Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a fost pus sub inculpare de procurorii DNA.

Potrivit unui comunicat al procurorilor anticorupție, este vorba despre dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu numirea unui consilier al său, Vlad Baba, în funcţia de director interimar al Şcolii Populare de Arte "Titel Popovici".

Astfel, procurorii de la Serviciul teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă Costel Alexe sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi faţă de Radu-Gabriel Apetrei, şef Serviciu resurse umane şi salarizare din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

De asemenea, anchetatorii au pus în mişcare acţiunea penală şi faţă de Vlad Baba, consilier la cabinetul preşedintelui CJ Iaşi, detaşat ca manager interimar al Şcolii Populare de Arte "Titel Popovici", pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Faţă de Baba, mai precizează DNA, s-a extins urmărirea penală şi pentru infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi permiterea accesului la informaţii nedestinate publicităţii, toate sub forma instigării.

Fostul ministru al mediului este acuzat că ar fi numit, fără respectarea legii, un director interimar la Școala Populară de Arte din Iași.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție investighează cum s-a organizat mai exact concursul pentru funcția respectivă.

Pentru Alexe este al doilea dosar penal în care are calitatea de inculpat, după cel de anul trecut, deschis de DNA, în care a fost acuzat de luare de mită și instigare la delapidare.