Cand imprumuti 35 de milioane de dolari intr-o seara ori esti nebun, ori ai nevoie de-o pauza. Sau amandoua:

Cand imprumuti 35 de milioane de dolari intr-o seara ori esti nebun, ori ai nevoie de-o pauza. Sau amandoua:

Viata e simpla pana incepem s-o complicam. Asta functioneaza si cand ai afaceri de 764578575 de milioane de dolari, si cand n-ai mai dormit de 2 nopti pentru vreun ppt la birou.

Cand incepi sa renunti la a mai lua pauze, ai o problema. Una de 35 de milioane de dolari in cazul lui.


Donald Trump. Il stie toata lumea. 68 de ani, cu o avere estimata la 2 miliarde de dolari (conform topului Forbes al miliardarilor lumii, pe locul 488). Investitor, om de afaceri, autor de carti de literatura motivationala. Un star american, asa cum le place lor. Virulent, agresiv, motivational.
Ca business, e presedinte si CEO al companiei imobiliare Trump Organization, fondatorul Trump Entertainment Resorts, adica seful a multor cazinouri si hoteluri din intreaga lume.

 

Si, normal, ca orice star american care se respecta, este gazda si coproducator al emisiunii TV Ucenicul "The apprentice"), lansata in februarie 2004 de NBC.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Povesteste ca n-a fost usor sa ia o decizie. El. Milionarul. El, omul de afaceri. A avut nevoie de o pauza de gandire: sa accepte sau nu sa fie star? :) Raspunsul pe care si l-a dat singur este absolut perfect. Si credem ca in fata unei provocari, de orice fel, de la casatorie, o afacere inceputa sau un hobby uitat pe undeva prin vreun to-do-list, toti trebuie sa:
a) luam o pauza
b) si sa ne intrebam: ”Hmmm, si daca imi iese? Si daca O SA IMI PLACA?” :)


“Stiam ca realizarea acestui spectacol presupunea un risc. Toata lumea mi-a spus ca "majoritatea noilor spectacole de televiziune dau gres", ca "reality-tv este pe duca" sau "iti vei pierde credibilitatea". M-am gandit bine la toate acestea si am cantarit toate riscurile punandu-mi intrebari cu "si daca"?

Si daca este un succes? Si daca o sa-mi faca placere?
Si daca aduce Organizatiei Trump o mai mare recunoastere, pe care o merita? Si daca slujba pe care o obtine castigatorul se dovedeste a fi o treapta importanta pentru un individ care merita?” – Donald Trump


Dar nu despre asta vrem sa va povestim, ci despre o pauza si mai importanta din viata lui
. Care avea ori sa-l ingroape, ori sa-l ingroape in bani. La inceputul anilor ‘90, Donald Trump ajunsese aproape de faliment, caci cazinourile sale aveau datorii foarte mari, iar proprietatile sale imobiliare erau in majoritate pierdute. Disperat si fara solutii, a facut ce-ar trebui sa facem toti in fiecare zi. Nu doar cand suntem in belele. Sa luam o pauza. Sa analizam. Sa ne intrebam, sa vedem in ce moment ne aflam. O pauza pentru noi. DOAR PENTRU NOI.


Asa a facut si Donald Trump, si-a cerut singur o pauza de gandire. De la galopul zilnic, de la fuga dintre banci, credite, bani, angajati, crize, cazino, salarii, aaaaaaaaa! Stia ca urmeaza sa primeasca aproape 35 de milioane de dolari de la tatal lui. URMEAZA. Asa ca a decis sa isi joace cartea no matter what: s-a imprumutat de la rude si a pus garantie banii pe care urma sa ii mosteneasca.

“Cand am avut un esec financiar la inceputul anilor '90, l-am privit mai degraba ca fiind o deviere de la regula decat ca pe o sentinta pecuniara implacabila. Stiam cum era sa fii intreg si tot ce aveam de facut era sa ma intorc in acel loc.

Simteam ca se astepta de la mine o revenire, chiar eu ma asteptam la asa ceva de la mine. Tot ce aveam de facut era sa-mi pregatesc urmatorul pas, acela de a imi recapata energia si impulsul care ma animasera pana atunci, lucru pe care l-am si facut. Revenirea nu s-a petrecut peste noapte, dar, in cele din urma, lucrurile au inceput sa se limpezeasca”, povesteste Donald Trump.

“Crezusem ceea ce scrisese Business Week despre mine <>. Mi-am spus, "Au dreptate. Sunt cel mai mare."
 

Cand s-au prabusit pietele nu am fost pregatit. Timp de mai multi ani am castigat mai multi bani de pe urma pietelor proaste decat de pe urma pietelor bune - intotdeauna. De aceasta data nu eram concentrat. Eram ca un luptator care castiga toate meciurile.


Dupa o vreme nu mai ia luptele la fel de serios, nu se concentreaza si nu se mai antreneaza la fel de asiduu, pentru ca isi imagineaza ca o sa castige. Pe urma brusc se trezeste cu suturi in fund" - Donald Trump, Bill Zanker - Gandeste bine si in stil mare


Alte citate motivationale de la Donald Trump pe care sa le citesti in pauzele zilnice, sa le postezi pe Facebook sau pur si simplu sa te bucuri de ele, cand pui un pic lumea pe MUTE:

• Un pont bun pentru golf, incearca sa lovesti usor si bine si prefate ca nu con­teaza. Apropo, e valabil si in viata

• Copiii mei cunosc valoarea banilor. Vad ca muncesc mult. Nu vorbesc despre asta cu ei pentru ca nu e necesar: au ochi sa vada. Si vad cum traiesc. Sting luminile cand parasesc biroul. Sunt intotdeauna fericit cand obtin un pret avantajos, fie ca e vorba de un imobil sau de o spuma de barbierit.

• Sunt succese care te injosesc si infrangeri care te inalta

• Nimic nu este mai ingrozitor decat un fost sot/sotie cu un topor in mana. Intotdeauna asigura-te cu un contract prenuptial. Pur si simplu este prea riscant sa nu o faci.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Penicilina a aparut intr-o pauza de vacanta! Cea mai dureroasa inventie din istorie:
Penicilina a aparut intr-o pauza de vacanta! Cea mai dureroasa inventie din istorie:

Penicilina. A fost inventata in vacanta. Va dati seama ce nebun s-a gandit cum sa ne faca noua copilaria mai dureroasa? Cand era el in concediu? :)

Primul cuptor cu microunde costa 5.000 de dolari si avea aproape 2 metri! Vreti un popcorn?
Primul cuptor cu microunde costa 5.000 de dolari si avea aproape 2 metri! Vreti un popcorn?

Bagam un film si niste floricele? Auzi, chiar: cum a aparut cuptorul cu microunde? Intra sa vezi, povestea e chiar interesanta.

"Winston, ai adus tu cariocile? Redesenam harta lumii, ok, ce facem cu Romania". O pauza cat o istorie

In 1945, lumea se impartea la trei. Sau se voia impartita la trei.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.