Dosarul de corupție al lui Mircea și Vlad Cosma se rejudecă de la zero

Ultima actualizare: 28-10-2020 12:01
Mircea Cosma

Tribunalul Prahova a decis marți, 27 octombrie, că dosarul în care fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul său, fostul deputat PSD Vlad Cosma, sunt judecați pentru corupție, să fie rejudecat de la zero.

Astfel, potrivit Ziare.com, magistratul de la Tribunalul Prahova a anulat marți mai multe încheieri date de Înalta Curte, în faza de Camera Preliminară - în care s-a constatat legalitatea probelor și rechizitoriul DNA - și a trimis dosarul la registratura instanței, "în vederea repartizării aleatorii a cauzei, această urmând a fi reluată din etapa camerei preliminare".

Procesul familiei Cosma a început acum 6 ani

 

În data de 11 aprilie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Vlad Cosma, acuzat de trafic de influenţă, şi pe Mircea Cosma, pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Răzvan Alexe a fost acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită şi Daniel Alixandrescu - de luare de mită şi abuz în serviciu.

Potrivit DNA, în perioada 2012 - 2013, Răzvan Alexe (apropiat al familiei Cosma) şi fostul deputat Vlad Cosma au pretins şi primit de la trei reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, denunţători în cauză, suma totală de 4.410.149 lei, disimulată în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv de aceste societăţi către două firme controlate în fapt de Alexe.

Potrivit Agerpres, procurorii susţin că sumele de bani au fost pretinse şi primite de cei doi în schimbul intervenţiei la persoane cu putere de decizie din cadrul CJ Prahova, şi anume, la Mircea Cosma şi Daniel Adrian Alixandrescu (director executiv al Direcţiei Patrimoniu, având în subordine Serviciul Achiziţii Publice şi Contracte, precum şi Serviciul Urmărire Lucrări Publice), astfel încât societăţile să obţină trei lucrări de modernizare/ întreţinere a drumurilor, dar şi pentru a deconta cu prioritate lucrări deja efectuate.

Cele trei lucrări se referă la obiectivele: "Modernizare DJ 101 I Buda Nedelea, judeţul Prahova", "Lucrări şi servicii privind întreţinerea curentă a drumurilor publice - plombe" şi "Întreţinerea curentă a drumurilor judeţene pe timp de iarnă 2012 - 2013".

Conform DNA, pentru ca societăţile denunţătorilor să câştige cele trei lucrări, în cadrul CJ Prahova s-au desfăşurat, sub directa implicare a lui Mircea Cosma şi Daniel Alixandrescu, proceduri de achiziţie publică, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi prin care bugetul judeţului a fost prejudiciat cu suma totală de 6.077.273 lei.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO