Ce a făcut un bărbat ca să nu își „murdărească unghiile” de la mici. „Vin aici parfumat, elegant”
Săptămâna aceasta, sărbătorim ziua muncii, așa că tot omul visează la câțiva mititei cu muștar.
În București, terasele consacrate sunt asaltate deja de comenzi pentru 1 Mai. Vânzătorii se tem totuși că numărul de clienți va fi mai mic, pentru că mulți vor pleca de acasă, în acest weekend prelungit.
Învăluiți în fum, din amestec de porc și vită, sau porc-vită și oaie - micii vor umple grătarele în aceste zile. Iar mirosul lor te face să poftești chiar dacă nu îți este foame.
Reporter: "Care e rețeta preferată de mici pentru dumneavoastră?"
Bărbat: "Micii de porc și mai cruzi, deci nu prea făcuți, porc combinat cu vită."
Toate meciurile de la FIFA Club World Cup pot fi văzute pe VOYO cu comentariu în limba română.
Dacă tot au venit până aici, unii au dat comandă și pentru ziua de 1 Mai. Micul crud costă 3-4 lei, iar cel făcut pe grătar în jur de 6.
Bărbat: "Grătarul este aici, e deja pregătit. Ce să mă mai chinui eu, să-mi murdăresc unghiile, să mă afum. Vin aici parfumat, elegant și să fie micul pregătit pentru mine."
Adrian, reprezentant terasă: "Sunt și oamenii ăștia mai cu capul pe umăr care comandă dinainte și n-au chef să stea la coadă o oră, o oră jumate. Îi iau cruzi dinainte, cu o zi două, îi țin la frigider și de 1 Mai îi fac acasă. Un om nu o să mănânce numai mici de 1 Mai, o să mănânce și o ceafă și o pulpă de pui, dar în medie așa de 2-3 mici per om."
Marian Ciotoianu, reprezentant terasă: "Deja am primit comenzi și pe crud și pe făcut. Noi o să fim pregătiți, o să avem marfă destulă pentru toată lumea, am chemat tot personalul la muncă și vom fi pregătiți de sărbătoare. Noi prin muncă, dânșii prin sărbătoare."
Potrivit estimărilor, la noi în țară se mănâncă anual 200 de milioane de mici, adică mai bine de 20 de mii de tone. Ziua de 1 Mai este ziua în care se înregistrează cele mai multe comenzi, așa că la această terasă angajații sunt pregătiți să pună pe grătar mii de mititei.
În magazine, un kilogram de carne de mici costă în medie 25 de lei.