(P) Cei mai mari jucători de fotbal italieni

seo

Italia este una dintre cele mai iubite selecționate de fotbal ale lumii, cu un joc unic și ușor de remarcat.

În ultimele decenii am asistat la ușoare schimbări ale stilului, însă am avut plăcerea să vedem la lucru maeștri ai geniului, fotbaliști care făceau spectacol pe iarbă.

În acest articol vreau să-ți prezint o parte dintre cei mai talentați și mai mari jucători de fotbal italieni ai tuturor timpurilor. Cu siguranță pe mulți dintre ei i-ai văzut jucând și acum îți vei aminti cu plăcere momentele în care aceștia ridicau tribunele în picioare prin prestațiile lor de pe gazon.

Roberto Baggio

Baggio este un jucător ușor controversat, însă fără dar și poate este unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor. Creativitatea, viziunea asupra fotbalului, imprevizibilitatea și atribuțiile tehnice l-au făcut un excelent jucător.

Au fost adevărate proteste în stradă în momentul când a plecat de la Fiorentina la Juventus în 1990, două cluburi uriașe în Italia pe meciurile cărora poți paria întotdeauna la agențiile online, acolo unde poți să primești chiar și bonusuri fără depunere uneori.

Citește și
p
(P) Jidvei, din inima Transilvaniei în inima Veneției, la Teatrul La Fenice

Transferul s-a dovedit un pas înainte în cariera lui pentru că a câștigat Balonul de Aur, Serie A, Cupa Italiei și Cupa UEFA alături de torinezi.

El a câștigat doar două titluri în Serie A (unul cu Juventus, unul cu AC Milan), cam puține pentru un fotbalist cu talentul lui. Cariera la națională a fost totuși umbrită de acel penalty ratat în finala Campionatului Mondial din 1994, însă trebuie să recunoaștem că Italia n-ar fi ajuns în finală fără Baggio.

La echipele de club a jucat 488 de partide și are 218 goluri înscrise, în timp ce pentru naționala Azzuri are 56 de selecții și 27 de goluri.

Paolo Maldini

Unul dintre cei mai buni fundași ai tuturor timpurilor, Maldini este sinonim cu o eră a succesului la AC Milan. Întreaga carieră de 25 de ani și-a petrecut-o aici, devenind astfel un simbol al clubului.

Maldini a debutat cz fundaș stânga dar ulterior și-a găsit locul în centrul apărării. Italianul a contribuit decisiv la cele 25 de titluri adjudecate de "Rossoneri", incluzând aici 7 titluri în Serie A, dar și 5 trofee de Champions League/Cupa Europei.

Mai mult, fizicul i-a permis să aibă o carieră longevivă, evoluând la nivel de top până la vârsta impresionantă de 41 de ani. A jucat la 4 Campionate Mondiale pentru Italia, însă din păcate s-a retras chiar înainte ca țara sa să câștige trofeul mondial în 2006.

Maldini are 647 de partide jucate în Serie A, deținând în acest sens un record greu de bătut de orice jucător din zilele noastre.

Francesco Totti

Totti este un jucător emblematic pentru AS Roma, deoarece și-a petrecut întreaga carieră la clubul din capitala Italiei.

Poate că n-a câștigat toate trofeele la care ar fi avut șansa dacă ar fi acceptat să încerce și experiența unor cluburi mai mari, însă a fost și va rămâne pentru totodeauna de departe cel mai iubit jucător din "Orașul Etern".

A evoluat la Roma din 1993 până în 2017, având în tot acest timp 619 partide jucate și 250 de goluri înscrise. Pentru echipa națională a Italiei a avut 58 de selecții și a reușit să înscrie în 9 rânduri.

Are în palmaresul său un titlu de campion cu Roma, două Cupe ale Italiei, două Super Cupe, dar și titlul de campion mondial cu Italia în 2006, alături de o generație fenomenală de jucători.

Gianluigi Buffon

Când vorbim de marii portari ai fotbalului, mereu se va aduce în discuție numele Buffon și pe bună dreptate.

Încă de la debutul la Parma în 1995, Buffon s-a remarcat ca fiind un goalkeeper cu talente uimitoare și a reușit să câștige cam tot ce se putea câștigă în fotbal, mai puțin trofeul Champions League.

Juventus l-a făcut pe Buffon cel mai scump portar din lume, plătind pentru transferul său 52 de milioane de dolari în 2001, însă Gianluigi și-a scos banii pe deplin.

A ajutat-o pe Juve să câștige 10 titluri de campioană în Serie A și a primit și distincția pentru cel mai bun portar al anului în campionatul intern timp de 12 ani.

La naționala Italiei, Buffon a evoluat la fel de bine. El a câștigat Mănușa de Aur după ce a avut un record de 5 meciuri fără să primească gol, atunci când Italia a câștigat trofeul de campioană mondială în 2006.

În momentul de față este spre finalul unei cariere extrem de bogate și încununate de trofee și rămâne unul dintre cei mai mari goalkeeperi din toate timpurile la nivel mondial, nu doar în fotbalul din peninsula italică.

Gianni Rivera

Supranumit „Băiatul de Aur”, Rivera a demonstrat încă de la o vârstă fragedă că este un talent uriaș. El a jucat ca și playmaker, iar primul gol pentru echipa sa de suflet, AC Milan, a venit în victoria cu 4-3 cu Juventus pe când avea doar 17 ani.

De atunci a început o carieră de vis pentru celebrul număr 10 al "rossonerilor". Abilitățile sale de mijlocaș ofensiv l-au făcut să conducă clubul "diavolilor milanezi" spre 3 trofee în campionat și două Cupe Europene.

În 1969, Rivera câștigă Balonul de Aur, după ce a contribuit decisiv la victoria cu 4-1 în față lui Ajax în finala Cupei Europene.

A jucat la 4 Campionate Mondiale, marcând un gol epic în meciul din semifinala contra Germaniei din 1970.

Pe lângă fotbaliștii deja amintiți anterior, bineînțeles că italienii se pot mândri și cu alte nume grele care au scris istorie în fotbalul mondial. Alți câțiva fotbaliști italieni de excepție ce merită trecuți în revistă sunt:

· Alessandro Del Piero

· Andrea Pirlo

· Franco Baresi

· Giuseppe Meazza

· Fabio Cannavaro

· Dino Zoff

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Jidvei, din inima Transilvaniei în inima Veneției, la Teatrul La Fenice
(P) Jidvei, din inima Transilvaniei în inima Veneției, la Teatrul La Fenice

Rapsodia Română nr. 1 de George Enescu a fost interpretată pe scena Teatrului La Fenice de Orchestra Operei Naționale București, într-un concert dedicat Zilei Naționale a României, acompaniat de vinurile Jidvei.

 

 

 

(P) Swiss Clinics, prima clinică estetică ce sprijină sectorul public prin inițiativa „Spitale Publice din Bani Privați”
(P) Swiss Clinics, prima clinică estetică ce sprijină sectorul public prin inițiativa „Spitale Publice din Bani Privați”

Swiss Clinics, cunoscută ca lider de piață în medicina estetică, a făcut un pas fără precedent în România pentru o clinică medicală privată prin investirea în dezvoltarea spitalelor publice.

 

(P) Restabilește-ți tinerețea feței prin Lifting Facial și Blefaroplastie la AMOO Klinik București!
(P) Restabilește-ți tinerețea feței prin Lifting Facial și Blefaroplastie la AMOO Klinik București!

De ce sezonul rece este cel mai bun pentru intervenții estetice, tratamente și operații faciale?

Recomandări
Noul Parlament a fost învestit oficial. Motivul ciudat pentru care toți senatorii UDMR au depus de două ori jurământul
Noul Parlament a fost învestit oficial. Motivul ciudat pentru care toți senatorii UDMR au depus de două ori jurământul

Aleșii din actuala legislatură au depus sâmbătă jurământul. Lucrurile s-au complicat puțin în Senat, unde parlamentarii UDMR au fost nevoiți să se întoarcă la pupitru pentru că le-a lipsit un pasaj important din text.

Cum a intrat psihiatrul arab cu mașina în mulțimea de la Magdeburg, deși târgul era înconjurat de blocuri de beton
Cum a intrat psihiatrul arab cu mașina în mulțimea de la Magdeburg, deși târgul era înconjurat de blocuri de beton

Cancelarul german Olaf Scholz a promis o "investigație completă și întreaga forță a legii", după atacul sângeros petrecut la târgul de Crăciun din orașul Magdeburg.  

INTERVIU cu Aura Șova, câștigătoarea ”Vocea României 2024”: ”M-am făcut arhitect ca să pot să fac un azil de bătrâni”
INTERVIU cu Aura Șova, câștigătoarea ”Vocea României 2024”: ”M-am făcut arhitect ca să pot să fac un azil de bătrâni”

Aura Șova a câștigat Vocea României 2024. După săptămâni în care vocea ei a răsunat în toate etapele show-ului, telespectatorii au decis ca trofeul și premiul în valoare de 100.000 de euro să ajungă la concurenta din echipa lui Tudor Chirilă..