Romania, te iubesc! Bucurestiul, in pericol sa isi piarda identitatea

Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 16:23
Data publicarii: Vineri 10 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri

Emisiunea Romania, te iubesc! continua seria de reportaje despre o tara care pe unii ii dezamageste, iar pe altii ii emotioneaza pana la lacrimi.

Duminica, 12 octombrie, veti vedea un Bucuresti in pericol de a-si pierde identitatea, distrus de asa zisii dezvoltatori imobiliari. Oameni fara scrupule care darama monumente istorice pentru profitul personal.

Strada Visarion nr. 8., langa Piata Romana - o casa de 100 de ani, intreaga, a ajuns intr-un singur an ruina. Vecinii spun ca demolatorii lucreaza noaptea, pe furis. Proprietarul construieste aici un bloc. N-a reusit sa demoleze cu acte in regula. Coincidenta sau nu, la cateva zile dupa refuzul autoritatilor, casa a luat foc.

Comisia Nationala a Monumentelor Istorice a declarat ca "incendiul fusese pus la cale, si acoperisul spintecat a fost pe urma distrus prin interventii succesive noaptea, ziua."

Acelasi lucru s-a intamplat si la moara lui Asan, cel mai vechi monument industrial din Capitala, aflat din nefericire pe un teren de milioane de euro.

Cladirea a ars in mai, anul acesta. Ca si in cazul imobilului din Visarion, numele proprietarilor acestui teren se pierd intr-un labirint de tranzactii imobiliare.

Autoritatile vin, se uita si pleaca cu un set de fotografii inutile si o noua adresa taiata de pe lista monumentelor Bucurestiului.


Romania, te iubesc! Alex Dima despre ”Sahara Olteniei”
Romania, te iubesc! Alex Dima despre ”Sahara Olteniei”
VIDEO PROTVPLUS.RO
poluare
Consecintele periculoase ale poluarii de la Moldova Noua, de care "statul s-a spalat pe maini". Ce amenzi risca Romania din partea CE
Marturiile supravietuitorilor Experimentului Pitesti, despre chinurile si suferintele indurate. "Am incercat sa ma sinucid"
Bogatiile ascunse in Marea Neagra, duminica, la "Romania, te iubesc!"
Proiectul Casei SHARE. Duminica, la Romania, te iubesc, povestea comunitatii care a salvat 6 frati de la inghet
Maicutele care si-au dedicat viata altora. Duminica, la "Romania, te iubesc", 12 calugarite ofera o lectie de viata
Problemele cronice ale unui sistem ineficient. Duminica, la Romania, te iubesc, aflati cum invata elevii din Romania
RTI
Duminica, la "Romania, te iubesc!": Batranii care ii demonstreaza Rovanei Plumb ca singuratatea nu se trateaza cu promisiuni
Programul "Cornul si laptele", un esec in scolile din Romania. Duminica, la Romania, te iubesc, detalii din programul de 100 de milioane de euro pe an
Tinerii care aduc faima Romaniei in capitala bogatilor, Dubai. Povestile lor, duminica, de la 18:00, la "Romania, te iubesc"
Duminica, la "Romania, te iubesc", incursiune in traditiile romanesti si viata la sat, intr-un reportaj semnat de Anca Nastasi
Statul roman isi bate joc de o avere de peste 1 miliard de euro. Povestea Fundatiei Gojdu, duminica, la "Romania, te iubesc"
Locul magic din Romania unde copiii bolnavi invata sa lupte impotriva cancerului. "Aici ma simt ... copil in firea mea, copil sanatos"