(P) Bomber, parka sau aviator ce geci ţi se potrivesc?

Ultima actualizare: 22-02-2021 11:07
geaca
StirilePROTV

Este acea perioadă a anului în care vremea rece se face simțită şi o geacă de exterior devine o necesitate.

Aceasta ar trebui să te protejeze de vant, să ţină cald şi, totodată, să te ajute să păstrezi un anumit look, în funcţie de stilul personal, ocazii şi preferinţe. Se pune, însă, întrebarea ce ţi se potriveşte şi ce ar trebui să cumperi dacă eşti în căutare de geci dama sau bărbaţi.


Ar trebui să alegi o jachetă bomber, parka, puffer sau un palton elegant? Haina de iarnă potrivită este asemeni cireşei de pe tort - te ajută să creezi o ţinută frumoasă, casual sau formală, dar trebui să ştii ce să alegi.

Jacheta bomber

 

Bombardierul este o haină militară iconică americană special creată pentru piloţii de avioane din cel de-al doilea război mondial. Rolul acesteia era de a asigura confortul şi căldura necesare la altitudini mari. Stilul uşor anacronic şi croiala foarte strânsă pe lângă corp fac din jacheta bomber o haină care merită atenţia oricărui bărbat. Se poate găsi în varianta de piele vopsită şi poate fi dotată cu căptuşeală şi guler din blană. Este o haină care se poate purta cu blugi denim negri şi tricou şi care îţi va asigura căldura necesară la începutul iernii. 

Pardesiul

 

Pentru toţi cei care caută geci barbati, o piesă vestimentară de bază tradiţională pentru îmbrăcămintea de exterior este pardesiul. Acesta este versatil şi atemporal, deseori realizat din lână pentru a asigura confort şi căldură şi are o croială elegantă care avantajează ţinuta. Este genul de haină de iarnă care se poate purta peste costum, ideală pentru ţinutele oficiale, formale sau casual. Astfel, paltonul se poate asorta şi cu pulover şi blugi, iar pentru un look aparte, chiar şi cu joggers.


Versiunea de palton Guess se remarcă prin nuanţele deschise, neutre şi designul minimalist punctat cu buzunarele cu clapa în lateral.

Pea Coat-ul

 

Datorită croielii şi a farmecului clasic şi modern, pea coat-ul este o piesă aparte în rândul gecilor de iarnă. Este confortabil şi se poate purta cu orice, de la costum până la adidaşi. Are darul de a da stil unei ţinute casual sau de a consolida o ţinută formală. Totodată, este o haină uşoară care se poate purta în perioadele de tranziţie dintre toamnă şi iarnă.

Geacă moto

 

Pentru a purta o geacă moto nu trebuie neapărat să deţii un motor. Cea mai populară versiune este din piele neagră şi prevăzută cu catarame, buzunare cu fermoar şi epoleţi. Aceasta geacă este o piesă solidă într-o ţinută cu blugi într-o culoare neutră, dar se poate purta şi cu pantaloni din piele. Este jacheta ideală pentru plimbările în natură sau pentru serile petrecute cu prietenii într-un bar.

Geacă Parka

 

Parka este genul de geacă care asigură protecţie eficienta impotriva ploii, lapoviţei şi zăpezii. Este lungă, călduroasă, rezistentă la apă, echipată cu glugă cu blană, căptuşeală groasă, suprafaţă exterioară din nailon şi te poate ajuta să faci faţă chiar şi celor mai dificile ierni. Se poate găsi în varianta urban street ideală pentru climă mai blândă, dar şi în varianta adecvată climei agresive şi iernilor dificile.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO