CAB a anulat și al doilea complet ce ar fi trebuit să-l judece pe Liviu Dragnea

×
Codul embed a fost copiat

Pentru a doua oară, completul care îl va judeca pe șeful PSD Liviu Dragnea a fost anulat.

Curtea de Apel București a admis cererea făcută de Liviu Dragnea de a anula cel de-al doilea complet, tras la sorți, pentru a-l judeca. Decizia nu este definitivă.

Drept urmare, toate procesele de la ÎCCJ vor fi suspendate până în 2019.

Dragnea avea următorul termen în dosarul în care a fost condamnat în prima instanță pe 3 decembrie.

Dragnea a susținut în cerere că ÎCCJ a tras prea devreme noile complete și că de fapt trebuia să aștepte motivarea Curții Constituționale cu privire la decizie.

Citește și
florin cîțu
Cîţu: "Pentru prima oară PSD taie la rectificare bani de la Educaţie şi Sănătate. Liviu Dragnea să-şi ceară scuze"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

De asemenea, șeful PSD susține că trebuia tras la sorți doar președintele completului, nu toți cei 5 judecătorii

Decizia luată de Curtea de Apel

Admite cererea modificată. Admite cererea de intervenție accesorie. Anulează Hotărârea nr. 137/08.11.2018 a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Colegiul de Conducere. În baza art. 15 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, modificată și republicată, suspendă executarea Hotărârii nr. 137/08.11.2018, emisă de pârâtă, până la soluționarea definitivă a cauzei.

În baza art. 29 alin. 4 din Legea nr. 47/1992, modificată și republicată, sesizează Curtea Constituțională a României cu soluționarea excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 32 alin. 1 din Legea nr. 304/2004, modificată și republicată. Cu recurs, în termen de 5 zile de la comunicare, în ceea ce privește capătul de cerere referitor la suspendarea actului administrativ . Cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, în ceea ce privește capătul de cerere privind anularea actului administrativ. Pronunțată în ședință publică, azi, 23.11.2018.

Liviu Dragnea a contestat de 2 ori completul

Iniţial, Liviu Dragnea a dat în judecată Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu decizia Colegiului de conducere al ÎCCJ din luna septembrie, prin care s-a hotărât să nu fie aplicate noile reglementări privind formarea completurilor de cinci judecători.

Vineri, avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a venit cu o completare şi a anunţat în sala de judecată că liderul PSD solicită atât suspendarea, cât şi anularea deciziei din 8 noiembrie a Colegiului de conducere de la ÎCCJ, în baza căreia au fost trase la sorţi noile completuri de cinci judecători.

Flavia Teodosiu a susţinut că noile completuri au fost trase la sorţi fără ca Instanţa supremă să aştepte publicarea de către Curtea Constituţională a motivării deciziei privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi ÎCCJ pe tema constituirii completurilor de 5.

Avocata a precizat că tragerea la sorţi a completurilor de 5 magistraţi de la Instanţa supremă este nelegală, iar lui Dragnea i-au fost încălcate drepturile procesuale.

În opinia avocatei, Instanţa supremă ar fi trebuit să-i tragă la sorţi doar pe preşedinţii completurilor şi nu pe toţi membrii.

Tot acum, Flavia Teodosiu a solicitat Curţii de Apel Bucureşti sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie privind dispoziţiile articolului 32 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară.

"Domnul Dragnea este total nevinovat. A fost judecat altfel decât ar fi trebuit", a mai declarat avocata.

Pe 5 octombrie, Liviu Dragnea a depus în instanţă o cerere, prin care solicita anularea unei decizii a Colegiului de conducere al Instanţei supreme, prin care s-a hotărât să nu fie aplicată noua procedură de constituire a completurilor de cinci judecători, prevăzută de Legea 304/2004.

Dragnea susţinea, în cererea depusă, că Instanţa supremă şi-a asumat aplicarea selectivă a prevederilor Legii 304/2004, iar nerespectarea normelor privind compunerea completurilor de cinci judecători afectează legalitatea hotărârilor judecătoreşti, pronunţate după data de 23 iulie 2018, când au intrat în vigoare noile dispoziţii.

După ce Curtea Constituţională a admis o sesizare a premierului Viorica Dăncilă şi a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi ÎCCJ pe tema constituirii completurilor de 5 judecători, Instanţa supremă a tras la sorţi noile completuri pe data de 8 noiembrie.

Liviu Dragnea este judecat la Instanţa supremă în dosarul DGASPC Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Liviu Dragnea contestă din nou completul de la ÎCCJ
Liviu Dragnea contestă din nou completul de la ÎCCJ

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a decis să conteste din nou completul de judecată din dosarul său de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cîţu:
Cîţu: "Pentru prima oară PSD taie la rectificare bani de la Educaţie şi Sănătate. Liviu Dragnea să-şi ceară scuze"

Este pentru prima oară când PSD taie bani de la Educaţie şi Sănătate la rectificarea bugetară, iar Liviu Dragnea trebuie să-şi ceară scuze în faţa profesorilor şi educatorilor, a declarat, joi, senatorul PNL Florin Cîţu, relatează Agerpres.

Mesajul lui Ilan Laufer după valul de reacții negative la adresa lui:
Mesajul lui Ilan Laufer după valul de reacții negative la adresa lui: "Sunt profund mâhnit”

Într-un mesaj postat miercuri seară pe Facebook, Ilan Laufer s-a arătat "profund mâhnit" de reacțiile venite la adresa sa după conferința de marți a spus că religia nu trebuie să justifice atacurile antisemite la care a fost expus.

Dragnea: Un refuz al lui Iohannis privind numirea Olguţei Vasilescu la Dezvoltare ar fi o încălcare a Constituţiei
Dragnea: Un refuz al lui Iohannis privind numirea Olguţei Vasilescu la Dezvoltare ar fi o încălcare a Constituţiei

Liviu Dragnea a declarat miercuri, la finalul şedinţei CExN, că un refuz al şefului statului în ceea ce priveşte numirea Liei Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării ar fi o "încălcare flagrantă" a Constituţiei şi a deciziei CCR.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Cine sunt candidații desemnați, până acum, la primăriile de sectoare din București. AUR nu a anunțat pe nimeni la 3 sectoare
Cine sunt candidații desemnați, până acum, la primăriile de sectoare din București. AUR nu a anunțat pe nimeni la 3 sectoare

Partidele politice au închis negocierile pentru desemnarea candidaților la primăriile de sector din București. La fiecare dintre cele șase primării s-au înscris cel puțin câte trei candidați.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.