(P) Banda led. Tot ce trebuie să știi

Banda led

Poți utiliza posibilitățile flexibile ale benzilor LED pentru un design creativ de lumină.

Tehnologia LED din ce în ce mai răspândită marchează puncte față de tehnologia clasică cu filament, cu o eficiență și o durată de viață mai ridicate. În același timp, banda led poate fi utilizată în mod deosebit de creativ datorită dimensiunii sale compacte. Banda led cu distante constante intre LED-uri este potrivită pentru diferite scenarii de iluminare. Iată câteva idei creative de design pentru utilizare în birouri, ansambluri rezidențiale, magazine și parcări subterane.

Idei creative cu banda led

Banda LED creează o atmosferă plăcută pe coridoare și încăperi, tavane, podele și pereți cu lumină omogenă pentru o iluminare uniformă. Banda LED atașată pe tavan sau pe perete creează o lumină indirectă. Banda LED cu o culoare albă caldă este ideală pentru iluminarea indirectă. Poți instala benzile LED într-un tavan fals pentru a afișa lucrări de artă pe perete sau pentru a afișa produse într-un magazin.

Banda LED în bucătărie

Zona de lucru din bucătărie trebuie să fie bine iluminată. Într-o bucătărie cu dulapuri de perete, poți atașa benzile LED sub dulapuri pentru a ilumina blatul, chiuveta și aragazul cu o lumină moale. De asemenea, un astfel de corp de iluminat oferă mai multă siguranță pe scări și în parcarea subterană. Poți așeza banda led de-a lungul unei scări sau poți marca locurile de parcare, conectând dispozitivul la un senzor de proximitate. Lumina se va aprinde automat când cineva se apropie.

Căile de evacuare în ansambluri rezidențiale

Poți marca căile de evacuare așezând benzi LED pe podea și conectându-le la o sursă de alimentare de urgență, dacă este necesar. În caz de urgență, acestea servesc drept orientare. Banda LED este disponibilă în multe variante diferite. Poți instala banda led cu puțin efort și astfel oferi un iluminat decorativ frumos, de exemplu. Poți folosi controlerul pentru a seta nenumărate culori și pentru a activa efecte de iluminare grozave.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Benzile cu LED sunt foarte populare și sunt adesea folosite pentru iluminatul decorativ sau pentru a ilumina încăperi și zone întregi. Popularitatea se datorează în principal prețurilor mici și instalării simple pe aproape orice lungime. Benzile cu LED sunt fabricate la metru și sunt de obicei vândute comercial în multipli de un metru. Benzile sunt adesea înfășurate pe o rolă pentru livrare și transport. Cele mai vândute benzi LED au o lungime de 5 metri și pot fi scurtate la lungimea necesară.

Banda LED – Culori disponibile

După lansarea pe piață, au fost disponibile în mare parte benzi LED RGB. Abrevierea RGB reprezintă culorile roșu, verde, albastru. Strict vorbind, fiecare led RGB este format din trei diode emițătoare de lumină în culorile respective. Cu controlerele LED obișnuite, un total de aproximativ 16,7 milioane de culori pot fi setate, cel puțin teoretic, prin amestecarea culorilor individuale într-o bandă RGB.

Cu un raport de amestec adecvat, se poate genera și lumină albă. Cu toate acestea, din cauza spectrului limitat de culori al LED-urilor RGB, tonul de alb obținut pare destul de nenatural, iar culorile împrejurimilor iluminate sunt distorsionate. Pentru a rezolva această problemă, sunt acum disponibile și benzi LED cu alte combinații de LED-uri.

O bandă RGBW are un canal alb suplimentar pe lângă cele trei canale pentru culorile primare. Decizia pentru temperatura de culoare trebuie luată aici înainte de cumpărare, deoarece aceasta nu poate fi schimbată.

O bandă RGBWW are două canale albe suplimentare cu LED-uri alb rece și alb cald. Pe lângă culorile strălucitoare, temperatura de culoare a luminii albe poate fi reglată în orice moment.

Dungile albe (unicolore) au o culoare deschisă bine definită, care nu poate fi ajustată. Benzile LED în alb dublu, pe de altă parte, au două canale albe. Temperatura de culoare poate fi reglată în orice moment.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cele mai impresionante grădini botanice și parcuri dendrologice din țară
(P) Cele mai impresionante grădini botanice și parcuri dendrologice din țară

Primăvara este anotimpul în care simțim că nivelul de energie crește și că avem poftă să petrecem tot mai mult timp în aer liber.

(P) Anticariatul: Aliatul tău pentru rechizitele școlare - Economie, sustenabilitate și descoperire!
(P) Anticariatul: Aliatul tău pentru rechizitele școlare - Economie, sustenabilitate și descoperire!

Începerea unui nou an școlar este, de cele mai multe ori, însoțită de cheltuieli considerabile pentru rechizitele școlare, iar manualele reprezintă o parte importantă din acest buget.

(P) Descoperă top 7 telefoane rezistente în 2024 de la DualStore.ro
(P) Descoperă top 7 telefoane rezistente în 2024 de la DualStore.ro

Telefoanele fac parte din viața noastră de câteva decenii și au devenit o adevărată necesitate, de care nu ne putem desprinde.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.