(P) 11 lucruri uimitoare despre Continentul African

(p) africa

Continentul African este un conglomerat de lucruri absolut uimitoare. Pe lângă spectacolul naturii care se derulează în fața ochilor oricărei persoane care pune piciorul aici, vei fi uimit să afli și alte lucruri interesante despre Africa.

Îți prezint în acest articol unele date și statistici uimitoare care cred că te vor determina să vizitezi cât mai curând posibil unul dintre cele mai frumoase continente ale planetei.

1. Africa este gazda unor specii fascinante de animale

Multe dintre animalele pe care le vezi la zoo, în rezervații sau în parcuri naturale sunt originare din Africa. Crocodilul, porcul furnicar, hiena, rinocerul, leul, girafa, leopardul, hipopotamul sau chiar elefantul sunt animale care trăiesc în Africa în habitatul lor natural.

Leul este un simbol al puterii și nobleții printre animale, un simbol pe care îl poți vedea și pe diverse embleme, steme și logo-uri de pe continentul african sau din întreaga lume.

Poți să întâlnești deseori lei chiar și în jocurile video sau sloturile de pe internet, un exemplu în acest sens fiind jocul African Cats care se găsește în majoritatea cazinourilor online din țara noastră, acolo unde poți să primești și rotiri gratuite la înregistrare.

Citește și
(P) Cum recunoști o pereche originală de cizme UGG
(P) Cum recunoști o pereche originală de cizme UGG

O statistică recentă arată că pe continentul african își au casa peste 1.100 de specii de animale. 3 dintre aceste specii sunt endemice (porcul furnicar, cârtițele aurii și șoarecii cu trompă).

În partea de est a Africii vei putea întâlni preponderent specii de animale mari, cum ar fi girafa, elefantul, leul, rinocerul sau hiena.

Pe lângă aceste specii de animale menționate anterior, Africa găzduiește și aproximativ 64 de specii de primate (cimpanzei, gorile etc).

2. Africa este al doilea continent ca mărime și populație de pe Terra

Cu o suprafață de 30 de milioane de kilometri pătrați, Africa este al doilea cel mai mare continent din lume după Asia.

Africa este mai mare ca dimensiune decât China, Statele Unite și mare parte din Europa combinate. De exemplu, doar deșertul Sahara are o suprafață mai mare decât partea continentală a Statelor Unite ale Americii.

Pe lângă asta, după Asia, Africa este cel mai populat continent din lume, cu o populație de aproximativ 1.1 miliarde de locuitori, ceea ce înseamnă 16% din populația totală a lumii, un număr cu adevarat impresionant.

Populația din Africa ocupă o suprafață de pământ de aproximativ 20.5% din suprafața totală a planetei.

3. Africa este leagănul omenirii

Leagănul omenirii este în Africa, de unde se crede că au apărut primii oameni. Acest sit este un loc în care au fost descoperite de către arheologi resturi de fosile umanoide în Sterkfontein, Swartkrans și Kromdraai, zone care se află la 50 km nord-vest de Johannesburg în Africa de Sud.

Resturile umanoide au fost descoperite în anul 1947 de către doctorii Broom și Robinson.

Primii oameni de aici se asemănau foarte mult cu maimuțele și cimpanzeii, având multe trăsături comune, așa cum menționează descoperirile arheologice.

4. În Africa se găsește a 4-a cea mai mare insulă naturală din lume

Probabil că ai auzit de Madagascar, existând chiar și un film inspirat din această insulă. Cu o suprafață totală de 585.040 km pătrați, Madagascarul este cea mai mare insulă din Africa și a 4-a din lume ca dimensiune, după Groenlanda, Noua Guinee și Borneo.

În Madagascar se găsesc nu mai puțin de 18 etnii diferite. Denumirea de Madagascar înseamnă, în traducere locală – „țara maglașilor”, deoarece băștinașii africani care au populat această insulă se numeau astfel, maglași.

Datorită culorii solului, insula Madagascar a mai fost numită și “insula roșie”, pentru că solurile de aici sunt extrem de bogate în resurse naturale de grafit.

5. Pe continentul african se vorbesc 3.000 de limbi și dialecte

Africa este unul dintre continentele în care se vorbesc cele mai multe limbi și dialecte, dacă nu cumva ocupă chiar locul întâi în acest clasament.

Peste 3.000 de limbi și dialecte regionale sunt vorbite în Africa, multe dintre ele având însă rădăcini în familiile lingvistice majore.

Pe continentul african sunt vorbitori de aramaică (o limbă moartă), arabă, engleză, franceză, hausă, oromo, swahili sau yoruba.

6. Majoritatea locuitorilor de pe continentul african sunt creștini sau islamici

Probabil îți vine greu să crezi, dar creștinismul s-a răspândit peste tot în lume, la fel ca și celelalte credințe și religii majore.

