Judecătorul Cristi Danileț: Măsura anunțată de Toader este praf în ochi, abureală


Ultimul update: Luni 25 Februarie 2019 21:18
Data publicarii: Luni 25 Februarie 2019 21:12
Categorie: Stiri Justitie
proteste magistrati

Judecătorul Cristi Danileț susține că decizia lui Tudorel Toader de a abroga din OUG 7 doar articolul care le-ar fi permis și judecătorilor să fie numiți la șefia parchetelor este "un praf în ochi și o abureală”.

 

"Nici vorbă să ne mulțumească decizia ministrului de a aborga doar articolul 54. Este praf în ochi. Adică se revine la situația de dinainte de a face această prostie prin ordonanță în legătură cu judecătorul care nu poate deveni șeful parchetelor. Și cu restul prevederilor ce facem? Cum rămâne cu pierderea bunei reputații fără să fie în criteriile prevăzute de stabilirea bunei reputații, cum rămâne cu secția de anchetare a magistraților, ai cărei șefi sunt desemnați de către minister?", a declarat Danileț pentru Hotnews.

Judecătorul a mai spus că această Ordonanță de Urgență este "o abureală" și trebuie abrogată în totalitate, cu excepția articolului vizând admiterea la Institutul Național al Magistraturii.

"Au dat proiectul la CSM într-o seară când nu mai erau la serviciu, iar a doua zi l-au adoptat. Dacă ministrul recunoaște asta, înseamnă că Ordonanța este neconstituțională. E un fel de târg -”voi nu mergeți mai departe cu neconstituționalitatea, eu renunț la un articol”", consideră magistratul.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni că, în cadrul discuţiilor avute de Guvern cu magistraţii, s-a convenit instituirea unui mecanism de dialog, astfel încât fiecare proiect de act normativ propus de către Guvern să fie transmis la CSM cu cel puţin cinci zile înainte de a fi făcut public, pentru a putea fi analizat, dezbătut şi avizat, dar şi abrogarea articolul 54 din OUG 7, referitor la posibilitatea ca un judecător să devină procuror şef.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Hotnews

VIDEO PROTVPLUS.RO