Primului român condamnat de o instanţă la închisoare cu executare pentru că a omorât un câine


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 20 Decembrie 2017 15:38
Categorie: Stiri Justitie
câine

Memet Ali Gener, un tulcean de 26 de ani, este primul român condamnat la închisoare cu executare, în prima instanță, pentru că a omorât un câine. Acum, Curtea de Apel Constanța judecă apelul.

Memet Ali Gener a fost condamnat la 6 luni cu executare.

 

În 2014, Memet Ali Gener, atunci de 23 de ani, ”a lovit cu o sabie artizanală câinele de talie mică ce aparţinea unchiului său, animalul aflându-se legat cu lanţ şi zgardă, lovituri care au provocat leziuni incompatibile cu viaţa, ulterior fiind necesară eutanasierea”, potrivit rechizitoriul procuroriloe, citat de adevarul.ro.

Procurorul care a investigat cazul a încadrat iniţial fapta la infracţiunea de ”rănirea sau schingiuirea animalelor”, conform articolului 25, alineatul 1, litera e din legea 205/2004. După 3 luni s-a schimbat încadrarea faptelor în ”uciderea animalelor cu intenţie, fără drept“, pentru ca, în final, Memet Ali Gener să fie trimis în judecată în anul 2016 pentru încadrarea iniţială, „rănirea sau schingiuirea animalelor“.

Conform unui martor menţionat în rechizitoriul procurorilor, Memet Ali Gener ar fi spus, imediat după ce a lovit câinele: ”Gata, l-am aranjat“.

În timpul procesului, tânărul a spus că a reacționat astfel pentru că patrupedul îi atacase prietena. A mai spus că animalul nu era legat și că ar fi fost mușcat când a intervenit să-și apere iubita.

Procurorul de caz a observat neconcordanţe în declaraţiile celor doi, iar unele fapte descrise nu erau susţinute cu probe - poliţiştii care au ajuns primii la faţa locului au găsit câinele într-o baltă de sânge, legat, într-un padoc.

Fapta inculpatului, constând în lovirea câinelui cu un cuţit artizanal, provocându-i leziuni incompatibile cu viaţa - întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept“, se arată în sentinţa judecătorului de la Judecătoria Tulcea.

De altfel, instanţa a explicat în motivare că inculpatul s-a manifestat cu cruzime asupra câinelui, care nu reprezenta nicio ameninţare, lovindu-l în mod repetat cu un cuţit, în scopul vădit de a-l ucide.

”Instanţa a perceput faptul că inculpatul nu are nicio urmă de regret în privinţa infracţiunii săvârşite. Conduita inculpatului este revoltătoare şi impune o pedeapsă exemplară“. Decizia definitivă în acest caz aparţine magistraţilor Curţii de Apel Constanţa. În faţa acestora, Memet Ali Gener şi-a recunoscut fapta dar a susţinut că pedeapsa cu executare nu se impune.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO