(P) Activitati care permit lucrul de acasa in timpul pandemiei

Ultima actualizare: 22-02-2021 11:07
activitati
StirilePROTV

Deși există numeroase domenii ce au fost grav afectate de evoluția rapidă a pandemiei de COVID-19, unele activități au continuat să funcționeze perfect deoarece nu implică deplasarea, putând fi realizate de acasă.

Am făcut o cercetare cu privire la acestea așa că, mai jos, regăsești principalele job-uri care au înregistrat o creștere dincolo de contextul actual.

Deși există numeroase domenii ce au fost grav afectate de evoluția rapidă a pandemiei de COVID-19, unele activități au continuat să funcționeze perfect deoarece nu implică deplasarea, putând fi realizate de acasă. Am făcut o cercetare cu privire la acestea așa că, mai jos, regăsești principalele job-uri care au înregistrat o creștere dincolo de contextul actual.

Asistent virtual

Din ce în ce mai multe companii au început să se orienteze către colaborarea cu un asistent virtual. Acesta poate oferi suport administrativ, fără probleme, chiar din comfortul casei sale. Un asistent virtual asigură o gamă extinsă de servicii, de la programarea sarcinilor și managementul e-mailurilor și până la realizarea strategiei de promovare pe rețelele sociale.

Poți caută companiile care angajeaza sau te poți orienta care o activitate independența, colaborând cu mai multe entități, chiar din locații diferite. Website-urile dedicate freelancerilor îți oferă multiple posibilități de a intră în contact cu viitorii tăi client.

Creator de conținut

Fie că vorbim de texte sau de materiale audio-video, creatorii de conținut s-au bucurat de numeroase solicitări în perioadă pandemiei. Având în vedere faptul că o mare parte din activitatea companiilor s-a mutat online, generarea de conținut este o cerința obligatorie. În acest mod se poate păstra legătură cu clienții, menține și crește interesul acestora, promova noile produse.

Printre joburile ce fac parte din această categorie se află următoarele: content writer, copywriter, editor video, realizator animații grafice.

Poți începe prin a-ți faci o pagină în care să îți prezinți portofoliul și prin accesarea site-urile de freelancing dedicate acestui domeniu. Dacă ești la început de drum, realizează câteva materiale demonstrative, ajutând companiile care au nevoie de astfel de servicii dar nu au bugetul necesar pentru a le contracta. De asemenea, grupurile realizate pe rețelele de socializare te ajută să îți găsești primii clienți, identificând acolo numeroase oportunități de colaborare.

Model intr-un studio

Multe doamne și domnișoare care au dorit să își ajute familia sau să se întrețină singure chiar și în perioadă pandemiei de Coronavirus s-au orientat către un post de model în cadrul unui studio videochat. Ele au putut lucra chiar din intimitatea casei lor, beneficiind de cursuri on-line pentru a învață rapid.

Deși reprezintă un subiect controversat, în România această activitate este reglementată legală. Tot ce trebuie să faci este să te orientezi către colaborarea cu un studio care își desfășoară activitatea conform normelor în vigoare, solicitând realizarea unui contract de muncă încă din prima zi.

Conform studiilor, încasările din activitatea de videochat au crescut cu aproximativ 40%. Prin urmare, un astfel de contract de muncă îți oferă stabilitate, fără a mai stă, în permanență, cu stresul pierderii locului de muncă. Multe femei spun că acest job le-a ajutat inclusiv să își crească nivelul de încredere în forțele proprii.

Programator IT

O data cu începerea pandemiei, activitatea programatorilor și specialiștilor IT s-a mutat în on-line. Există o multitudine de companii care angajează programatori remote, full-time dar și solicitări diferite din partea firmelor ce doresc să își dezvolte diferte platforme web sau programe personalizate.

Dacă nu ai pregătire în domeniu însă îți dorești să lucrezi de acasă și ești o fire tehnică, este o alegere bună să te înscrii la un curs de formare în acest domeniu. Mulți furnizori de cursuri au deja încheiate contracte de parteneriat cu firme care au nevoie de specialiști. În acest fel, ai șansa de a te angajă imediat ce finalizezi cursul și deții cunoștințele necesare.

Instructor de fitness și yoga

Un alt segment care s-a adaptat lucrului de acasă este cel al activităților sportive. Deși înainte de pandemie nu concepeam un instructor de finess decât în sală de sport, o data cu schimbările aduse de această, cursurile au început să se desfășoare on-line.

Indiferent de context, oamenii au nevoie să se păstreze în formă și să îmi mențină o stare de spirit pozitivă iar sportul are un rol vital. Antrenamentele au fost gândite în așa fel încât să poată fi realizate, cu ușurință, de acasă.

Dacă ai o certificare în domeniu, nu îți mai trebuie decât o conexiune bună la internet, o cameră web performanță, o salteluță, accesorii uzuale pe care oricine să le poată deține acasă și vizibilitate pe rețelele sociale.

Așa cum poți vedea, activitățile care îți permit să lucrezi de acasă sunt numeroase și vizează diferite domenii de activitate. Fie că ai experiență, fie că pornești de la zero, vei putea găsi ceva potrivit pentru ține. Iar partea frumoasă este faptul că, din liniștea casei tale vei avea posibilitatea de a colabora cu persoane din întreagă lume.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO