(P) Componente electronice – Tipuri și utilizare

Ultima actualizare: 22-02-2021 11:07
(P) Componente electronice – Tipuri și utilizare
StirilePROTV

Componente electronice – Tipuri și utilizare.

Zutech.ro este un magazin de componente electronice care oferă o gamă uriașă de componente electronice, inclusiv microcircuite, diode, rezistente, condensatoare, siguranțe, conectori, comutatoare, relee, surse de alimentare, baterii și acumulatori, ventilatoare, scule, module de automatizare și accesorii conexe. Baza de date a magazinului zutech.ro conține mii de elemente de componente electronice, cu o descriere tehnică adecvată.

 

Componente electronice – LED-uri

 

LED-urile cu spectru vizibil sunt dispozitive cu semiconductor cu emisie de lumină, a căror popularizare este în afara concurenței pe piața de iluminat.

O gamă largă de produse cu LED-uri de la cunoscuți producători împarte masa produselor în tipuri și grupuri, care, la rândul lor, determină puterea, designul și culoarea luminii. Cele mai frecvente sunt LED - urile rotunde, care au rădăcină de mult timp în producerea diverselor dispozitive de iluminat.

LED-urile albe superbe în felinare portabile au fost înlocuite de mult timp cu lămpi incandescente vorace. LED-urile cu un unghi mare de împrăștiere sunt indispensabile în publicitatea stradală, ghirlandele de Anul Nou, vitralii și vitrine, indicatoare rutiere, afișaje electronice, dispozitive medicale și de măsurare, și aceasta nu este o listă completă a utilizării LED-urilor rotunde.

Lista parametrilor de bază te va ajuta să alegi componenta necesară: culoarea strălucirii, lungimea de undă, dimensiunea obiectivului, unghiul solid aparent al strălucirii, intensitatea luminii, curentul de funcționare și tensiunea de alimentare.

 

Componente electronice - Conectori

 

Una dintre cele mai importante proprietăți ale organizării echipamentelor radio moderne este modularitatea sa, exprimată în faptul că blocurile individuale sunt conectate folosind elemente mecanice denumite conectori, care permit conectarea rapida sau deconectarea sistemului, fară a permite separarea elementelor necorespunzătoare.

Principalele caracteristici în utilizarea conectorilor este selectarea corectă a metodei de montare pe cablu: de la fixarea rapidă, dar nu foarte fiabilă cu șurub sau înfășurare, la fixarea lentă, dar cea mai fiabilă prin lipire, sau nu mai puțin fiabilă, dar care necesită o unealtă specială, fixarea prin sertizare.

Conectoarele care au o gamă largă de fire de fixare pot avea mai multe opțiuni de contact utilizate cu aceeași carcasă.

Conectoarele cu același design pot avea o densitate de contact diferită sau un pas de contact și acest lucru trebuie luat în considerare atunci când selectezi un conector.

 

Componente electronice - Optocuploare

 

Optocuploarele sunt dispozitive electronice care sunt utilizate pentru izolarea galvanică a circuitelor electrice. Mecanismul de conversie a unui semnal electric într-un optocuplor este componentă individuală.

LED-ul că radiator și un fotodetector, în fața unui fotodiodă, fototranzistor, fotorezistor, fototristist sau fotodinistor.

Elementele optice ale optocuploarelor sunt cele care intră în structura optică și care determină capacitățile sale de clasă și operaționale. Poți alege și cumpăra optocuploarele de care ai nevoie din catalogul existent pe zutech.ro.

Poți alege astfel de componente electronice după nume sau după parametrii tehnici. Primul lucru care determină intercambiabilitatea, tipul de carcasă și respectiv numărul de canale.

Tipul elementului de ieșire al optocuplorului determina curentul de ieșire, tensiunea și puterea maxima de ieșire a optocuplorului. Optocuploarele sunt utilizate pe scară largă în diverse domenii electronice.

Orice sursă modernă de comutare conține un optocuplor în circuitul de control, care controlează tensiunea circuitelor secundare. Indicatorii de calitate sunt deținuți de componente ale companiilor de renume.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO