Cum își aleg cei din Generația Z facultatea la care să studieze. Tinerii vor certitudinea unei cariere bine plătite

u

Absolvenții de liceu care anul acesta se pregătesc pentru admiterea la facultate fac parte din Generația Z (născuți între anii 1997-2012).

Pentru tinerii din ziua de astăzi, certitudinea unei cariere bine plătite este factorul determinant în alegera lor, accentul fiind pus pe beneficiile profesionale imediate.

Criteriile de alegere a facultății pentru Generația Z

Printre criteriile importante în alegerea unei facultăți pentru tinerii din Generația Z se numără: costuri reduse, aplicabilitate practică, folosirea tehnologiei la cursuri și garanția unui job bine plătit imediat după finalizarea studiilor.

Tinerii Generației Z pun mare preț pe valori și, în același timp, sunt mult mai atenți decât predecesorii lor la aspectele practice ale vieții, conform acelorași cercetări.

Aceștia consideră că studiile superioare sunt importante, însă caută facultăți care pun accent pe latura practică, folosesc tehnologia și, mai ales, care le pot garanta o cale rapidă spre un job bine plătit, într-un domeniu în dezvoltare, imediat după finalizarea studiilor universitare.

Citește și
Detalii terifiante. Soția unui preot din Vaslui a făcut autostopul, iar a doua zi Maricela a fost găsită moartă

Atunci când aleg o facultate, sunt foarte atenți la costurile implicate și pun mare preț pe capacitatea instituției de a le oferi cunoștințele teoretice, dar mai ales practice (inclusiv prin eventuala integrare a internship-urilor pe parcursul anilor de studiu), astfel încât după anii de facultate să aibă competențele necesare pentru a începe imediat o carieră în domeniu.

Viitorii ingineri sunt la mare căutare în România

Universitatea Tehnică și de Construcții București (UTCB) propune Generației Z „Universuri infinite, o alegere sigură”.

Domeniul construcțiilor este în permanentă dezvoltare dar, în același timp, este unul în care se resimte o lipsă acută de specialiști.

Industria construcțiilor se află, de asemenea, în topul domeniilor bine plătite din România, media salarială începând de la 4.000 de lei.

De asemenea, în funcție de experiență și complexitatea proiectelor, salariul unui inginer (excluzând beneficiile), poate ajunge la 2.000-3.000 euro lunar.

„Universitatea Tehnică de Construcții București oferă astfel o opțiune de studii care răspunde necesității crescânde de specialiști a industriei și în același timp aliniată cu dorințele și așteptările Generației Z, care se pregătește de admitere, în perioada următoare.

Domeniile de studiu din portofoliul UTCB oferă o varietate de opțiuni în ce privește specializările incluse în oferta educațională de anul acesta. În același timp, toate au ca numitor comun abordarea orientată spre digitalizare și inovare a UTCB, precum și oportunitățile de punere în practică a cunoștințelor încă din timpul anilor de studiu, prin intermediul internship-urilor în cadrul celor mai mari companii din domeniu, a burselor oferite dar și a asigurării de locuri de muncă încă din timpul facultății, dar și după absolvire.” a declarat prof. univ.dr.ing. Radu Sorin Văcăreanu.

Universuri infinite, o alegere sigură, este sloganul de anul acesta al campaniei de admiterela Universitatea Tehnică de Construcții București.

Prima sesiune de admitere în cadrul UTCB are loc între 1-17 iulie 2023

Admiterea în cadrul facultăților UTCB se va derula online și anul acesta, iar candidații se vor putea înscrie pe platforma dedicată: https://admitere.utcb.ro pe parcursul a două sesiuni: cea de vară va avea loc în perioada 1-17 iulie 2023, iar cea de toamnă în perioada 1-7 septembrie (și va viza doar locurile rămase disponibile după prima sesiune de înscriere).

Universitatea Tehnică de Construcții București oferă în total, pentru anul universitar 2023-2024, 1150 de locuri fără taxă (din care 975 cu finanțare de la buget și 175 de granturi de studii acordate de UTCB) și 835 de locuri în regim cu taxă pentru programele de licență din cadrul celor 7 facultăți pentru care organizează sesiuni de admitere.

Candidații vor putea alege dintre 2 variante de înscriere, în funcție de cea care îi avantajează, dintre:

-          50% media la Bacalaureat+ 50% nota la una din materiile Matematică / Fizică / Informatică / Economie / Chimie

-          100% media la Bacalaureat

La specializarea „Traducere și interpretare”, media de admitere este compusă din: 50% media generală a examenului de bacalaureat și 50% nota de la proba de limba română a examenului de bacalaureat, iar pentru cei care optează pentru studii în limbi străine, se va organiza un examen de competență lingvistică, după perioada de depunere a dosarelor.

Informații detaliate privind admiterea, cerințele și locurile disponibile pentru fiecare facultate în parte, precum și alte noutăți sunt disponibile pe site-ul https://admitere.utcb.ro, dar și pe pagina oficială de Facebook a Universității https://www.facebook.com/UTCBRO/.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Funded by the European Union
Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate sunt ale autorilor și nu reflectă neapărat pe cele ale Uniunii Europene sau ale Comisiei Europene. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.
Citește și...
Au început înscrierile pentru Bursele BookLand, de câte 35.000 euro. Trei elevi de la sat au șansa să își continue studiile
Au început înscrierile pentru Bursele BookLand, de câte 35.000 euro. Trei elevi de la sat au șansa să își continue studiile

Pentru 9 din 10 copii de la sat a urma o facultate continuă să fie un vis nepermis.

YouTube restricționează conținutul de frumusețe pentru copii. „Vor percepe că așa arată lumea”
YouTube restricționează conținutul de frumusețe pentru copii. „Vor percepe că așa arată lumea”

Influențate de clipurile de pe rețelele sociale, care promovează anumite standarde de frumusețe, tot mai multe copile, până în 14 ani, își creează propria rutină de îngrijire a pielii, doar că folosesc și produse nepotrivite, care le pot face rău.  

Mai mult de jumătate din elevii români se simt intimidați de școală, pe care o asociază cu stări emoționale negative
Mai mult de jumătate din elevii români se simt intimidați de școală, pe care o asociază cu stări emoționale negative

Mai mult de jumătate din elevii români trec prin “stări emoţionale negative asociate cu mediul şcolar”, iar peste 80% au fost martori la cazuri de bullying, relevă un raport publicat de organizația Salvați Copiii România.

Recomandări
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor

Este în continuare prăpăd în multe județe din țară din cauza incendiilor de vegetație.

Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția
Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția

Vin vești minunate de la Festivalul de Film de la Veneția! „Anul Nou care n-a fost”, regizat și scris de Bogdan Mureșanu, a câștigat Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film.  

Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile
Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile

Zeci de mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă în Franţa pentru a protesta faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier, stânga acuzându-l pe Emmanuel Macron că „a furat alegerile” prin numirea unui politician de centru-dreapta.