Gest impresionant facut de acest atlet. Si-a scos la licitatie medalia obtinuta la Rio, ca sa ajute un copil bolnav de cancer

Ultima actualizare: 24-08-2016 00:11

Gest emotionant facut de un atlet polonez. Aruncatorul de disc, care tocmai a castigat argintul la Olimpiada, si-a scos medalia la licitatie ca sa ajute un copilas bolnav de cancer.

"La Rio eu am luptat pentru aur. Acum va chem pe toti sa luptam pentru ceva si mai pretios. Pentru sanatatea unui baietel fantastic". Asa suna indemnul lui Piotr Malachowski, sportivul cu inima mare.

Olek, un baietel de trei ani, a fost diagnosticat, de la varsta de un an, cu retino-blastom, o tumoare canceroasa la ochi. Impresionat de drama copilului, atletul Piotr Malachovski a promis ca va dona, pentru tratamentul costisitor, toti banii adunati din vanzarea la licitatie a "argintului" sau olimpic.
Piotr Malachowski, atlet: "Eu mi-am dovedit, deja, mie insumi, ca pot obtine o performanta. Sunt incantat de rezultatul meu, care a adus bucurie si familiei, prietenilor, colegilor. Acum, insa, am ocazia sa aduc si altora bucurie. Medalia va deveni si mai valoroasa daca va fi adjudecata pe o suma importanta la licitatie, si ii va salva viata si vederea lui Olek".

Olek nu poate fi vindecat in Polonia. Singura lui sansa este tratamentul la o clinica din New York.

Tatal lui Olek: "Incercam sa adunam bani pentru tratament la o clinica oncologica, specializata in oftalmologie, din Statele Unite".

Pana acum, o fundatie poloneza a reusit sa adune cam o treime din suma care acopera costurile - aproximativ 126.000 de euro. Licitatia se va incheia peste o spatamana. Deja cea mai buna oferta depaseste 6.000 de euro.

Ii invit pe toti cei care au posibilitati finaciare sa participe la licitatie. Daca ma ajutati, medalia mea de argint va fi mai vlaoroasa ca aurul, pentru Olek - a insistat sportivul. Parintii micutului sunt impresionati de gestul lui.

Mama lui Ole: "El a castigat argintul al Rio. Dar pentru noi este campionul cu inima de aur".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO