Nea Marin taximetristul!

Dată publicare: 03-11-2008 00:00
Dată actualizare: 04-11-2012 05:28


Copia lui nea Marin traieste in Timisoara. Este un oltean trecut de prima tinerete, care il imita de minune pe Amza Pelea si zi de zi incearca sa-i distreze pe banateni in stil traditional. Si are si cu ce!

Absolvent al Scolii de muzica populara si actorie din Bucuresti, timisoreanul prin adoptie canta noaptea la petreceri, iar ziua face taxi, ca sa-si rotunjeasca veniturile. In niciuna din ipostaze, insa, nu uita sa-l ia cu el pe Nea Marin. Felul savuros in care isi trateaza clientii atrage tot mai multi musterii.

Ion Cristina, din Patulele, judetul Mehedinti. Asa il cheama de fapt pe Nea Marin de Timisoara. Chiar l-a cunoscut pe Amza Pelea, pe cand facea armata la Mangalia. Amza sustinea un spectacol si l-a chemat sa ii arate ce stie. Apoi i-a zis "Vino la Bucuresti, sa te fac mare actor!".

Nu a ajuns mare actor, dar a jucat o perioada la teatrul Ion Creanga si a facut spectacole pentru copii. Acum 15 ani a venit in Banat, pentru ca aici se stabilisera toti fratii lui. Ca artist nu castiga mare lucru, asa ca s-a apucat de taximetrie. Bacsisul e bun, dar si spectacolul e greu de facut, mai ales pe un teritoriu strain.

Colegii de taximetrie il cunosc. Unii il apreciaza, altii sunt mai rezervati.

Vecinii s-au invatat deja sa-l vada imbracat in port popular, suindu-se in taxi.

Indragostit de Amza, Ion Cristina spera intr-o zi sa ajunga sa urce pe scena unui mare teatru si sa sustina un spectacol in care sa-l reinvie penea Marin. Desi are 47 de ani si patru copii mari, nea Ion crede ca destinul sau inca nu s-a implinit si simte ca va veni si vremea lui.


VIDEO PROTVPLUS.RO