Adina Florea, propusă ca şefă a DNA, audiată la Parchet în dosarul protocolului lui Vâlcov

19-09-2018 19:54


Adina Florea

Adina Florea a fost audiată  la Parchetul General. Ea a avut calitatea de martor în dosarul protocolului secret publicat de Darius Vâlcov pe Facebook

Adina Florea, procurorul din Constanţa propus de Tudorel Toader pentru şefia DNA, a ajuns la Parchet ca martor. Ea a fost audiată în dosarul deschis după ce Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a postat pe pagina sa de Facebook un protocol de colaborare între SRI şi PÎCCJ, referitor la “cooperarea pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin”, încheiat în decembrie 2016.

Pe 7 septembrie, procurorul general Augustin Lazăr preciza, referitor informaţiile potrivit cărora protocolul publicat de Vâlcov ar fi provenit din seiful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, unde a fost procuror şi Adina Florea, că Parchetul General face verificări la această instituţie. 

Adina Florea va fi audiată în 27 septembrie în Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Pe 2 octombrie, ar urma ca CSM să trimită avizul către Ministerul Justiţiei.

Avizul pe care îl va da CSM va fi consultativ, propunerea ministrului Tudorel Toader urmând să fie înaintată apoi preşedintelui Klaus Iohannis, în vederea numirii în funcţia de conducere.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO