(P) Amenajarea terasei – ce să ai în vedere pentru a crea un spațiu relaxant?

Ultima actualizare: 12-05-2022 12:30
ferestre

O terasă este un loc dorit pe lângă casa ta, locul unde te poți relaxa după o zi lungă, locul unde poți bea cafeaua de dimineață, unde te poți regăsi cu prietenii sau unde poți să citești cartea preferată.

Pentru că poți petrece atât de mult timp acolo, amenajarea terasei este foarte importantă și trebuie să ții cont de toate necesitățile tale și ale familiei tale.

Amenajare pentru un confort sporit


Chiar dacă este terasă și scopul principal îl reprezintă petrecerea timpului în aer liber, asta nu înseamnă că nu te poți bucura și iarna de timp petrecut acolo. Dar pentru asta ar trebui ca terasa să fie închisă și să îți achizitionezi o sursă de încălzire potrivită în acest loc. Poți să închizi terasa cu niște termopane de calitate, mari. Este foarte important să îți lase senzație de libertate și de spațiu din afara locuinței. Te poți îndrepta chiar către modele de balcoane sticlă, astfel încât să nu reduci din lumina naturală care poate pătrunde în acest spațiu. Confort înseamnă să alegi un mobilier de calitate, încăpător, de obicei un set format din canapea și fotolii. Seturile pentru terasă sunt de obicei din materiale care rezistă la factorii externi și la umezeală. Pentru a sporii însă confortul este necesar să folosești niște perne moi sau saltele. Pentru a acoperi terasa te poți folosi de pergole, care pot fi fixe sau retractabile, și astfel nu îți vei mai face griji că pernele vor fi afectate de ploaie. Pe lângă setul cu canapele și fotolii este necesar să ai o masă, fie că alegi varianta de masă mare, fie că alegi varianta de măsuță de cafea, sau chiar varianta convertibilă, care poate fi inițial măsuță de cafea și apoi se desface într-o masă unde poți servi cina.

Decorarea teraselor cu plante

Pentru o amenajare completă și stilată te poți folosi de plante decorative pentru a crea un spațiu relaxant. Poți astfel să alegi plante agățătoare, care se vor ridica pe pereții teraselor și vor crea astfel o zonă de protecție. Sau poți să folosești plante în ghiveci, fie că alegi variantele de ghivece suspendate cu flori curgătoare, sau ghivece tip jardinieră care vor împodobi marginile terasei. Alege dintre variantele de plante cu efect de alungare a insectelor și te poți bucura de seri relaxante pe terasă, fără să stai cu grija alungării țânțarilor care pot fi de-a dreptul deranjanți. Un plus în definirea amenajării terasei îl are iluminatul, care dacă este făcut corespunzător nu doar că va fi eficient în serile târzii, dar va scoate în evidență anumite zone și va face din amenajarea terasei una cu stil.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO