Șef al Poliției de Frontieră Giurgiu, urmărit penal pentru șantaj


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 14 Noiembrie 2017 16:01
Categorie: Stiri Justitie
dna

Ionuț Ifrim, șef al Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiu, este urmărit penal, sub control judiciar, pentru 60 de zile, într-un dosar de șantaj și cumpărare de influență.

Procurorii DNA îl acuză că, în 28 aprilie, el ar fi constrâns o persoană să-i dea suma de 60.000 de dolari din cei 135.000 de dolari pe care îi avea asupra sa și pe care urma să-i transporte în Bulgaria.

„Ifrim a luat suma de bani fără să întocmească vreun proces-verbal, amenințând totodată persoana respectivă că îi va face dosar penal și că nu o va lăsa să treacă frontiera de stat din România în Bulgaria prin punctul de trecere al frontierei Giurgiu”, susțin procurorii DNA.

În cursul lunii mai, după c ear fi discutat cu proprietarul banilor, care știa că banii au fost reținuți în mod ilegal, Ionuț Ifrim ar fi restituit suma în două tranțe.

„În noaptea de 20/21 mai 2017, Ifrim Ionuț i-a promis unui agent al poliției de frontieră Giurgiu mai multe bunuri, pentru ca acesta din urmă, prin influența pe care o avea asupra colegilor săi de serviciu, să-i determine să nu controleze niște transporturi de mărfuri contrafăcute ce urmau să fie tranzitate prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-române de persoane din anturajul ofițerului de poliție”, mai precizează DNA.

În perioada controlului judiciar, Ifrim trebuie să: se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței; se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului; nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar; nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO