"România, ştii bine". Cosmin Savu, despre starea județului Gorj: ”Neglijență și prostie”

08-10-2019 10:16


"România, ştii bine", episodul XVI. Sărăcia nu ia pauză și exact acolo unde e mai mare nevoie de ajutor, acolo lucrurile stau și mai mult în loc.

Gorj este următorul ”Județ la stăpân” pe care îl întoarcem pe aproape toate părțile, încercând să aflăm de unde ni se trage sărăcia și subdezvoltarea.

Sigur că poți fi mândru de locul în care te-ai născut, în care trăiești, dar dacă refuzi să-i vezi lipsurile - sau mai rău, minți! - nu îi ajuți cu nimic pe oamenii locului, nu îți ajuți cu nimic țara.

În lupta cu mentalitățile, nicio faptă nu trebuie lăsată nepovestită: urmăriți-l pe Cosmin Savu în noul nostru podcast, LIVE pe stirileprotv.ro, pe www.protvplus.ro, pe canalul de YouTube "Romania, te iubesc!" și pe paginile noastre de Facebook: ”România, te iubesc! și Știrile Pro TV.

Cosmin Savu: ”Eu sunt sibian și am spus, băi, lăsând la o parte că județul Sibiu a fost sub imperiul austro-ungar și că poate e o altă cultură a muncii, dar Gorjul ar fi trebuit să fie mult peste Sibiu, la productivitatea muncii și resursele pe care le are, pentru că acolo vorbim de cărbune, vorbim de gaz, vorbim de ape, vorbim de păduri și vorbim de turism. Deci are turism cât nu au altele. Un potențial turistic. Este în primul rând brand-ul Brâncuși.

Să-l ai tu pe Brancuși la tine, operele lui Brâncuși în oraș .. și dacă te duci acolo, în parc, toaletele sunt insalubre, nu poți să intri. Dacă nu știi unde sunt ... poate vezi Coloana Infinitului, dar celelalte nu le identifici. Trebuie să întrebi pe cineva să te îndrume, pentru că nu există panou, nu există fly-ere, lăsând la o parte faptul că totul ar fi trebuit să fie integrat într-un singur complex.”

Cristian Leonte: ”Până la urmă este lipsa iubiri față de opera unui artist mondial.”

Cosmin Savu: ”Neglijență și prostie. Neglijență și prostie sau nu au existat interese.”

Episodul integral România, te iubesc! "Județe la stăpân” în Gorj, din 6 octombrie 2019, poate fi urmărit AICI!