(P) Carmen Elena Ioan - Psihoterapeutul Care Schimbă Vieți Și Vindecă Suflete

carmen
StirilePROTV

Psihoterapia este, în mod evident, una dintre cele mai onorabile meserii de pe acest Pământ.

Abilitatea de a ajuta oamenii să treacă prin dificultăți s-ar putea să nu fie pentru toată lumea - mai ales că este o slujbă destul de dificilă în ansamblu - dar cu siguranță este și plină de recompense. Carmen Elena Ioan este o persoană cu adevărat minunată ce își dorește să îi ajute pe cei din jurul ei atât de mult cât poate - dar și în cel mai bun mod în care poate, acesta fiind motivul pentru care am decis să o aducem sub lumina reflectoarelor.

O puteți găsi în propriul Cabinet de Psihoterapie din București, dar și pe Instagram sau vizitând site-ul web, care vor fi afișate la finalul acestui articol!

Carmen Elena Ioan Psihoterapeut – Cum a început totul

 

Atunci când a fost întrebată cum a început drumul ei spre a deveni o persoană dedicată psihoterapiei, Carmen a răspuns că a știut mereu, într-un fel, că această profesie este adevărata ei chemare. Din câte își amintește, Carmen dorea să îi ajute pe cei din jurul ei să își înfrângă luptele interioare, să găsească o latură luminoasă și, în cele din urmă, să găsească un motiv pentru a zâmbi împreună.

Totuși, educația și viața de familie au jucat și ele un rol foarte important în dorințele ei de viitor. Viața de familie este unul dintre cei mai importanți factori din viață - mai ales când ești în creștere. Carmen și restul familiei obisnuiau sa fie prezenți unul pentru celălalt atunci când aveau nevoie, acest lucru fiind un alt factor care a condus-o spre poziția pe care o deține acum în lumea minunată a psihoterapiei.

În ceea ce privește educația sa din adolescență, Carmen Elena Ioan era inspirată de profesoara ei de psihologie - mai ales de felul ei de a preda, de a comunica cu ceilalți, dar și de valorile ei fundamentale. Atunci când a început orele de psihologie din liceu, știa deja cu exactitate ce vrea să facă în viitor, mai mult decât niciodată!

Greutațile Psihoterapiei – Piedicile de pe drum

 

Deși psihoterapia în sine este o muncă plină de satisfacții, este și dificil uneori să o faci în mod corect - de aceea este nevoie de un anumit tip de mentalitate pentru a face asta, în special atunci când lucrurile se complică și stresul începe să crească. Bineînțeles, Carmen este capabilă să facă față momentelor de stres ridicat din viața ei și celor în care deciziile dure insistă cu încăpățânare să stea în calea ei.

Pentru Carmen, provocare este fiecare inceput, fiecare client nou cu care se întâlnește. Bineînțeles, Carmen reușește să își cunoască clienții la fiecare sesiune pe care o are cu ei, dar acea incertitudine a necunoscutului este întotdeauna o provocare atât pentru ea, cât și pentru ei.

Mintea umană este un mecanism complex - este ceva ce știm cu toții. Dar uneori, atunci când o roată încetinește sau accelerează iar celelalte nu compensează, problemele încep să apară la nivelul întregii mașini. Carmen are răbdarea necesară de a-i asculta chiar și pe cei mai tăcuți pacienți, iar experiența sa în domeniul psihoterapiei îi este utilă să își ajute clienții să facă față luptelor interioare cu care se confruntă în fiecare zi, indiferent care ar fi sursa lor originală.

Cea mai mare provocare posibilă cu care Carmen s-a întâlnit până acum atât în carieră dar și în viața ei de zi cu zi este complexitatea intrigantă a ființei umane. Exact acesta este motivul pentru care a făcut tot ceea ce a putut pentru a cunoaște sufletul oamenilor, dar și sinele ei interior - scopul fiind să ajute pe oricine îi vine în cale și este mai mult decât fericită să facă acest lucru.

Avantajele Psihoterapiei – Fericirea de a ajuta

 

Atunci când a fost întrebată care sunt cele mai fericite amintiri ale carierei sale, Carmen Elena Ioan a spus că fiecare sesiune de psihoterapie face parte din momentele ei preferate. Totuși, unul dintre cele mai mărețe și mai fericite momente din profesia ei este atunci când omul din fața ei începe să-și vadă propriul sine exact așa cum este, în locul imaginii distorsionate din oglindă pe care obișnuia să o vadă în orele lui întunecate.

Îi place să vadă cum oamenii ajung să-și trăiască frumos viața și absolut nimic nu s-ar putea vreodată compara cu bucuria de a fi lângă ei când se întâmplă asta. Bineînțeles, Carmen nu ar schimba nimic în carieră sa - nici măcar dacă i s-ar oferi un milion de monede de aur, acest fapt fiind datorat în principal pasiunii ei pentru profesia actuală.

Această profesie pe care a ales-o, o ajută să se îmbunătățească continuu dar și să se adapteze la spontan și la necunoscut - acest lucru însemnând că și ea învață mereu din ceea ce a văzut, spus și făcut.

Carmen crede că rolul psihoterapiei în viață depinde cu adevărat de obiectivele fiecărui individ - pentru unii reprezintă o mână de ajutor să se ridice în mod corespunzător, în timp ce pentru alții reprezintă chiar baza pe care și-au construit stabilitatea.

Psihoterapie în România – Schimbări și dezvoltare personală

 

Unul dintre cele mai importante aspecte ale sistemului de psihoterapie românesc pe care Carmen și-ar dori să îl schimbe este prejudecata - rușinea de a avea nevoie de ajutor. Încă se crede că acela care are nevoie de orice tip de terapie este bolnav sau nebun - uneori, ambele, lucru care este destul de nefericit și greu de acceptat.

Unul dintre cele mai greu de schimbat aspecte dintr-o societate este mentalitatea.

Carmen crede și în faptul că toată lumea dorește să se dezvolte, doar că uneori este nevoie de ajutor pe parcursul drumului. Fiind un psihoterapeut specializat atât pentru persoane de toate vârstele, cât și pentru cupluri, a observat că mulți oameni își doresc să dețină abilitatea de a crește, dar nu pot face acest lucru, pentru că se limitează fără să-și dea seama.

În calitate de persoană care practică în cabinetul propriu dar și o persoană care face parte din Colegiul Român de Psihologie, precum și Federația Română de Psihoterapie și Institutul Român de Psihoterapie Integrativă, Carmen știe foarte bine cât de diferiți pot fi oamenii atunci când nu știu clar unde să caute o stare mai bună - lucru ce a făcut-o să-și dorească să poată fi acolo pentru ei.

Carmen crede că fiecare problemă are mai multe soluții, indiferent cât de greu ar fi să le găsești, iar lucrul pe care îl amintește mereu clienților săi este faptul că niciunul dintre noi nu este realmente singur în această lume. Frumusețea se află în ochiul privitorului, așa cum spune ea.

Scopurile ei de viitor sunt să își continue dezvoltarea personală dar și profesională, acest lucru însemnând că va trebui să facă ceea ce iubește – să fie prezentă pentru cât mai mulți oameni care vin pe drumul ei. Își dorește să devină din ce în ce mai bună la tot ceea ce își propune, ceea ce înseamnă că, din nou, trebuie să facă ceea ce iubește cel mai mult și trebuie să rămână alături de oameni!

Carmen Elena Ioan poate găsită pe site-ul ei web www.PsihologCenter.ro sau, alternativ, pe Instagram @psihologcenter.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Din gama de la Decorator Shop puteți achiziționa inclusiv vopsea lavabilă interior antimucegai
(P) Din gama de la Decorator Shop puteți achiziționa inclusiv vopsea lavabilă interior antimucegai

Cunoaștem deja faptul că tot mai multe persoane se plâng de existența mucegaiului în propria locuință. Este un inamic care nu afectează doar confortul ci și sănătatea noastră.

(P) Ce trebuie să știi când vrei să îți închiriezi proprietatea
(P) Ce trebuie să știi când vrei să îți închiriezi proprietatea

În prezent, foarte mulți oameni ce dețin mai multe proprietăți, se gândesc la ideea de a-și închiria casele.

(P) Amenajări interioare cu tapet și vopsele de ultimă generație de la Toncorner
(P) Amenajări interioare cu tapet și vopsele de ultimă generație de la Toncorner

Amestecarea tapetului și a vopselei este o modalitate excelentă de a crea contrast și interes într-o cameră.

Recomandări
Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea
Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea

Militarii care dezertează din armata rusă pot face până la 10 ani de închisoare, potrivit noilor texte de lege promulgate de președintele Vladimir Putin.

MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși. Care este motivul
MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși. Care este motivul

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României de la Moscova a revocat vizele a 14 cetățeni ruși care urmau să vină, luni, la București, la Conferința Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor.  

Gheorghe Dincă ar putea ieși din închisoare mai devreme. După cât timp poate fi liber
Gheorghe Dincă ar putea ieși din închisoare mai devreme. După cât timp poate fi liber

Gheorghe Dincă, autorul crimelor din Caracal și cel care a înspăimântat România, a fost condamnat, în primă instanță, la 30 de ani de închisoare.