JO 2012. Catalina Ponor a luat medalia de ARGINT LA SOL. GALERIE FOTO

Catalina Ponor

Catalina Ponor a castigat medalia de argin la sol, a noua pentru Romania la JO. Gimnasta a intrat a patra in concurs, reusind un exercitiu foarte bun, dupa dezamagirea de la barna, unde a pierdut podiumul dupa o contestatie a stafului SUA.

 

Ponor a fost notata cu 15.200, publicul huiduind in momentul afisarii acesteia, nemultumit de nota prea mica.

Sandra Izbasa a inchis finala, dar si participarea Romaniei in concursurile de gimnastica, cu o evolutie buna, dar umbrita chiar in final de o mare ratare, fiind notata cu 13.333.

Podiumul a fost ocupat, in ordine, de Alexandra Raisman (SUA, 15.600), urmata de Catalina Ponor (15.200) si de Alia Mustafina (Rusia, 14.900).

Citește și
Sandra Izbasa
Sandra Izbasa: Sunt fericita, dar in acelasi timp sunt concentrata pentru finala de la sol
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

ora 19:09 Sandra Izbasa a cazut chiar inainte de terminarea exercitiului la sol.

ora 19:05 Catalina este pe locul 2 pana in acest moment la sol.

ora 18:56 Catalina Ponor a avut un exercitiu perfect la sol. A obtinut nota 6,2 pentru dificultate si 9, 2 pentru executie.

ora 18:37 Catalina Ponor va evolua la sol a patra, iar Sandra Izbasa ultima.

ora 17:36 Catalina Ponor si Sandra Izbasa urmeaza sa evolueze la sol la JO 2012.

ora 17:32  Catalina Ponor a cazut pe locul 4, pierzand medalia de bronz, dupa ce arbitrii au acceptat contestatia delegatiei SUA facuta in cazul sportivei Alexandra Raisman, in finala de la barna de la JO, acordandu-i americancei o nota egala cu a romancei dar cu o dificultate a exercitiului mai mare.

Catalina Ponor a intrat a doua in finala de la barna, executia sa fiind notata cu 15.066, nota cu care a cucerit medalia de bronz, in prima faza, la opt ani distanta de cand obtinea titlul olimpic la acest aparat.

Larisa Iordache a intrat a patra in concurs, dar a cazut de pe aparat si a primit doar nota 14.200, cu care s-a clasat pe pozitia a 6-a.

Medalia de aur a fost cucerita de Linlin Deng (China, 15.600), urmata pe podium de Lu Sui (China, 15.500) si Alexandra Raisman (SUA, 15.066).

Ultima sportiva intrata insa in concurs, Alexandra Raisman, a fost notata cu 14.966, antrenorii ei depunand contestatie. Arbitrii au acceptat contestatia si, dupa noi verificari, au marit dificultatea exercitiului, obtinand nota finala 15.066.

Gimnastica feminina romaneasca isi va incheia participarea la JO de la Londra in finala de la sol, cu Catalina Ponor si Sandra Izbasa.

ora 17:18 Catalina Ponor este in acest moment pe locul trei in finala de la barna.

ora 17:10 Catalina Ponor a terminat in lacrimi exercitiul, dar mai are sanse la medalie. Larisa Iordache a cazut.

ora 17:00 Catalina Ponor a evoluat in finala de la barna la Jocurile Olimpice. Gimnasta noastra a luat nota 6,6 pentru dificultate

ora 16.45 Catalina Ponor si Larisa Iordache in finala de la barna la JO 2012.

ora 14:02 Echipajul feminin de kaiac dublu al Romaniei a ratat calificarea in finala la 500 m, terminand pe ultimul loc in semifinale.

Iuliana Paleu (21 ani) si Irina Lauric (19 ani) au luat startul în prima semifinala, pe culoarul 7, incheind cursa de 500 de metri cu timpul de un minut, 49 de secunde si 216 miimi.

Fetele au ocupat locul opt si au ratat calificarea in finala. In calificari, fetele noastre s-au clasat pe locul trei in prima serie.

Primele patru clasate, adica Germania, Ungaria, Polonia si Noua Zeelanda, s-au calificat in finala probei, care va avea loc joi.

ora 13:30 Echipajul masculin de canoe dublu al Romaniei s-a calificat, marti, in finala probei de 1.000 de metri de la Jocurile Olimpice de la Londra, dupa ce a ocupat locul trei in semifinale.

Liviu Dumitrescu si Victor Mihalachi, multipli campioni europeni si mondiali ai probei, au luat startul in prima semifinala, pe culoarul sase.

