(P) 3 aparate fitness pe care trebuie să exersezi vara aceasta!

Dată publicare: 17-07-2020 17:56
Dată actualizare: 22-02-2021 11:07


aparate fitness

Zilele de plajă și piscină sunt printre cele mai relaxante din timpul anului, însă foarte multe persoane își fac griji din pricina aspectului fizic.

Tocmai de aceea, dacă dorești să pierzi câteva kilograme și să îți tonifiezi musculatura din diferite zone ale corpului, antrenamentele desfășurate în mod regulat sunt cea mai sănătoasă și durabilă metodă.

Din păcate, programul sălilor de fitness și restricțiile din această perioadă îți îngreunează progresul sportiv, însă ai la dispoziție o soluție confortabilă, eficientă și care nu implică riscuri: folosirea propriilor aparate fitness. Astfel, nu va mai fi necesar să faci o programare la sală sau să parcurgi drumurile dus-întors. Nu vei mai dezinfecta fiecare suprafață pe care o atingi și nu vei mai pierde minute importante la vestiar sau la recepție.

Unul sau mai multe aparate fitness folosite acasă ori la birou te vor ajuta să reduci considerabil timpul alocat programului de antrenament, iar accesul la bicicleta eliptică sau banda de alergat va fi facil și permanent.

Aparatele fitness care te vor ajuta să slăbești și să îți tonifiezi musculatura permit o gamă foarte largă de exerciții de tip cardio. Bineînțeles, frecvența antrenamentelor și ajustarea obiceiurilor alimentare vor fi aspecte asupra cărora va trebui să te concentrezi pentru a te putea bucura de rezultate vizibile într-un timp scurt.

Astfel, un minimum de 3 antrenamente solicitante în fiecare săptămână ar trebui să te îndrepte în direcția potrivită. Iată ce aparate fitness ai putea folosi în confortul casei tale pentru a topi țesutul adipos și pentru a-ți îmbunătăți condiția fizică și starea generală de sănătate!

- Bicicleta fitness
Bicicleta este alegerea perfectă pentru persoanele care vor să pedaleze în confort și siguranță către un corp tonifiat și o condiție fizică de invidiat. Acest aparat ocupă foarte puțin spațiu, astfel încât îți vei putea desfășura programul de exerciții în fața televizorului sau în dormitor, lângă geamul deschis.

Printre cele mai mari avantaje pe care il ofera bicicleta fitness este riscul foarte scăzut de accidentare, întrucât articulațiile tale (gleznele, genunchii și șoldurile) nu vor fi solicitate de șocuri și microșocuri mulțumită contactului permanent cu pedalele. Cu antrenamentele potrivite, picioarele și abdomenul se vor tonifia, iar țesutul adipos se va “topi” cu fiecare efort sportiv.

- Banca de abdomene
După o anumită vârstă, apariția țesutului adipos în zona stomacului și a taliei este ceva normal, în special atunci când ai un stil de viață sedentar. Dacă aceasta este una dintre vulnerabilitățile corpului tău, banca de abdomene este unul dintre aparatele fitness pe care trebuie să le folosești cât mai des pentru a-ți sculpta corpul așa cum vrei. Atunci când alegi banca de abdomene, trebuie să te orientezi în funcție de dimensiuni, stabilitate și posibilitatea de ajustare a spătarului pentru a avea acces la multiple grade de dificultate.

- Banda de alergat
Cauți un aparat pe care să te poți antrena imediat după ce l-ai montat? Alege un model casnic de bandă de alergat! Exercițiile pe bandă presupun mișcări naturale, așadar nu va trebui să deprinzi noi tehnici sau metode anume de antrenament pentru a putea începe procesul de slăbire chiar din prima zi de alergare.

Deși modelele folosite în sălile de sport au dimensiuni considerabile, aceste aparate fitness pentru acasă au caracteristici și specificații perfect potrivite folosirii casnice. În oferta magazinelor de profil se regăsesc modele silențioase, de dimensiuni reduse, care îți pun la dispoziție tot felul de funcții și caracteristici utile.

În funcție de nevoile pe care le ai și spațiul pe care îl poți “sacrifica” pentru sport, vei putea alege o bandă magnetică pliabilă, pe care să o poți muta și depozita rapid sub pat sau în orice debara, sau poți opta pentru un model semiprofesional care să simuleze perfect maratoanele și cele mai solicitante trasee de alergare.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO