Reacția Angelinei Jolie, într-o tabară de refugiați venezueleni în Columbia


Ultimul update: Duminica 09 Iunie 2019 14:16
Data publicarii: Duminica 09 Iunie 2019 14:11
Categorie: Photo of the day
Reacția Angelinei Jolie, într-o tabară de refugiați venezueleni în Columbia

Actriţa Angelina Jolie, trimis special al ONU pentru refugiaţi, a pledat sâmbătă pe lângă autorităţile columbiene în favoarea celor aproximativ 20.000 de copii cu părinţi venezueleni care riscă să devină apatrizi ca urmare a exodului.

Actriţa americană a abordat acest subiect mai puţin cunoscut într-un dialog cu preşedintele Columbiei Ivan Duque, în cadrul unei vizite de două zile pe care o întreprinde în Columbia.

"Cu preşedintele am vorbit despre riscul ca peste 20.000 de copii venezueleni să devină apatrizi şi de angajamentul său de a veni mereu în ajutorul copiilor", a declarat Angelina Jolie la încheierea discuţiilor care au avut loc la Carthagena, în nordul Columbiei.

Conform datelor furnizate de ONU, aproximativ 3.3 milioane de persoane au părăsit Venezuela de la începutul crizei în 2016.

Columbia, care a primit pe teritoriul său aproximativ 1.3 milioane de refugiaţi venezueleni, nu recunoaşte în mod automat ca resortisanţi copiii născuţi pe teritoriul său.

Numeroşi migranţi sunt ilegali, iar părinţii întâmpină dificultăţi în a-şi înregistra copiii la consulatele venezuelene, având în vederea ruperea relaţiilor diplomatice dintre Caracas şi Bogota.

Preşedintele Ivan Duque, care susţine presiunile internaţionale asupra guvernului preşedintelui socialist venezuelean Nicolas Maduro, a subliniat, la rândul său, necesitatea soluţionării urgente a acestei probleme.

"Dorim să ne ocupă de (...) naturalizarea miilor de copii venezueleni din ţara noastră, care nu se găsesc astăzi într-o situaţie migratorie definită (...). Să facem acest lucru este o modalitate umanitară de a le oferi oportunităţi şi beneficii", a spus el.

Angelina Jolie a lăudat modul în care Columbia face faţă celui mai important val migratoriu din istorie, după o deplasare în zona de frontieră.

"Am văzut cu ochii mei presiunea pusă asupra şcolilor, spitalelor şi serviciilor locale, dar am văzut şi modul inspiraţional în care comunităţile locale dau dovadă de umanitate", a declarat ambasadoarea bunăvoinţei Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiaţi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Reacția Angelinei Jolie, într-o tabară de refugiați venezueleni în Columbia Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Caniculă în Europa. Urșii polari de la zoo se răcoresc în apă
Caniculă în Europa. Urșii polari de la zoo se răcoresc în apă
Două petroliere, lovite în urma unui atac ”suspect” produs în Golful Oman
Record absolut de temperatură în New Delhi: 48 de grade Celsius
Protest anti-Beijing în Hong Kong: 1 milion de oameni pe străzi
Reacția Angelinei Jolie, într-o tabară de refugiați venezueleni în Columbia
NASA va permite turiştilor să utilizeze ISS începând din 2020
Simona Halep, eșec usturător la Roland Garros
Simona Halep, eșec usturător la Roland Garros
Regina Elisabeta le-a arătat Colecția regală britanică lui Donald și Melania Trump
Papa Francisc a părăsit România, după vizita istorică
Papa Francisc, așteptat la Blaj de peste 100.000 de credincioși
Papa Francisc, întâmpinat de zeci de mii de pelerini la Iași
Papa Francisc a salutat mulțimea din București, din Papamobil