Liviu Dragnea contestă din nou completul de la ÎCCJ

×
Codul embed a fost copiat

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a decis să conteste din nou completul de judecată din dosarul său de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Liviu Dragnea susține că ÎCCJ a tras prea devreme noile complete și că de fapt trebuia să aștepte motivarea Curții Constituționale cu privire la decizie.

De asemenea, șeful PSD susține că trebuia tras la sorți doar președintele completului, nu toți cei 5 judecători.

Înalta Curte a tras vineri, 9 noiembrie, noile complete, după decizia Curții Constituționale

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desemnat prin tragere la sorţi, în şedinţă publică, membrii completurilor de cinci judecători pentru anul 2018, după decizia Curţii Constituţionale.

Citește și
Ilan Laufer
Mesajul lui Ilan Laufer după valul de reacții negative la adresa lui: "Sunt profund mâhnit”
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Tragerea la sorţi a fost realizată de preşedintele Instanţei supreme, Cristina Tarcea, în prezenţa celor doi vicepreşedinţi.

În urma tragerii la sorţi, Completul 1 penal este format din: Rodica Cosma, Valentin Horia Şelaru, Simona Cristina Neniţă, Francisca Maria Vasile şi Ioana Alina Ilie. Supleanţi la acest complet au fost desemnaţi: Tatiana Rog, Florentina Dragomir, Andrei Claudiu Rus, Luciana Mera şi Săndel Macavei.

Acest complet are pe rol dosarele în care sunt judecaţi Liviu Dragnea, Toni Greblă, Victor Ponta, Sebastian Ghiţă.

Completul 2 penal va fi compus din: Lavinia Lefterache, Ionuţ Matei, Gheorghe Aurel Ilie, Ştefan Pistol şi Ioana Bogdan. Supleanţi sunt: Oana Burnel, Rodica Aida Popa, Maricela Cobzariu, Leontina Şerban, Ilie Iulian Dragomir.

Completul 2 penal are pe rol dosarele în care sunt judecaţi, printre alţii, Călin Popescu-Tăriceanu, Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu, dar şi Cristian David.

De asemenea au fost desemnaţi membrii a două complete în materie civilă.

Completul 1 civil este format din: Adina Georgeta Nicolae, Elena Carmen Popoiag, Minodora Condoiu, Iuliana Măireanu, Gheza Attila Farmarhy, iar Completul 2 civil din Alina Macavei, Florentina Duminecă, Ileana Dolache, Cezar Hâncu şi Claudia Vişoiu.

"Sper să se sfârşească epopeea completelor de cinci, deşi, sinceră să fiu, am dubii în legătură cu acest aspect", a declarat Cristian Tarcea, după tragerea la sorţi.

Curtea Constituţională a admis, miercuri, o sesizare a premierului Viorica Dăncilă şi a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători.

CCR a dispus că Instanţa supremă trebuie să ia de îndată măsurile necesare pentru constituirea completurilor de 5, în sensul desemnării prin tragere la sorţi a tuturor membrilor acestor completuri.

Până la decizia CCR, erau traşi la sorţi doar patru judecători din aceste completuri, iar al cincilea era membru de drept, fiind, după caz, preşedintele sau vicepreşedintele Instanţei supreme, respectiv şeful Secţiei civile sau penale.

La începutul lunii septembrie, Colegiul de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis să nu aplice noile prevederi ale Legii 304/2004 în legătură cu alegerea completurilor de cinci judecători.

Şefa Instanţei supreme, Cristina Tarcea, declara pe 25 septembrie că legea care modifică Legea 304/2004 nu are dispoziţii tranzitorii, care să impună, pentru anul 2018, tragerea la sorţi a completurilor de cinci judecători, ea urmând să fie aplicată din ianuarie 2019.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Cîţu:
Cîţu: "Pentru prima oară PSD taie la rectificare bani de la Educaţie şi Sănătate. Liviu Dragnea să-şi ceară scuze"

Este pentru prima oară când PSD taie bani de la Educaţie şi Sănătate la rectificarea bugetară, iar Liviu Dragnea trebuie să-şi ceară scuze în faţa profesorilor şi educatorilor, a declarat, joi, senatorul PNL Florin Cîţu, relatează Agerpres.

Mesajul lui Ilan Laufer după valul de reacții negative la adresa lui:
Mesajul lui Ilan Laufer după valul de reacții negative la adresa lui: "Sunt profund mâhnit”

Într-un mesaj postat miercuri seară pe Facebook, Ilan Laufer s-a arătat "profund mâhnit" de reacțiile venite la adresa sa după conferința de marți a spus că religia nu trebuie să justifice atacurile antisemite la care a fost expus.

Dragnea: Un refuz al lui Iohannis privind numirea Olguţei Vasilescu la Dezvoltare ar fi o încălcare a Constituţiei
Dragnea: Un refuz al lui Iohannis privind numirea Olguţei Vasilescu la Dezvoltare ar fi o încălcare a Constituţiei

Liviu Dragnea a declarat miercuri, la finalul şedinţei CExN, că un refuz al şefului statului în ceea ce priveşte numirea Liei Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării ar fi o "încălcare flagrantă" a Constituţiei şi a deciziei CCR.

Paul Stănescu, după ce Liviu Dragnea i-a cerut demisia de onoare: ”Am fost umilit inutil”
Paul Stănescu, după ce Liviu Dragnea i-a cerut demisia de onoare: ”Am fost umilit inutil”

După ce Liviu Dragnea a spus, miercuri seară, că CExN așteaptă demisia de onoare a lui Paul Stănescu și a lui Lucian Șova, actualul ministru al Dezvoltării a spus că a fost ”umilit inutil” și că ”îmi voi face propria analiză şi voi decide în consecinţă”.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.