(P) Când NU recomandă instituțiile de creditare să facem un credit

portofel
StirilePROTV

În ultimii ani, Banca Națională a României a impus numeroase reglementări pentru companiile care oferă credite rapide, așa-numitele IFN-uri (instituții financiare nebancare).

Datorită acestor reglementări, astăzi, condițiile de creditare sunt destul de apropiate de cele ale băncilor comerciale.

Pentru persoanele care, din diferite motive, nu au acces la creditele bancare, măsurile BNR au redus posibilitățile de accesare a unui credit. Printre motivele invocate era numărul exagerat de mare de clienți care dădeau dovadă de lipsă de responsabilitate și se supraîndatorau.

Ce este responsabilitatea financiară?

 

În prezent, numeroase IFN-uri comunică activ pe propriile siteuri despre „responsabilitatea financiară”. Comparatorul internațional de credite Finbino.ro oferă numeroase informații celor interesați de un credit online rapid și definește termenul de responsabilitate financiară astfel: „a fi responsabil financiar înseamnă să analizezi veniturile și cheltuielile și să le gestionezi în așa fel încât, în cazul contractării unui credit iminent, să îl poți rambursa la timp, fără probleme. Atunci când știi cu exactitate ce bani intră în familie, dar și pe ce sunt ei cheltuiți, poți lua decizii financiare mai bune.” (Sursa: Întrebări frecvente Finbino).

Nu pe toate siteurile companiilor care acordă credite rapide găsim informații despre situațiile când NU este deloc recomandat să apelăm la un asemenea credit. Cele care o fac sunt destul de specifice în recomandările lor, iar mai jos găsiți informațiile consolidate pe acest subiect, astfel încât să vă fie mai ușor să luați cea mai bună decizie.

Nu vă faceți credit rapid...

 

...fără să citiți atent termenii și condițiile
Cele mai importante informații pe care trebuie să le aveți în vedere sunt condițiile de rambursare. În general, consecințele nerambursării sunt destul de severe. Chiar dacă agenții companiilor de creditare vor încerca să ajungă la o înțelegere cu dumneavoastră în cazul în care aveți dificultăți de rambursare, asta nu înseamnă că veți putea invoca necunoașterea clauzelor cu care ați fost de acord prin acceptul de a accesa banii. Ca și în cazul legilor, necunoașterea lor nu este un motiv acceptat pentru care le-ați încălcat. De aceea, citiți atent contractul și nu semnați în orb.

...dacă nu aveți o sursă stabilă de venit

Creditele pe care le acordă IFN-urile sunt acordate tuturor persoanelor care doresc să le acceseze și care îndeplinesc anumite condiții. Dacă la majoritatea băncilor comerciale, ofițerii de credit nici măcar nu vor dori să discute cu dvs. fără o adeverință de venit, la un IFN s-ar putea să găsiți mai multă înțelegere, în funcție de politicile acestor companii. Ultimul lucru pe care oricine de la aceste companii și-l dorește este ca dvs. să nu vă puteți plăti datoria. De aceea, recomandarea acestora este să nu vă angrenați într-un asemenea credit dacă nu aveți o sursă stabilă de venit.

...fără să vă asigurați că vă rămân bani pentru alimente și alte esențiale

Majoritatea IFN-urilor își promovează produsele de creditare spunând că acestea sunt destinate situațiilor urgente. Atunci când nu puteți achiziționa mâncarea de pe masă sau când nu aveți de unde plăti întreținerea, factura la electricitate sau la gaze, este greu de crezut că veți avea de unde să plătiți rata sau returnarea creditului. Țineți cont că dobânzile și taxele sunt semnificativ mai mari decât în cazul creditelor bancare, ceea ce înseamnă că peste o lună sau câteva săptămâni veți avea de plătit atât cheltuielile curente nou-apărute, cât și valoarea creditului la care se adaugă dobânda. De aceea, IFN-urile recomandă accesarea creditelor doar în măsura în care cheltuielile esențiale pot fi acoperite din propriile fonduri.

...pentru a plăti rata la un alt credit

Oricât de ciudat ar părea, asemenea situații sunt destul de frecvente, însă această soluție nu este deloc recomandată. Ceea ce produce această tactică este dublarea dobânzilor și penalizărilor. Este mai înțelept să încercați întotdeauna să nu aveți mai mult decât un singur credit activ, deoarece aceasta este cea mai sigură metodă să nu vă supraîndatorați. De fapt, companiile de creditare serioase vor refuza să vă acorde un al doilea credit până nu l-ați achitat pe cel în curs.

