(P) Cum alegi pavilionul pentru grădina ta
Dacă locuiești la casă și ai o curte care să îți permită să te relaxezi sau să dai petreceri, un pavilion de grădină poate fi piesa de mobilier pe care o poți pune pe listă, în caz că nu ai făcut deja asta.
De ce să optezi pentru un pavilion de grădină?
Poate că bugetul nu îți permite să amenajezi un foișor sau poate că un cort de grădină este mult prea mare pentru activitățile pe care plănuiești să le desfășori, așa că pavilionul de grădină poate fi alegerea potrivită pentru tine. Fie că lucrezi de acasă, fie că ești extrem de sociabil și îți place să organizezi petreceri sau poate doar vrei să îți creezi un spațiu de luat masa sau de relaxare, pavilionul de grădină te salvează în oricare situație te-ai afla. Mai mult, te portejează de razele UV, dar și de ploaie și poate reprezenta oaza ta de liniște sau de distracție, după caz. Dacă dispui de un spațiu mai mare, poți adăuga și alte piese de mobilier de grădină, cum ar fi un hamac, un șezlong pliabil, un balansoar sau o bancă din lemn și parcă deja se transformă totul într-un colț de Rai, nu-i așa?
Ce beneficii aduce instalarea unui pavilion de grădină în curtea ta?
1. Transformă total spațiul
Cu alegerea potrivită, poți obține un aspect extrem de plăcut, elegant sau primitor, în funcție de gusturile tale și de tipul de pavilion de grădină pe care îl alegi. Spațiul în care ne petrecem timpul are un mare impact în ceea ce privește starea noastră de spirit, așa că ține cont și de acest aspect atunci când îl amenajezi pentru că te poate influența pozitiv sau negativ.
2. Petrecerea în mod plăcut a timpului
Așa cum menționam mai sus, în funcție de nevoile și de personalitatea ta, pavilionul de grădină poate însemna lucruri diferiete pentru tine, însă pentru orice tip de activitate l-ai folosi, optează pentru tipul de model care să se plieze pe gusturile tale.
Cum alegi pavilionul de grădină?
1. Dimensiunea
Dacă te-ai decis că vrei să cumperi un pavilion pentru grădina ta, primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este spațiul. O greșală comună care se face este alegerea dimensiunii ținând cont de numărul oamenilor care vor fi invitați la petreceri sau de numărul membrilor familiei care vor alege să stea în pavilion, însă te sfătuim să nu cazi în această capcană. Așa că măsoară spațiul de care dispui și ia decizia referitoare la dimensiune ținând cont de acest criteriu. Tot factorul spațiu are prioritate și atunci când te hotărăști asupra formei pe care o vei alege pentru pavilionul tău.
2. Materialul structurii
Există mai multe tipuri de materiale folosite în construirea structurii, cum ar fi: aluminiul, plasticul, lemnul și oțelul, însă cele mai recomandate sunt oțelul și lemnul pentru că sunt cele mai rezistente.
Ce trebuie să știi este că cel din structură ușoară, cum ar fi aluminiul, se montează ușor și poate fi folosit temporar sau permanent, are o rezistență crescută la rugină, dar are deazvantajul că nu rezistă în fața unui vânt puternic. Cele cu structură robustă, cum ar fi lemnul sau metalul, sunt permanete, deci nu le poți muta, însă rezistă mai mult în timp.
3. Materialul copertinei
Și materialul din care este făcută copertina reprezintă un aspect demn de luat în seamă. Cele mai populare materiale sunt: vinilul, poliesterul și polietilena, însă oricare ar fi cel pentru care optezi, ține cont de densitate deoarece cu cât aceasta este mai mare, cu atât va rezista mai mult copertina.
De asemenea, te sfătuim să alegi un material de calitate, care să te protejeze împotriva razelor ultraviolete, a intemperiilor și care să fie ignifug. Ar fi ideal să cauți un pavilion de grădină care vine accesorizat și cu o plasă care să te apere împotriva insectelor.
Sperăm că ți-au fost utile sfaturile noastre și că te vei bucura de relaxarea sau de socializarea mult dorite!
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.