Elena Udrea mai rămâne câteva zile în Bulgaria, cel puțin, după ce judecătorii au decis să mai amâne încă o dată decizia finală privind recursul fostului ministru al Turismului.

Astfel, judecătorii din Bulgaria au decis să amâne pentru 18 mai decizia prin care decid dacă acceptă sau nu recursul fostului ministru, după ce, în primă instanță, magistrații au hotărât să fie extrădată în România.

Dacă va fi extrădată, fostul ministru al Dezvoltării va începe executarea pedepsei de șase ani de închisoare decisă în dosarul “Gala Bute”.

Motivul pentru care a fost amânată decizia este reprezentat de un incident și o traumă fizică pe care a suferit-o avocata Aneva, care este principalul ei apărător. În instanță a fost prezentată - în acest sens - o adeverință medicală, iar un alt avocat a explicat că Aneva dispune de documente provenite din România, care au legătură cu procesul. El a solicitat o amânare, pentru a pune aceste documente la dispoziția instanței.

Magistrații bulgari au acceptat această cerere și au fixat următoarea dată pentru 18 mai 2022, însă au anunțat că nu vor mai exista amânări.

Pe 20 aprilie, Tribunalul districtual din Blagoevgrad (sud-vestul Bulgariei) a decis că Elena Udrea va fi extrădată în România, dar decizia nu a fost definitivă și a fost atacată de către Udrea la Curtea de Apel de la Sofia.

Udrea (48 de ani) a fost reţinută pe 7 aprilie de poliţia de frontieră bulgară atunci când încerca să treacă cu automobilul în Grecia prin punctul de trecere a frontierei Kulata.

Ea fusese dată în urmărire în urma condamnării definitive în dosarul ‘Gala Bute’ - 6 ani închisoare cu executare.

Tot în acest dosar, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, iar Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, a primit trei ani.