...pentru achiziții mari

Având în vedere că dobânzile sunt calculate procentual, este foarte ușor să ajungeți la sume imense de plătit dacă faceți un credit pentru a achiziționa un autoturism, de exemplu. Dacă este vorba despre repararea mașinii deoarece aceasta este singura modalitate de transport, atunci s-ar putea ca un credit rapid să fie o soluție relativ bună. Însă dacă doriți să achiziționați o mașină nouă, este mai bine să așteptați să economisiți banii. O achiziție mare este și o vacanță exotică – este greu de crezut că merită să plătiți dobânzi mari pentru ceva atât de neesențial.

...dacă vă descurcați și fără un credit

Acest principiu este ușor de reținut și foarte util. Înainte de a apela la un credit, puneți-vă cât se poate de serios întrebarea: „aș putea să rezist până la salariu fără acest credit?”. Dacă răspunsul este afirmativ, atunci este mult mai indicat să vă abțineți. Înainte să apelați la un credit rapid, analizați atent unde puteți reduce costurile la nivelul stilului de viață.

Cel mai important este să vă informați din timp

 

De cele mai multe ori, dificultățile financiare apar gradual, așa că dacă v-ați gândit vreodată să apelați la un credit rapid, dar nu ați făcut-o, există șanse destul de mari ca într-un final să apelați la o asemenea soluție. Dar, înainte de a lua o asemenea decizie, este bine să vă informați temeinic. Iar pentru asta aveți nevoie de timp.

De aceea, se recomandă să citiți cât mai mult despre creditele rapide înainte să apară urgența. O sursă de încredere sunt siteurile specializate, multe dintre acestea conținând informații mai transparente și mai ușor de parcurs decât cele ale companiilor care acordă creditele. Mai ales dacă luăm în considerare că situația actuală a omenirii schimbă condițiile financiare. Este o ideea bună să vă informați de acum despre impactul ordonanțelor militare și al altor legi asupra finanțelor personale și a vieții economice provocate de Covid 19.

Un ultim sfat ar fi să comparați creditele între ele și, pe cât posibil, să apelați la creditele fără dobândă care se acordă clienților noi. Toate aceste lucruri vă pot fi de mare ajutor pe termen lung și vă pot ajuta să depășiți cu bine momentele grele - motivul pentru care aceste credite există, de fapt.
 

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Terapia cu laser de înaltă frecvență HILT și cum te poți vindeca prin această procedură
(P) Terapia cu laser de înaltă frecvență HILT și cum te poți vindeca prin această procedură

Durerea este una dintre cele mai neplăcute experiențe prin care orice ființă umană poate trece. Și acest lucru ne impulsionează să găsim tratamente sau remedii care să își facă efectul în mod optim, rapid și nedureros.

(P) Cele mai bune produse de manichiură și pedichiură
(P) Cele mai bune produse de manichiură și pedichiură

Produsele de manichiură și pedichiură sunt esențiale pentru întreținerea unghiilor și a picioarelor tale. Acestea pot include lacuri de unghii, instrumente pentru prelucrarea unghiilor, creme hidratante și exfoliante pentru picioare.

(P) Ce avantaje îți oferă pariurile sportive?
(P) Ce avantaje îți oferă pariurile sportive?

Unii oameni cunosc avantajele și adevăratul potențial al pariurilor sportive, în timp ce alte persoane consideră că pariurile sportive nu sunt cea mai inteligentă alegere, indiferent de cât de mare sau cât de mică ar fi suma pariată.

Recomandări
Afacerea pornită într-un sat din Bacău care trimite pe bandă rulantă case din lemn în toată lumea
Afacerea pornită într-un sat din Bacău care trimite pe bandă rulantă case din lemn în toată lumea

Cei care vor să-și ducă afacerea la nivelul următor trebuie să știe că până în 2027 Uniunea Europeană pune la bătaie cinci miliarde de euro pentru mediul privat de la noi.

Facturile de energie vor fi standardizate. Prima pagină va conține datele esențiale. De când se aplică măsura ANRE
Facturile de energie vor fi standardizate. Prima pagină va conține datele esențiale. De când se aplică măsura ANRE

Facturile la energie electrică nu vor mai fi complicate, cu informații greu de înțeles, ca până acum. 

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a răsturnat autocarul cu români în Slovenia. „M-am trezit cu cioburi de sticlă în gură”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a răsturnat autocarul cu români în Slovenia. „M-am trezit cu cioburi de sticlă în gură”

Sunt trei morți și trei răniți, în stare gravă, după ce un autocar plin cu români s-a răsturnat pe o autostradă din Slovenia, în apropiere de granița cu Ungaria.