(P) Ce întrebări să îți pui înainte să cumperi primul telefon pentru copilul tău
Primul telefon pentru copilul tău este o achiziție foarte importantă din multe considerente. Telefonul nu este o jucărie, ci un instrument care oferă acces la întreaga lume și lumii acces la copilul tău.
Motiv pentru care trebuie să îți pui câteva întrebări, printre care:
1. Care este motivul pentru care copilului tău îi trebuie un telefon?
Un alt aspect important de luat în considerare este motivul pentru care această achiziție are sens pentru tine și copilul tău. Dacă are nevoie de el pentru a comunica cu tine sau cu alți membri ai familiei, pentru a îl utiliza în documentarea pentru școală, pentru a face parte din diferite grupurile sociale sau pentru divertisment, atunci este o investiție bună. Cu toate acestea, dacă unicul motiv de achiziție este cel de ocupație a timpului, pentru a se juca sau pentru a urmări filme și videoclipuri, atunci este posibil să nu fie nevoie să-i cumperi unul. Desigur, poate exista un cumul de motive, moment în care este important raportul de timp pentrecut dintre acestea.
2. Este copilul tău suficient de matur?
Primul lucru de care trebuie să ții cont este maturitatea copilului. Dacă este prea mic și nu are un simț al responsabilității bine dezvoltat, este posibil să nu fie pregătit pentru un telefon. Fiind un obiect scump și fragil, poate să fie ușor pierdut sau deteriorat. De asemenea, un telefon poate fi o sursă de distragere pentru copii, care pot petrece ore întregi folosindu-l într-un mod neadecvat vârstei, aspect la care trebuie să fii atent ca părinte.
3. Care sunt funcțiile de siguranță pe care poți să le implementezi pe telefonul copilului?
Este important să te asiguri că telefonul pe care îl alegi are funcții de siguranță care să protejeze copilul tău, iar acestea includ:
· Blocarea aplicațiilor: poți bloca anumite aplicații, cum ar fi cele de jocuri sau de socializare, pentru a preveni utilizarea lor excesivă.
· Controlul parental: poți restricționa accesul copilului tău la anumite conținuturi, cum ar fi site-urile web sau aplicațiile neadecvate vârstei.
· Limitarea timpului de ecran: poți seta limite de timp pentru ce perioadă copilul tău poate folosi telefonul.
· Localizarea în timp real: poți urmări locația copilului tău, pentru a te asigura că este în siguranță.
Prin luarea unei decizii în cunoștință de cauză, te poți asigura de faptul că telefonul va fi folosit în mod responsabil și sigur, atât cât ține de tine ca părinte. Discută cu copilul tău despre regulile de utilizare a telefonului consistent și clar. Stabilește împreună cu el cât timp poate folosi telefonul în fiecare zi și în ce fel. Explică-i riscurile pe care le implică utilizarea internetului și cum să se protejeze de abuzul cibernetic, cât și importanța datelor și informației personale.
Referitor la brandul telefonului, poate nu este cea mai bună idee să cumperi un iPhone 15 ca prim telefon, însă un iPhone, samsung sau huawei ce nu sunt de ultimă generație, pot să îndeplinească la fel de bine caracteristicile de siguranță. De asemenea, poți lua în calcul și varianta de telefoane in rate.
Nu uita că și tu trebuie să fii un exemplu bun deoarece copiii învață cel mai bine prin observare. Asigură-te că folosești telefonul în mod responsabil, respectând regulile de siguranță și programul pe care le-ai stabilit pentru copilul tău.
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.