Romania, un El Dorado al cunoscatorilor in materie de vin
In editia din 19 octombrie a emisiunii Romania, te iubesc! veti vedea povestea de succes a catorva straini care au stiut sa puna bazele unor afaceri profitabile cu vin.
Dupa anul 2000, peste 20 de investitori straini au stiut sa exploateze potentialul pamantului romanesc, au plantat vita de vie si au construit crame prospere in Dobrogea, Dealu Mare, Podisul Transilvaniei sau Mehedinti.
Alegeri 2024
00:11
Reuters: Diaspora poate influenţa rezultatul. Ce scriu POLITICO şi AFP
00:07
Rezultate alegeri prezidențiale 2024. Singurul județ în care Nicolae Ciucă este pe primul loc
23:43
George Simion își recunoaște înfrângerea în alegerile prezidențiale: Vom susţine în turul 2 pe oricine nu este Marcel Ciolacu
23:16
Alegeri prezidențiale 2024. Mii de oameni l-au votat pe Ludovic Orban, deși el s-a retras din cursa electorală
Desi la nivel global, producatorii de vin sunt intr-o competitie acerba si se vorbeste chiar de supraproductie, investitorii straini care au pariat pe Romania stiu cum pot patrunde cu vinul autohton in elita mondiala.
Desi Romania a incercat cu cativa ani in urma sa copieze drumul vinului dupa model frantuzesc, initiativa autoritatilor s-a impotmolit. In momentul de fata, investitiile care se fac la noi in domeniul viticulturii, s-au facut in tarile Americii Latine in urma cu 10–15 ani. In timp ce romanii, producatori cu istorie, par sa nu vada ce mina de aur este viticultura, strainii sunt cei care au inceput sa scoata bani frumosi din afacerile cu vin.
Tot editia din 19 octombrie a emisiunii Romania, te iubesc! aduce in atentia telespectatorilor Pro Tv drama pe care o traiesc localnicii din satul Rast, judetul Dolj, ale caror case au fost maturate de apele Dunarii in primavara anului 2006.
Agoniseala de-o viata a acestor oameni putea fi salvata daca autoritatile decideau spargerea digului de protectie de la Bistret. Desi dupa inundatii, 800 de case au fost construite in Rastul Nou cu bani de la stat, oamenii refuza sa se mute in ele si traiesc printre ruinele vechiului sat.
De asemenea, veti afla si cine are de profitat de pe urma nenorocirii care s-a abatut peste acesti oameni simpli. ”Povestea satului Rast este o dovada de bajbaiala, proasta administratie si incompetenta din partea autoritatilor, dar si o dovada ca uneori interesul unor sus pusi este mai important decat viata unor oameni de rand”, a declarat corespondentul Stirilor Pro Tv, Alex Dima, cel care a facut acest demers jurnalistic.
Sursa: Pro TV
Etichete: romania, vin, emisiune, alex dima, te iubesc, reportaj,
Dată publicare:
17-10-2008 00:00