Cei mai mulți locuitori din Africa sunt fie creștini, fie islamiști, celelalte religii fiind în minoritate. Cu toate acestea, se practică frecvent fel de fel de ritualuri ce țin de sacralitate, fiind mai mult sau mai puțin asociate unor anumite culte.

7. Principala sursă de venit din continentul african este agricultura

Dacă aveai impresia că Africa este o regiune aridă și improprie pentru agricultură, trebuie să știi că te-ai înșelat.

Agricultura este o activitate care oferă cam 65% dintre locurile de muncă de pe continentul african, iar 32% din veniturile producției interne provin din această îndeletnicire, agricultura.

8. Africa deține cam 30% din resursele minerale ale planetei

Ultimele studii arată că pe continentul african s-ar găsi aproximativ 30% dintre resursele minerale de pe tot Globul. Mai mult, Africa deține și cea mai mare rezervă de metale prețioase.

40% din rezerva de aur a lumii se află în Africa, 60% din cobalt și 90% din platină, toate sunt pe continentul african.

Având în vedere cererea crescută de litiu de pe piață, multe din companiile mondiale sunt foarte interesante de resursele de litiu din Africa.

9. Numele Africa a fost introdus de către romani

Dacă nu știai de unde provine denumirea acestui continent, trebuie să știi că numele datează din epoca romană timpurie, când romanii denumeau pământurile de aici “Africa terra”, adică pământurile afrilor.

Capitala pe atunci era în Cartagina, adică în Tunisia de astăzi. Între Cartagina și Roma au fost conflicte militare celebre și astăzi, cunoscute sub denumirea de Războaiele Punice.

10. În Africa există 54 de state independente

Potrivit Națiunilor Unite, în Africa sunt 54 de state independente astăzi. Cel mai mare din punct de vedere al populației este Nigeria, cu 223.804.632 de locuitori.

Cel mai mic stat din Africa este unul care reprezintă o destinație turistică de interes mondial, Seychelles, cu doar 107.660 de locuitori.

Reunion, Sahara de Vest, Mayotte și Saint Helena sunt încă teritorii disputate sau aflate sub dominație străină, neavând independență de stat.

11. 70% din producția de boabe de cacao vine din Africa

Boabele de cacao sunt folosite în industria alimentară la diverși îndulcitori, pentru pulbere de ciocolată sau chiar ciocolata caldă pe care o îndrăgim cu toții.

Cea mai mare parte din producția de boabe de cacao vine de pe continentul african. Din păcate, aici standardele de siguranță a muncii nu sunt respectate, iar în cultivarea și recoltarea boabelor de cacao se utilizează și forța de muncă a copiilor.

Statele care produc și exportă cea mai mare cantitate de boabe de cacao sunt Nigeria, Coasta de Fildeș, Ghana și Camerun.

Decizia ONJN nr. 907/19.05.2016

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) La Telekom Mobile, Cât vezi, atât plătești, cu o singură condiție: NELIMITAT se referă doar la beneficii, nu și la preț
(P) La Telekom Mobile, Cât vezi, atât plătești, cu o singură condiție: NELIMITAT se referă doar la beneficii, nu și la preț

A venit vara si clientii noilor abonamente „NELIMITAT” de la Telekom Mobile pot face planuri pentru a se bucura de comunicare si libertate fara limite in vacanta, fara grija roamingului cand calatoresc.

(P) Cum recunoști o pereche originală de cizme UGG
(P) Cum recunoști o pereche originală de cizme UGG

Cizmele UGG au devenit vedetele sezonului rece în ultimii ani, asta pentru că oferă protecție și căldură sporită picioarelor chiar și la cele mai joase temperaturi.

(P) Electrocasnice pentru casă și bucătărie de la Morphy Richards, de acum disponibile și în România
(P) Electrocasnice pentru casă și bucătărie de la Morphy Richards, de acum disponibile și în România

Morphy Richards, brandul internațional de electrocasnice pentru casă și bucătărie din Marea Britanie, a anunțat astăzi lansarea pe piața din România. Momentul marchează, totodată, și expansiunea brandului în Europa de Est.

Recomandări
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineață, o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic, valabilă până joi seară, și două avertizări Cod galben de viscol şi vânt puternic, valabile până vineri dimineață.

Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie
Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie

Continuă ancheta în cazul tragediei aviatice din Kazahstan. Autoritățile au găsit cutia neagră a aparatului de zbor, cu ultimele convorbiri din cabina de pilotaj.

Moșul a adus „dovada” greșită. Boarding Pass: Facturile arătate de Marcel Ciolacu, emise după zborurile „problematice”
Moșul a adus „dovada” greșită. Boarding Pass: Facturile arătate de Marcel Ciolacu, emise după zborurile „problematice”

Boarding Pass, site specializat în ştiri din aviaţie, continuă verificările vizând facturile prezentate de prim-ministrul Marcel Ciolacu ca dovadă a faptului că și-a achitat personal călătoriile cu avioane private în 2022.