Potentialul turismului de aventura din Romania. Cum tinem ascunse de ochii turistilor tinuturile salbatice

Romania, te iubesc

In vreme ce strainii platesc oricat sa aiba parte de turism de aventura, noi nu facem nimic pentru a promova turismul de aventura.

ROMANIA ASCUNSA – un reportaj realizat de Rares Nastase

Cand a vazut ca nu e rost sa scoata bani din turism altfel, un tanar intreprinzator si-a pus pe el o blana de lup si le vinde strainilor satul dacic. Despre oferta lui, turistii afla din gura in gura, pentru ca tour operatorii nu sunt interesati, cata vreme autoritatile nu le ofera nici un fel de faclitati.

Traiesc in creierii muntilor, in case vechi de sute de ani, dupa legi scrise de ei. Oameni si locuri pitoresti pe care turistii ii pot intalni doar urcand pe scari de lemn proprite in stanca.

Pare un loc secret, tocmai pentru ca nimeni nu s-a preocupat sa-l transforme in atractie turistica, desi la doar cativa kilometri se afla o statiune care primeste anual sute de mii de turisti. Strainii au simtit potentialul acestor locuri si s-au mutat la noi ca sa ne arate cum se face turism de aventura.

Citește și
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

 

OTRAVA LA PAHAR - Cosmin Savu

Lichid de parbriz transformat in alcool, dupa ce a fost lasat la soare. Baut apoi cu bucurie de romanii insetati. Mii de oameni consuma bauturi contrafacute, produse in cazi de baie sau in instalatii improvizate.

Asta in vreme ce statul pierde anual 750 de milioane de euro la bugetul de stat. Pierderile sunt cauzate chiar de autoritati, care au avut grija ca legile sa sune in asa fel incat evazionsitii sa prospere.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
"Romania, te iubesc!": Avem cele mai scumpe autostrazi din lume, dar drumurile exista doar pe hartie - partea a -II-a

Daca tot am pomenit de campioni, sa ne mai laudam cu o performanta: am cheltuit zeci de milioane de euro pe nimic. Sa zicem tehnic pe proiecte si studii neaplicate. Prostie sau interes?

"Romania, te iubesc!": Avem cele mai scumpe autostrazi din lume, dar drumurile exista doar pe hartie - partea I

De la mare si pana la Bucuresti, autostrada ba apare, ba dispare. In locurile prin care trebuia sa treaca o autostrada bate vantul, e pustiu.

Romania, te iubesc: Ce s-a intamplat cu
Romania, te iubesc: Ce s-a intamplat cu "revolutionarii" care in decembrie '89 erau in puscarie

N-au iesit in strada, dar au certificate de revolutionari. Pe unii dintre ei i-ati cunoscut anul trecut intr-o ancheta care a vorbit despre revolutionarii de carton.

Recomandări
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct

Unul dintre principalii aliați europeni ai Ucrainei a declarat că ar putea cumpăra sisteme de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, din alte țări pentru a le trimite în Ucraina.

 

Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu
Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu

Navele de război ale Marinei SUA au folosit un interceptor de rachete pentru prima dată în luptă în weekend, în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, scrie Business Insider.

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje de venit între săraci și bogați
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje de venit între săraci și bogați

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat.