Panourile de monitorizare a calitatii aerului - o investitie de neinteles!
Grija autoritatilor pentru cetatean imbraca forme comice la Brasov. In oras au fost montate panouri care afiseaza informatii despre calitatea aerului. O initiativa laudabila, daca ar fi si pe intelesul omului de rand.
Sistemul de monitorizare a calitatii aerului e format din patru statii de culegere a datelor, situate in patru puncte diferite din oras. Datele se transmit apoi Agentiei de Protectie a Mediului, care le analizeaza. Rezultatele sunt aduse la cunostinta brasovenilor prin afisarea pe panourile special montate in oras.
Panourile afiseaza insa niste semne pe care nimeni nu le poate deslusi. Specialistii spun ca sunt cote ale noxelor masurate cele patru puncte diferite ale urbei.
Alegeri 2024
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
Dar felul in care sunt "traduse" datele pentru omul de rand mai degraba incurca, decat lamureste. Asa ca brasovenii interpreteaza fiecare in felul lui. "E o reclama stupida", spun unii. "Anunta ca s-a mutat statia de autobuz", isi dau altii cu parerea.
Pentru ca brasoveanul trebuie sa fie prompt informat despre calitatea aerului pe care il respira, specialistii au montat doua astfel de panouri. Unul e chiar in Primarie, la indemana oricui. Dar, momentan, sistemul nu functioneaza. Si cand functioneaza, este accesibil doar celor care sunt obisnuiti sa acceseze date pe un monitor de tip "touch screen".
Singurul lucru foarte clar tuturor este pretul investitiei: 310.000 de lei. 70.000 de lei au costat panourile, iar 240.000 de lei e pretul celor patru statii de culegere a datelor. Banii au venit de la Uniunea Europeana.
Sursa: Pro TV
Etichete: uniunea europeana, brasov, poluare, protectia mediului,
Dată publicare:
07-10-2008 00:00