Echipajul Romaniei a incheiat cursa de 1.000 de metri pe locul trei, foarte aproape de primele doua clasate, cu timpul de trei minute, 36 de secunde 551 miiimi, dupa situari intermediare pe locurile patru (250, 500, 750 metri). Dumitrescu si Mihalachi s-au calificat in finala probei, in care au ajuns primele trei clasate, Rusia (3:36.456), Belarus (3:36.540) si Romania, ultimul act fiind programat joi.

ora 12:08 Echipajul masculin de canoe dublu s-a calificat in semifinala probei de 1.000 de metri de la Jocurile Olimpice de la Londra.

Liviu Dumitrescu si Victor Mihalachi, multipli campioni europeni si mondiali ai probei, au luat startul in seria a doua a calificarilor, pe culoarul 4.

Primul start a fost gresit, iar dupa al doilea validat, tricolorii au parcurs cei 1.000 de metri in trei minute, 43 de secunde 787 miimi, avand clasări intermediare pe locul trei.

Echipajul tricolor a incheiat cursa pe locul patru, urmand a evolua în semifinale.

In finala s-a calificat direct echipajul din Azerbaidjan (3:38.042), iar celelalte cinci au obţinut calificarea în semifinale.

Semifinalele vor avea loc peste aproximativ o ora, iar in finala de joi vor accede primele trei clasate.

ora 12:06 Echipajul de kaiac 4, format din sportivii Petrus Gavrila, Stefan Vasile, Toni Ioneticu si Traian Neagu a luat startul la Eton Dorney pe culoarul 4, din prima serie a calificarilor, avand adversari din Serbia, Slovacia, Germania si Danemarca.

Parcursul Romaniei pe distanta de 1.000 de metri a fost urmatorul: locul trei la 250 de metri, locul patru la 500, locul patru la 750 si locul patru, clasare finala, cu timpul de trei minute 12 secunde si 371 miimi.

Castigatoarea seriei, Slovacia (2:55.173), s-a calificat direct in finala, iar celelalte patru clasate vor lupta in semifinale, peste aproximativ o ora si jumatate.

Primele trei locuri din fiecare semifinala se vor califica in finala probei, care va avea loc joi.
 

Programul probelor la care participa sportivii romani:

Ora 11.30

Kaiac (Eton Dorney) - K 4 - 1000 m (masculin) - calificari + semifinale (ora 13.01) - Ionel Gavrila, Stefan Vasile, Toni Ioneticu, Traian Neagu

Canoe (Eton Dorney) - C 2-1000 m - calificari (ora 11.46) + semifinale (ora 13.09) - Victor Mihalachi, Alexandru Dumitrescu
Kaiac (Eton Dorney) - K 2 - 500 m (feminin) - calificari (ora 12.35) + semifinale (ora 13.51) - Irina Lauric, Iuliana Paleu
Ora 12.55

Atletism (Olympic Park - Olympic Stadium): Roxana Birca - 5000 m - calificari

Ora 15.00

Lupte greco-romane (ExCeL - North Arena 2): preliminarii + semifinale (ora 15.30) + finala (ora 20.25) - Alin Alexuc Ciurariu - 96 kg

Ora 16.47

Gimnastica (North Greenwich Arena - O2) - Finalele pe aparate (feminin) - Catalina Ponor - barna, Larisa Iordache - barna; Sandra Izbasa - sol, Catalina Ponor - sol (ora 18.23)

Ora 21.05

Atletism (Olympic Park - Olympic Stadium): Viorica Tigau - lungime - calificari.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
JO 2012. Flavius Koczi a irosit ultima sansa a gimnasticii masculine de a lua o medalie
JO 2012. Flavius Koczi a irosit ultima sansa a gimnasticii masculine de a lua o medalie

Campion european la sarituri anul acesta, Koczi a reusit doar locul 7 in finala. Sperante mari avem marti, cand Catalina Ponor, Larisa Iordache si noua campioana olimpica, Sandra Izbasa, intra in concurs la sol si barna.

Sandra Izbasa: Sunt fericita, dar in acelasi timp sunt concentrata pentru finala de la sol
Sandra Izbasa: Sunt fericita, dar in acelasi timp sunt concentrata pentru finala de la sol

Gimnasta Sandra Izbasa a declarat, duminica, dupa ce a castigat titlul olimpic la sarituri, ca este fericita pentru aceasta performanta, dar in acelasi timp este si concentrata pentru finala de la sol, pe care o mai are de disputat la Londra.

SANDRA IZBASA A LUAT AURUL LA SARITURI, LA JO 2012. Ce a declarat Nadia Comaneci
SANDRA IZBASA A LUAT AURUL LA SARITURI, LA JO 2012. Ce a declarat Nadia Comaneci

Gimnasta Sandra Izbasa a castigat, duminica, medalia de aur, in finala la sarituri, a opta pentru delegatia Romaniei, la Jocurile Olimpice de la Londra.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.