Eroii Romaniei de la JO 2012 au fost decorati de Antonescu: "Ce faceti voi pentru Romania e MAXIM"

sosire lot - 4

Presedintele interimar Crin Antonescu si prim-ministrul Victor Ponta i-au decorat pe sportivii romani prezenti la JO 2012 pentru medaliile obtinute.

Sportivii romani participanti la Jocurile Olimpice de la Londra au revenit la Bucuresti, luni, dupa doua saptamani de competitie in care au reusit sa obtina noua medalii, din care doua de aur.

Olimpicii Romaniei s-au intors astazi in tara. I-au asteptat cei dragi din familie si le-au multumit in numele nostru pentru tot efortul lor.

Acestia au fost invitati la Palatul Cotroceni, unde au fost decorati de Crin Antonescu si Victor Ponta.

"Ceea ce dumneavoastra faceti pentru aceasta tara este maxim. Nimeni nu poate face mai mult. Pentru ca nu foarte des avem ocazia ca Romania sa fie in frunte."

Citește și
JO 2012 - 3
Ceremonie de inchidere a JO cu 80.000 de oameni in tribune, artificii, ritm si culoare. GALERIE FOTO
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"Sper din tot sufletul ca ceea ce inseamna resursa pentru sportul romanesc vor avea un viitor. Cred ca in conditiile in care avem un prim ministru tanar si pasionat de sport, antrenori exceptionali, recunoscuti pe intregul mapamond si un mare rezervor de talente, nu ramane decat ca in anii urmatori sa avem in fine o strategie concreta la nivel guvermanental si institutional pentru ca aceste atuuri sa fie valorificate."

"Va sunt profund recunoscator in numele acestei tari pentru ceea ce ati facut si veti mai face.", a declarat Crin Antonescu.

"Maine, Guvernul isi va tine cuvantul dat si vom acorda si recompensele materiale meritate de catre cei care au castigat medalii. Am venit sa depun marturie ca in aceste 3 zile in care am fost sa vad cum e atmosfera, pentru cat de putin am facut noi ca tara si autoritati, e o minune ce au facut acesti sportivi si daca nu vom face nimic, in viitor vor fi tot mai putini. Vreau sa-i felicit pe toti cei care au participat, chiar daca nu au castigat medalii. Va rog sa incepeti sa va ganditi la Rio 2016. E un apel pentru sefii de federatii sa se gandeasca la ce e de facut. Singura lege pentru care mi-as angaja raspunderea in fata parlamentului este legea sportului. As fi vrut sa scot 50 de milioane de euro, nu 5 milioane.", a spus si Victor Ponta.

"Stiam ca va invinge", a povestit, mandra, mama Alinei Dumitru. Asta in timp ce frumoasa Sandra Izbasa a cerut timp de gandire inainte sa puna capat carierei sale in gimnastica. Extrem de fericit, campionul de la tir Alin Moldoveanu a povestit ca a muncit 16 ani ca sa castige aurul.

Dupa 16 zile in care le-am tinut pumnii, iar ei au castigat noua medalii, cei mai buni sportivi romani au fost primiti astazi pe aeroportul Otopeni.

Cativa copilasi au venit pregatiti, cu pozele campionilor. Prima care a stat de vorba cu ei a fost Alina Dumitru. Sportiva nu isi face planuri prea multe:  "Inca vreau sa stau sa ma linistesc si apoi trebuie sa vad ce o sa fac."

Mama care i-a fost mereu alaturi stia ca fata ei o sa castige o medalie: "Stiam ce copil am, stiam ca ea niciodata nu se da inapoi"

Frumoasa campioana de la sarituri, Sandra Izbasa, s-a intors de la Londra cu ce si-a dorit mai mult - medalia de aur.

Catalina Ponor s-a ferit sa spuna daca va continua sa se antreneze sau daca urmeaza sa se casatoreasca. A povestit, in schimb, cat de greu i-a fost sa piarda bronzul la barna. "Numai antrenorii m-au ajutat sa ma remontez", a continuat ea.

Surprins si el ca a reusit sa aduca in tara titlul de campion olimpic, Alin Moldoveanu a marturisti ca, pe moment, nu a inteles ca el a castigat intrecerea.

Sportivii romani au fost asteptati pe pista Aeroportului Henri Coanda de presedintele ANST, Carmen Tocala.

Primele care au coborat din avion au fost gimnastele, insotite indeaproape de antrenorii Bellu si Bitang. Apoi au urmat componentii echipei de polo, fetele de la spada, care erau inca afectate de rezultatele dezamagitoare obtinute, si restul delegatiei. De altfel, spadasinele au parasit imediat incinta Salonului Prezidential, nedorind sa mai zaboveasca la aeroport.

In incinta salonului a fost forfota mare, concurentii de la Londra fiind asteptati de rude, prieteni si oficiali ai federatiilor. Sute de buchete de flori de toate marimile, culorile si sortimentele erau impartite in stanga si-n dreapta, indiferent daca sportivii obtinusera sau nu vreo medalie la intrecerea suprema.

Imbratisarile si felicitarile au fost la ordinea zilei, iar salonul oficial al aeroportului s-a dovedit a fi neincapator pentru sutele de persoane prezente.

Cele mai multe flori le-a primit campioana olimpica de la sarituri, Sandra Izbasa, care la un moment a devenit coplesita de numarul mare de buchete pe care le tinea in brate. Gimnasta a fost solicitata pentru interviuri din toate partile, la care raspundea cu multa rabdare.

Razvan Martin, medaliatul cu bronz din concursul de haltere, se simtea stingher, tinea florile in brate si nu stia incotro sa o ia. Pana la urma, dupa ce a dat un interviu pentru un post de televiziune, a parasit Salonul Prezidential in aceeasi nota de discretie.

Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu, imbracata intr-un compleu albastru inchis, a impartit flori tuturor oficialilor care aveau insemnele COSR. Aceasta se plimba prin Salonul Prezidential cu peste 15 buchete de flori in brate.

In aeronava cu care au revenit sportivii romani s-a aflat si premierul Victor Ponta, care a plecat vineri la Londra, pentru a asista la mai multe competitii si la inchiderea Olimpiadei.

Romania a fost reprezentata la JO de 103 sportivi din 15 discipline si a incheiat competitia pe locul 27 in clasamentul pe natiuni, cu noua medalii (2-5-2): aur - Alin Moldoveanu (tir) si Sandra Izbasa (sarituri); argint - Alina Dumitru, Corina Caprioriu (ambele judo), Roxana Cocos (haltere), echipa masculina de sabie, Catalina Ponor (sol); bronz - echipa feminina de gimnastica si Razvan Martin (haltere).

Romania nu a mai obtinut un numar atat de mic de medalii de aur, doua, de la JO de la Tokyo din 1964, dar atunci au mai fost cucerite patru de argint si sase de bronz. Dupa olimpiada japoneza, sportivii romani au obtinut la fiecare editie a JO minimum patru medalii de aur, cu exceptia JO din 1972 de la Munchen, cand au fost castigate trei medalii de aur.

La JO de la Beijing, din 2008, bilantul delegatiei Romaniei a fost de opt medalii, dintre care patru de aur, una de argint si trei de bronz.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Unde s-au ingramadit sute de sportivi de la Jocurile Olimpice, dupa finalul competitiei. FOTO
Unde s-au ingramadit sute de sportivi de la Jocurile Olimpice, dupa finalul competitiei. FOTO

Si-au petrecut ultimii patru ani antrenandu-se si avand grija ce mananca, pentru a fi sigur ca vor fi in forma la Jocurile Olimpice de la Londra. Iar la final, e de inteles ca unii sportivi au lasat-o mai moale.

Ceremonie de inchidere a JO cu 80.000 de oameni in tribune, artificii, ritm si culoare. GALERIE FOTO
Ceremonie de inchidere a JO cu 80.000 de oameni in tribune, artificii, ritm si culoare. GALERIE FOTO

Jocurile Olimpice de la Londra s-au incheiat, duminica seara, cu un show total la care au contribuit unele dintre cele mai mari vedete ale muzicii britanice, voluntari, dar si mai multe personalitati din Brazilia, urmatoarea gazda a Olimpiadei.

PANORAMA 360: Simte spectacolul de milioane de la Londra de parca ai fi fost pe stadion
PANORAMA 360: Simte spectacolul de milioane de la Londra de parca ai fi fost pe stadion

Stirile ProTV te invita intr-o calatorie fascinanta catre Londra, acolo unde Jocurile Olimpice te asteapta. Exploreaza-le printr-o panorama de 360 de grade. Sursa foto: Getty/Gulliver.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat vineri drept inacceptabile presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie şi a avertizat că aliaţii îşi coordonează foarte atent reacţia scrie AFP.

Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul
Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul

Cu cheltuieli tot mai mari la buget, Ministerul de Finanțe avertizează într-un document oficial că Guvernul trebuie să facă rost urgent de bani pentru toate majorările oferite în acest an electoral.