”România, te iubesc”, ”Județe la Stăpân” în Giurgiu. Emisiunea integrală din 23 februarie 2020


Ultimul update: Duminica 23 Februarie 2020 19:06
Data publicarii: Duminica 23 Februarie 2020 12:06
Categorie: Romania, te iubesc!

Emisiunea integrală din 23 februarie 2020. Continuăm seria “Județe la Stăpân” în Giurgiu, pe teritoriul căruia, în urmă cu 150 de ani a fost înființată prima cale ferată din România.

Ruta este închisă de peste un deceniu, pentru că autoritățile nu sunt în stare să repare un pod. Dar județul este unul dintre cei mai mari beneficiari ai investițiilor prin PNDL.

Sisteme de alimentare cu apă, poduri sau canalizări. Milioane de euro cheltuiți pe investiții nefuncționale. Județul se situează pe ultimele locuri din România la lungimea rețelei de apă și canalizare.

Județul Giurgiu se învecinează cu cea mai prosperă zonă a țării: Regiunea București-Ilfov, unde este produs peste o treime din PIB-ul României. Din păcate, Giurgiu ilustrează, poate cel mai bine, decalajul de dezvoltare din interiorul țării.

Județul este pe ultimul loc din țară la lungimea rețelei de apă potabilă și pe locul 4, din coadă, la lungimea rețelei de canalizare. Se află printre ultimele locuri și la cantitatea de gaze livrată populației.

Pe scurt, o mare parte din cei 230.000 de locuitori ai județului nu beneficiază de minimul comfort pe care o țară civilizată este obligată să-l asigure cetățenilor. Și asta la doar o aruncătura de băț de Capitală.