11 actori care au trecut prin transformari incredibile si au luat Oscarul: rolurile in care nici ei nu se recunosc

transformari de Oscar cover

Academia Americana de Film este intotdeauna impresionanta de rolurile in care actorii trec prin transformari fizice socante, de multe ori la limita. Si in acest an, favoritul la Oscar, Leonardo DiCaprio face cel mai dur rol din cariera.

De cativa ani, este o regula nescrisa ca actorul care a facut cele mai multe sacrificii pentru un rol sa si castige Oscarul. Matthew McConaughey si Jared Leto si-au pus viata in pericol acum doi ani cu rolurile bolnavilor de SIDA in "Dallas Buyers Club" si au castigat. Anne Hathaway s-a infometat, s-a tuns si a frant inima tuturor in "Les Miserables", iar pentru asta a fost recompensata cu Oscarul. Robert De Niro a fost insa primul care a avut curajul sa isi puna sanatatea in pericol pentru un rol, in "Raging Bull".

Mai jos, iata 11 actori de la Hollywood care au trecut prin transformari incredibile si au castigat Oscarul.

Natalie Portman - Black Swan (2010)

Actrita interpreteaza rolul unei dansatoare care vrea sa atinga perfectiunea pentru a cistiga rolul de prim-solista a baletului din New York. Efortul o aduce insa in pragul unei tulburari mentale. In realitate, actrita a avut parte de un program intens, de 8 ore pe zi, 6 zile pe saptamana, ce includea inot, balet, alergat si sport, plus o dieta stricta. Actrita a recunoscut ca a slabit si ca acest rol a extenuat-o fizic. In primele saptamani de antremanten, si-a rupt doua coaste, dar a continuat, la fel cum fac balerinele de performanta.

 

Citește și
The Revenant
The Revenant, de la “Iadul pe pamant” la o bijuterie cinematografica de Oscar. “Realizarea acestui film te-ar fi putut ucide”
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Anne Hathaway - Les Miserables (2012)

Visul lui Anne Hathaway de a lua un Oscar s-a implinit in 2014, cu rolul Fantine din "Les Miserables", insa pentru asta actrita a facut sacrificii. Odata intrata in proiect, actrita s-a pregatit la fel de intens ca si colegul ei Hugh Jackman. A ales sa-si taie parul, a pierdut mult din greutate, ea fiind deja destul de slaba, totul pentru ca Fantine sa fie credibila: “In cinci saptamani am slabit 12 kilograme. A fost extrem de intens si de dur, dar, daca m-as fi oprit sa ma gandesc la ce faceam,probabil ca mi s-ar fi parut prea greu.”

Eddie Redmayne - The Theory of Everything (2014)

Transformarea pentru rolul din The Theory of Everything a fost una complexa si plina de sacrificii din partea actorului, acesta fiind nevoit sa slabeasca aproape 7 kg imediat dupa ce facuse masa musculara pentru interpretarea din Jupiter Ascending. "Nu am mai mancat nimic la cina", a afirmat starul care a primit rolul fara sa dea nicio auditie. Timp de patru luni, Eddie Redmayne a studiat viata lui Hawking, un proces care a necesitat multe cautari, vizionari de clipuri pe Youtube si analize documentele scrise de marele savant. Pentru a intra cat mai bine in pielea personajului, actorul britanic a lucrat cu un coregraf si cu un profesor de sport pentru a-si putea controla muschii corpului si a imita cat mai bine evolutia bolii lui Hawking. "Lucram patru ore pe zi si ii filmam miscarile pentru a le putea analiza", a spus Alexandra Reynolds, coregrafa cu care a colaborat la acest proiect.

Matthew McConaughey - Dallas Buyers Club (2013)

Pentru rolul din Dallas Buyers Club, Matthew McConaughye a slabit pana a ajuns cu o silueta scheletica, ce aducea aminte de Christian Bale in Masinistul.

In "Dallas Buyers Club", McConaughey interpreteaza rolul lui Ron Woodruff, un cowboy texan diagnosticat cu HIV si care nu mai are decat o luna de trait. Cu ajutorul unui antrenament cardio si a dietei, actorul a pierdut aproape 18 kilograme.
Transformarea fizica a fost dureroasa si pentru actor, care a slabit 20 de kilograme si a ajuns aproape scheletic. Aceasta slabire a avut un impact puternica asupra corpului lui, cu efecte vizibile. "Surpriza a fost ca aveam energie doar de la cap in sus, restul corpului era sleit. Asa s-a intamplat si cu Ron, care desi, era slabit de puteri fizic, mental era flamand sa invete si sa descopere lucruri noi. Asta am simit si eu, in mod surprinzator". a spus actorul pentru BBC.

Charlize Theron - Monster (2003)

Poate ca daca nu ati fi stiut dinainte cine este actrita care o joaca pe criminala Aileen Wuornos in "Monster", nu v-ati fi gandit ca ea este chiar superba Charlize Theron. Pentru rol, Theron s-a ingrasat cu 14 Kg, si-a ras sprancenele, a purtat dinti falsi si a fost machiata in asa fel incat pielea de pe fata sa para imbatranita si neingrijita. Theron a luat Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol principal in 2003. Culmea in mai putin de o luna a ajuns la greutatea ei normala, exact la timp pentru a straluci pe covorul rosu de la Premiile Oscar.

Hillary Swank - Million Dollar Baby (2005)

Actrita din Million Dollar Baby, filmul premiat cu Oscarul in 2005, a trecut prin chinuri ingrozitoare la filmari. Dupa ce a slabit 10 kilograme si s-a antrentat ore in sir in sala de box, Hillary Swank a fost la un pas de spitalizare dupa ce cateva rani capatate la antrenament s-au infectat. Swank a tinut secret acest lucru fata de regizoru Clint Eastwood pentru ca filmarile sa nu se opreasca. "Face parte din meseria mea, daca joc rolul unui boxer, trebuie sa arat ca el" a mai spus actrita. In final, actrita a fost recompensata cu Oscar

Robert De Niro - Raging Bull (1980)

Se spune ca incepand cu acest film, metoda slabirii si transformarii fizice dure pentru un rol a devenit populara la Hollywood. Dupa 4 ani in care isi afisa silueta scheletica in Taxi Driver, Robert De Niro s-a transformat complet in Raging Bull, drama regizata de Martin Scorsese despre viata boxerului Jake La Motta. Daca la inceput are o silueta atletica, spre sfarsit actorul s-a ingrasat cu peste 12 kilgrame, aratand de nerecunoscut. Rolul i-a adus al doilea premiu Oscar din cariera.

Nicole Kidman - The Hours (2002)

In 2002, Nicole Kidman facea unul din cele mai mari roluri ale carierei ei in The Hours. Pentru a-i da viata pe marile ecrane scriitoarei Virginia Woolf, actrita australianca a trecut printr-o transfomare incredibila. A purtat percura si nas fals si a fost prima actrita recompensata cu un Oscar pentru un rol in care poarte tot timpul machiaj prostetic.

Tom Hanks - Philadelphia (1993)

Pentru a fi cat mai credibil in rolul bolnavului de SIDA din Philadelphia, Tom Hanks s-a infometat si a pierdut 15 kilograme. Insa efortul a meritat pentru ca a fost recompensat cu premiul Oscar.

Heath Ledger- The Dark Knight (2008)

Pentru rolul lui Joker din The Dark Knight (2008), Heath Ledger s-a dedicat complet. Acesta s-a izolat de toti si a stat intr-o camera de hotel, unde a intregistrat gandurile si ideile personajului sau, The Joker. Transformarea sa este uluitoare, dar multi spun ca acesta este rolul care i-a adus moartea. Heath Ledger a primit Oscarul pentru acest rol pos-mortem.

 
Christian Bale - The Fighter (2010)

Desi a castigat un Oscar pentru interpretarea sa din "The Fighter", Bale a avut de facut si sacrificii, printre care si o slabire dramatica pentru rolul lui Dicky Eklund, un sportiv cu o dependenta de droguri. "Nu m-am urcat niciodata pe cantar," a afirmat actorul. "Nu am vrut sa fie vorba de numere, ci de aspect." Intr-adevar, acel Christian Bale care apare pe ecran este cu totul altul decat cel din "The Dark Knight". Tot Bale s-a mai incumetat la inca o astfel de provocare in "The Machinist", rol pentru care a pierdut peste 28 de kilograme.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
16 filme considerate capodopere care nici macar n-au primit nominalizare la Oscar pentru Best Picture
16 filme considerate capodopere care nici macar n-au primit nominalizare la Oscar pentru Best Picture

De multi ani, Academia Americana de Film este aspru criticata de catre cinefili pentru modul conservator in care alege nominalizarile la Oscar, dar si cum trece cu vederea filme care apoi ajung cult pentru generatii intregi.

The Revenant, de la “Iadul pe pamant” la o bijuterie cinematografica de Oscar. “Realizarea acestui film te-ar fi putut ucide”
The Revenant, de la “Iadul pe pamant” la o bijuterie cinematografica de Oscar. “Realizarea acestui film te-ar fi putut ucide”

Din 2009, cand Kathryn Bigelow devenea prima femeie recompensata cu Oscar pentru regie, niciun cineast american nu a mai reusit sa puna mana pe Oscar.

25 de actori geniali care nu au primit Oscar pentru interpretare. Starurile nedreptatite de Academia Americana de Film
25 de actori geniali care nu au primit Oscar pentru interpretare. Starurile nedreptatite de Academia Americana de Film

Inainte de Leonardo DiCaprio, au fost Charlie Chaplin, Cary Grant sau Peter O'Toole, actori care au murit fara sa primeasca niciodata Oscarul pentru interpretare.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.