(P) Beneficiile detoxifierii organismului – când este necesară o cură de detoxifiere și de ce

promo

Detoxifierea organismului este un concept devenit tot mai popular în ultimii ani, datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate.

Adesea, acest proces este asociat cu rinichii, ficatul, sistemul limfatic sau pielea, însă puține persoane acordă, în astfel de situații, atenția cuvenită colonului.

Pentru un corp sănătos, lipsit de reziduuri metabolice și toxine, nu trebuie să ignori rolul major pe care îl are detoxifierea colonului, iar cu suplimentul COLONOX Colon DETOX®, poți obține acest lucru în mod natural – află mai multe în continuare!

Ce înseamnă un colon încărcat?

Colonul, cunoscut și drept intestin gros, are un rol-cheie în procesul digestiv, dar și în menținerea sănătății generale a organismului nostru.

Citește și
Două bloggerițe din Ucraina care ridiculizau soldații ruși au fost împușcate mortal, la Vinnîțea. Suspectul, găsit decedat

Acesta este organul care încheie întregul proces digestiv (început de cavitatea bucală, prin mestecarea alimentelor, și continuat de stomac, prin descompunerea acestora).

Transformă alimentele devenite lichide în materie fecală prin absorbția apei din acestea și consolidarea resturilor alimentare nedigerate, iar ulterior stimulează eliminarea în mod controlat a acestora din organism.

De asemenea, colonul ajută la absorbția apei și a electroliților din intestinul subțire. Acest lucru contribuie la formarea scaunului, dar și la menținerea echilibrului hidroelectrolitic, esențial pentru funcționarea normală a organismului.

Nu în ultimul rând, stimulează fermentația (prin acțiunea florei intestinale asupra substanțelor nedigerate). Astfel, se poate considera că este esențial pentru eliminarea reziduurilor și a toxinelor rezultate din alimentele ingerate.

În timp însă, pot apărea probleme datorită depunerii unei membrane groase de mucus pe peretele colonului, formată din reziduuri metabolice și toxine.

Această placă apare ca urmare a consumului de alimente prăjite, bogate în amidon sau tip fast-food și poate ajunge să cântărească până la 10-11 kg, încărcând și blocând colonul.

De altfel, aceste depuneri pot fi stimulate și de afecțiuni precum sindromul de colon iritabil, boala Crohn, colită ulcerativă, obstrucții intestinale, sau de administrarea de antibiotice sau alte tipuri de medicamente.

Colonul încărcat duce la acumularea de toxine care ajung să se răspândească în tot corpul prin sistemul sanguin și cel limfatic. Cele mai frecvente simptome sunt: probleme digestive (balonare, diaree, constipație, greață), probleme dermatologice (acnee, eczeme), sistem imunitar slăbit, respirație îngreunată, stare de oboseală, durere de cap, luare în greutate, depozite albicioase pe limbă și transpirație cu miros neplăcut.

Importanța detoxifierii colonului

După cum am menționat, un colon încărcat poate duce la diverse manifestări, afectându-ne sănătatea și chiar calitatea vieții. Astfel, este important să stimulăm eliminarea reziduurilor și a toxinelor din colon prin cure de detoxifiere (de două ori pe an, conform specialiștilor).

În principal, beneficiile se asociază sănătății sistemului digestiv.

Prin detoxifierea colonului se poate îmbunătăți în mod semnificativ procesul digestiv și se pot ameliora simptome ale afecțiunilor digestive (colon iritabil, boală Crohn).

De asemenea, prin eliminarea plăcii reziduale se stimulează absorbția apei și a nutrienților de către colon, ceea ce duce la un tranzit intestinal optim și la menținerea unei flore microbiene bune.

Prin reducerea frecvenței și a intensității simptomelor asociate cu diverse afecțiuni digestive legate de colonul încărcat, se poate observa și o îmbunătățire a calității vieții.

În plus, eliminarea toxinelor acumulate în colon poate rezulta într-o scădere în greutate și, pe termen lung, poate promova menținerea unei greutăți sănătoase.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Ivana Knoll 'a debutat' și la EURO 2024! Apariție de senzație în tribune, la meciul Spania - Croația
FOTO Ivana Knoll 'a debutat' și la EURO 2024! Apariție de senzație în tribune, la meciul Spania - Croația

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) O companie devine mai productivă dacă apelează la un soft Call Center Omnichannel
(P) O companie devine mai productivă dacă apelează la un soft Call Center Omnichannel

Comunicarea eficientă cu clienții și fidelizarea acestora sunt esențiale pentru succesul oricărei companii. Trăim în era în care serviciul de customer care trebuie să fie impecabil pentru orice business.

(P) Securitate de top pentru marfa valoroasă din depozitele cu sisteme de filtrare a apei
(P) Securitate de top pentru marfa valoroasă din depozitele cu sisteme de filtrare a apei

Colaborarea cu o companie de pază serioasă a transformat complet modul în care doi antreprenori de succes din industra fltrelor de apa pentru uz casnc și uz industrial își gestionează depozitele și își protejează marfa atât de valoroasă.

(P) Centrele logistice și fabricile ce exportă către UE solicită din ce în ce mai mult servicii de deratizare și dezinsecție
(P) Centrele logistice și fabricile ce exportă către UE solicită din ce în ce mai mult servicii de deratizare și dezinsecție

În contextul globalizării și al cerințelor stricte de calitate impuse de UE, centrele logistice și fabricile din România care exportă produse către țările UE solicită tot mai frecvent servicii de deratizare și dezinsecție certificate.

Recomandări
Mircea Geoană, tranșant: la fiecare patru ani, „populaţiei i se fură timpul, câte patru, cinci sau zece ani o dată”
Mircea Geoană, tranșant: la fiecare patru ani, „populaţiei i se fură timpul, câte patru, cinci sau zece ani o dată”

România are nevoie să-şi schimbe clişeele politice, să se lepede de moliciunea liderilor confecţionaţi din combinaţii şi mediocritate, să se smulgă din pasivitate şi obedienţă, consideră Mircea Geoană.

Suporterii români vor să coloreze Munchen-ul în roșu, galben și albastru: „Abia aşteptăm ora meciului”
Suporterii români vor să coloreze Munchen-ul în roșu, galben și albastru: „Abia aşteptăm ora meciului”

Germania este în sărbătoare! A început Euro 2024, cu un triumf al ţării gazdă în fața Scoţiei. Sâmbătă, în a doua zi a competiţiei, a venit rândul spaniolilor, croaţilor, italienilor şi albanezilor să treacă prin mari emoţii.

Fenomen grav în România. Problema medicală care ucide o persoană la fiecare 30 de minute.
Fenomen grav în România. Problema medicală care ucide o persoană la fiecare 30 de minute. "Nu mai are limită de vârstă"

La fiecare 30 de minute, un român moare din cauza unui infarct. Iar vârsta la care apare această problemă gravă de sănătate a scăzut tot mai mult.