(P) Cum putem obtine cele mai bune rezultate de la o masina de spalat rufe?

masina de spalat
StirilePROTV

Masina de spalat rufe a capatat in ultima vreme o importanta deosebita in locuintele noastre, mai ales ca tehnologia avansat destul de mult si trebuie sa tinem pasul pentru a obtine cele mai bune rezultate in ingrijirea hainelor.

Dacă ne uităm pe piață electrocasnicelor găsim fel și fel de produse de îngrijire care promit că îți vor da cele mai bune rezultate. Dar cum poți obține cele mai bune rezultate de la o mașină de spălat rufe?

Ei bine, este destul de ușor să faci o alegere corectă și să te alegi cu cea mai bună mașină de spălat rufe, dacă ții cont de anumite caracteristici care vor avea un impact major în întreținerea ei, mai ales dacă o folosești destul de des.

Așa cum spuneam inițial, este foarte important să ai o mașină de spălat rufe automată în zilele noastre, un aparat fără de care multe lucruri s-ar schimbă în viață noastră. De la calitatea îngrijirii hainelor până la timpul pierdut alocat spălării acestora.

Mașină de spălat rufe poate fi regăsită în 2 forme: mașină de spălat cu încărcare frontală și mașină de spălat rufe cu încărcare verticală.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Așa cum le spune și numele, ele diferă prin modalitatea de introducere a hainelor în cuva. Cele frontale sunt cele mai populare, sunt mașinile de spălat rufe clasice. Ele pot fi montate oriune există spațiul necesar deschiderii hubloului pentru a bagă hainele în mașină de spălat. Condiția este să se monteze aproape de o scurgere și de o alimentare cu apă, pentru a nu fi nevoit să mesteresti pentru a trage aceste 2 țevi în apropierea mașinii de spălat.

Mașinile de spălat rufe cu încărcare verticală au dimensiuni mai reduse, în afară de înălțimea acesteia. Ele sunt alese de către persoanele care sunt condiționate de spațiul în care se montează. Spațiul ales pentru montaj este unul îngust și nu ar permite deschiderea hubloului, astfel că se alege varianta această de mașină de spălat, care permite introducerea hainelor prin partea de sus.

Din punct de vedere al rezultatelor nu diferă față de cele cu încărcare frontală, singurele diferențe făcându-se de lipsa anumitor funcții prestabilite (unele mai sofisticate precum i-Dos) și la dimensiuni (cele cu încărcare frontală fiind mai voluminoase).

O caracteristică importantă trebuie dată capacității de încărcare. Pentru a avea o liniște deplină și a nu fii nevoit să speli de 2-3 ori la rând hainele persoanelor din casă, îți recomandăm să te orientezi către o mașină de spălat rufe cu o capacitate de încărcare de minim 8 Kg. Având capacitatea de încărcare mai mare,poți spălat o singură dată mai multe haine și astfel economisești timp, detergent, energie electrică și apă și, în final….bani.

Consumul de energie este și el foarte important. Mașinile de spălat rufe au etichete de la producător în care sunt trecute datele despre consumul de energie electrică, consumul de apă și nivelul de zgomot. Trebuie verificat că acestea să fie cât mai bune și astfel evităm un consum mai mare de energie și apă, chiar dacă prețul de achiziție este mai mare. Recomandarea noastră este să te orientezi către o mașină de spălat clasa de consum minim A++.

Viteză de centrifugare face și ea parte din criteriile de alegere a celei mai bune mașini de spălat, astfel încât, cu cât numărul de rotații este mai mare cu atât hainele vor fi mai bine stoarse. Mare atenție, să se folosească corespunzător tipul țesăturii la numărul de rotații,pentru a evita deteriorarea materialele. Mașinile de spălat rufe mai ieftine vor avea între 800-1000 rpm și astfel ele vor stoarce o cantitate mai mică de apă din haine. În schimb, o mașină de spălat rufe profesională cu siguranță va avea peste 1200 rpm. Că și recomandare, o mașină de spălat rufe cu 1200 rpm ar fi suficientă pentru orice țesătură.

Brandul este și el un criteriu după care să îți creezi un top al celor mai bune mașini de spălat. Sunt firme renumite care fac mașini de spălat profesionale, firme care au și prețuri mai ridicate. Fiecare brand și-a construit o anumită reputație și o anumită imagine, astfel încât îți poți face un top al celor mai bune mașini de spălat în funcție de caracteristicile care te interesează. Pe piață există mașini de spălat ieftine, mașini de spălat profesionale, cu un preț ridicat și astfel ele acoperă toate tipurile de clienți. În funcție de buget și de preferințe, îți poți alege o mașină de spălat ieftină și bună. (ieftină pentru ține, pentru altcineva poate fi scumpă). Dacă optezi pentru o mașină de spălat profesională, cea mai bună mașină de spălat rufe se recomandă a fi cea de la brandul Miele, urmat de Bosch și cei de la AEG.

Dacă dorești o mașină de spălat bună și ieftină, te poți orienta către branduri precum Beko, Whirlpool, Arctic, Samsung, Îndesit, LG, Hotpoint, etc. Acestea au un preț mai avantajos și au o calitate bună a materialelor. Diferențele o fac programele prestabilite foarte bine definite pe care mașinile de spălat rufe profesionale le fac și câteva funcții smart pe care le pot avea și sistemul de garanție. În rest, ele sunt asemănătoare că și funcționalitate dar și că structura.

Funcții speciale: Pe lângă funcții precum împrospătarea hainelor fără spălare, o tehnologie de cantarire și stabilire automată a programului în funcție de tipul țesăturii și cantitatea acestora, vreau să povestesc puțîn despre i-Dos.

i-Dos este o tehnologie proprie Bosch, care vine cu ceva spectaculos. Este o tehnologie nouă, ce nu se regăsește la nici un alt brand și constă într-un program de dozare automată a detergentului lichid și a balsamului de rufe. Ei bine, în funcție de fiecare program prestabilit, mașină de spălat este setată să adauge o cantitate fixă de detergent și de balsam.

Mașină de spălat are un rezervor dublu, cu o cantitate limitată (1L pentru detergent lichid și aprox 750ml pentru balsam). Se poate umple și cu siguranță ajunge pentru aproximativ 10 spălări, totul în funcție de programul ales. De menționat aici este că acest sistem i-Dos folosește doar detergent lichid. Dozajul automat nu se poate face și pentru detergentul pudra, deși mașină de spălat are un recipient separat pentru acesta.

Cu ce ajută acest i-Dos? Ajută foarte mult, atât dpdv al calității spălării hainelor cât și al prețului final plătit pe detergent. De foarte multe ori se pune detergent greșit, ba prea mult, ba prea puțîn. În alte situații pui detergentul și se duce înainte de a porni mașina. Toate aceste situații duc la lipsa controlului asupra cantității de detergent ce trebuie folosit și la irosirea acestuia. În final, ajungem la bani. Toate aceste erori ale dozajului duc către risipiri de detergent și balsam și astfel bani cheltuiți și aruncați în vânt.

Ca și concluzie, pot spune că poți alege cea mai bună mașînă de spălat pentru ține și familia ta destul de ușor dacă te informezi înainte de a face achiziția. O posibilitate de genul o poți avea dacă citești pe site-uri de specialitate ca acesta, unde poți vedea tot felul de informații utile despre produse generale, care să te conducă către cea mai bună alegere.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Extensiile de gene: tot ce trebuie să știi despre procedură și întreținere
(P) Extensiile de gene: tot ce trebuie să știi despre procedură și întreținere

Visezi la gene lungi, voluminoase și curbate, care să îți intensifice privirea și să îți confere un plus de magnetism? Extensiile de gene pot fi soluția perfectă pentru tine!

(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta

Alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta poate părea o sarcină minoră, dar detaliile mici sunt adesea cele care contează atunci când amenajezi o locuință.

(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.