In Covasna s-a inaugurat cel mai modern poligon de trageri din Romania


Ultimul update: Miercuri 07 Noiembrie 2012 17:04
Data publicarii: Marti 23 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Brasov

Jandarmii romani se vor antrena intr-unul dintre cele mai moderne poligoane de trageri din Europa. Acesta se afla la Sfantu Gheorghe, in cadrul Centrului de Perfectionare a Cadrelor de pe langa unitatea de jandarmi din localitate.  

Tinte comandate de calculator, camere de luat vederi si sistem audio pentru comenzi vocale - asa arata cel mai modern poligon de trageri din Romania si unul dintre cele mai moderne din Europa. 

Intreg sistemul de tragere este comandat printr-un soft care poate aduce in fata tragatorului mai multe tipuri de tinte, fixe sau mobile. Pentru a-si controla mai bine tirul, militarii au la dispozitie un ecran pe care vizualizeza non stop tinta si locul tintit de ei. In plus, rezultatele fiecarui tragator sunt inregistrate si stocate pe calculator.

In cel mai modern poligon de tragere din Romania se vor instrui jandarmi din toata tara. Centrul de Perfectionare de la Sfantu Gheorghe cuprinde si un departament de pregatire psihopedagogica a militarilor. Cursantii au la dispozitie 50 de locuri de cazare si sali de curs dotate dupa cele mai noi standarde.


Braconieri urmariti de jandarmi in Parcul National Defileul Jiului!
Hoti de lemne, surprinsi in flagrant de jandarmi
Sute de jandarmi mobilizati pentru meciul dintre F.C. Timisoara si Partizan
VIDEO PROTVPLUS.RO