(P) 4 motive pentru a investi în argint

advert
freepik.com

Argintul este deseori eclipsat de echivalentul său auriu, dar este, de fapt, o bună abordare investițională din mai multe motive. Acesta oferă beneficiile metalelor prețioase, dar la un preț mai accesibil.

Mai jos veți afla de ce ar trebui să luați în considerare argintul pentru viitoarea dumneavoastră investiție, indiferent de experiența dumneavoastră cu metalele prețioase.

Este argintul o investiți sigură?

Argintul a fost folosit ca monedă de-a lungul istoriei noastre, mai des chiar decât aurul. A servit ca monedă sigură timp de mii de ani, oferind o valoare reală populației. Nu este o coincidență faptul că primul standard monetar folosit în întreaga lume a fost argintul.

În prezent, metalul prețios este disponibil în 3 tipuri:

● Argint pentru investiții - cu o puritate de 99,9%;

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

● Argintul Sterling - cel mai frecvent utilizat pentru bijuterii, are o puritate de 92,5%;

● Argint de puritate mai mică - de obicei, cu o puritate de aproximativ 50%.

Argintul, ca și aurul, protejează împotriva deprecierii monedei. Acesta este motivul pentru care argintul pentru investiții prezintă avantaje semnificative față de majoritatea tipurilor de investiții.

Iată de ce:

● În cazul investițiilor fizice în argint (adică lingouri și monede de argint), nu există niciun risc de contrapartidă. Deținătorii nu sunt dependenți contractual de depozitorii de metal prețios. Spre deosebire de acțiuni, argintul pentru investiții nu trebuie să fie reprezentat de o altă persoană.

● Argintul fizic poate fi cumpărat și vândut în orice moment.

● Un aspect pozitiv care nu trebuie trecut cu vederea este faptul că puteți ține argintul în mâinile dumneavoastră. Într-o lume în care majoritatea investițiilor sunt digitale sau derivate, amenințate de atacuri cibernetice, argintul este un activ care oferă un nivel ridicat de securitate. În același timp, are o cerere în creștere, în special din partea industriei, iar piața se confruntă cu o penurie care se așteaptă să dureze ani de zile.

Achiziționarea argintului

Pentru cei care vor să investească fără a aloca prea mult din bugetul lor, argintul este o opțiune foarte bună. Acesta vă permite să investiți în metale prețioase la o fracțiune din prețul celor precum aurul sau platina, asigurându-vă în același timp protecție împotriva inflației.

Acest lucru face ca argintul să fie o alegere practică pentru investitorii cu un buget limitat sau pentru cei care caută un cadou rentabil și memorabil pentru cei dragi.

Practic pentru vânzare

Caracterul practic al argintului se extinde dincolo de disponibilitatea sa ușoară. Este o opțiune perfectă pentru asigurarea divizibilității investiției. Își găsește utilitatea în cazul în care aveți nevoie de sume mai mici, dar nu doriți să vă despărțiți de o uncie întreagă de aur, de exemplu.

Fiind disponibil în diverse greutăți mai mici, vă oferă flexibilitate, permițându-vă să vindeți doar atât cât aveți nevoie în acel moment.

Cererea crescândă de argint

În ultimul deceniu s-a înregistrat o creștere remarcabilă a cererii globale de argint. Marile monetării au raportat vânzări record. În plus, industria are nevoie de tot mai mult metal alb, după cum s-a arătat anterior. Trebuie avut în vedere faptul că este mai ușor să enumerăm domeniile în care argintul nu este utilizat decât gama sa bogată de aplicații. Este suficient să spunem că argintul este, de fapt, peste tot în jurul nostru.

Nicăieri nu este mai evident interesul ridicat decât în China. Această țară este cunoscută pentru afinitatea sa culturală pentru metalele prețioase. Numai în ultimul deceniu, a existat o creștere de până la 50% a cererii industriale de argint.

O astfel de creștere a cererii și o ofertă limitată a metalului se dovedesc favorabile pentru deținătorii de argint.

Cum să investim în argint?

Pentru început, trebuie să alegem un comerciant de încredere. Unul care vă poate oferi condiții transparente, prețuri corecte și calitate dovedită. De asemenea, comercianții de renume se aprovizionează direct de la rafinăriile sau monetăriile care produc lingourile și monedele de argint.

Puteți cumpăra argint pentru investiții sub formă de lingouri sau monede de la un comerciant local sau online. De cele mai multe ori, veți beneficia de transport gratuit peste o anumită sumă, precum și de o reducere pentru o investiție mai mare.

Vom încheia prin a spune că argintul de investiții oferă o fiabilitate similară cu cea a aurului, dar la un preț mult mai accesibil. Flexibilitatea sa vă permite să vindeți o cantitate care să se potrivească nevoilor dumneavoastră.

Pentru a obține argint de investiții, apelați la un comerciant de încredere care vă va oferi transparență la vânzare, precum și opțiunea de răscumpărare. În acest fel, veți fi asigurat de calitatea și originea metalului.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Câștigătorii record ai Ligii Campionilor
(P) Câștigătorii record ai Ligii Campionilor

Câștigătorii record ai Ligii Campionilor În fiecare turneu se stabilesc recorduri. Dar care cluburi au reușit să câștige cele mai multe titluri ale Ligii Campionilor?

(P) Rețete ușoare ce vor face carnea de miel să strălucească
(P) Rețete ușoare ce vor face carnea de miel să strălucească

Cum sărbătorile Pascale se apropie, acum este momentul potrivit să vă gândiți, să căutați și să alegeți rețetele potrivite pentru masa din familie.

(P) 6 lucruri de care trebuie să ții cont când alegi o florărie online
(P) 6 lucruri de care trebuie să ții cont când alegi o florărie online

În era digitală, în care timpul este prețios și confortul este la îndemână, cumpărarea de flori online a devenit o modalitate populară și practică de a încânta persoanele dragi sau de a decora propria locuință.

Recomandări
Cine sunt cei 4 candidați independenți la alegerile europarlamentare din 2024: Gheorghe, Șoșoacă, Ștefănuță și Pîrvănescu
Cine sunt cei 4 candidați independenți la alegerile europarlamentare din 2024: Gheorghe, Șoșoacă, Ștefănuță și Pîrvănescu

Patru cetățeni români candidează la alegerile europarlamentare din 2024 pe cont propriu, fără să fie sprijiniți de vreun partid sau o alianță politică.

Probleme pe front pentru Ucraina cu armele americane. Rusia se laudă cu o distrugere de proporții
Probleme pe front pentru Ucraina cu armele americane. Rusia se laudă cu o distrugere de proporții

Ucraina pare să aibă dificultăți în ceea ce privește armele americane. Două dintre ele au fost retrase de pe front, iar o altă armă livrată de Washington ar fi lovită de ruși.

Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți
Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți

Biroul Electoral Central (BEC) a publicat, luni, 29 aprilie, lista candidaturilor rămase definitive pentru alegerile europarlamentare din 2024.