Primarul din Ghimbav, Dorel Toma, reţinut de procurorii DNA pentru abuz în serviciu
Suspiciuni de corupţie, la Primăria Ghimbav, din judeţul Braşov.
Edilul este acuzat de abuz în serviciu, iar contabila lui de luare de mită, după ce ar fi încheiat contracte fără licitaţii şi la preţuri supra-evaluate, cu membrii clanului Fluture din județul Olt.
Primarul şi contabila au fost reţinuţi de procurorii DNĂ, care au cerut deja şi arestarea preventivă. Alţi trei oameni de afaceri sunt urmăriţi penal în acelaşi dosar.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Reporter: "E adevărat că aţi luat mită? Domnule primar spuneaţi că în 25 de ani n-aţi fost acuzat de nimic. Acuma ce se întâmplă?"
Dorel Toma, primarul oraşului Ghimbav, este la al şaselea mandat. Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada 2009-2015, edilul ar fi cumpărat, cu sume uriaşe, mobilier stradal şi corpuri de iluminat.
Mai mult, susţin anchetatorii, ar fi plătit preţuri exagerate pentru lucrări de amenajare a unor terenuri şi şcoli.
Potrivit legii, pentru toate ar fi trebuit să organizeze licitaţii, dar primarul a sărit peste această etapă - spun procurorii - şi ar fi încheiat contractele cu membrii clanului Fluture din judeţul Olt.
Potrivit procurorilor, edilul ar fi fost susţinut de contabila să. Iar femeia ar fi primit 82.000 de lei mită de la unul dintre oamenii de afaceri vizaţi în acest dosar.
Dan Szinatovici, secretar Primăria Ghimbav: "Nu aveţi de unde să obţineţi documentele pentru că toate au fost ridicate de către DNA."
Prejudiciul se ridică la peste 18 milioane de lei. Mulţi localnici nu văd însă decât partea cosmetizată a problemei - lampadarele, băncile noi şi coşurile de gunoi recent înlocuite.
Localnica: "Nu cred că a făcut dansul treaba asta, nu cred!"
Localnic: "Domnule, în ziua de azi se poate întâmpla orice, se poate spune orice. Nu cred că e ceva care să fi făcut frauda. Nu cred, pentru că eu îl cunosc de mult timp."
Edilul şi contabila au fost reţinuţi pentru abuz în serviciu şi luare de mită. Clanul Fluture din Drăgăneşti, Olt, este în vizorul anchetatorilor pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, după ce a derulat afaceri similare şi cu alte primarii din ţară.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!