Nu au canalizare, retele de gaze sau apa curenta, dar au Internet. Romanii de la sate, conectati la civilizatie
Aproape jumatate din populatia rurala a Romaniei (47%) "se afla" pe internet si acopera toate segmentele de varsta, iar 80% dintre ei "sunt pe Facebook", potrivit unui studiu al agentiei de media Starcom MediaVest Romania.
Potrivit studiului, citat de Mediafax, Facebook este este principalul canal folosit de romanii din mediul rural, dupa Google Search.
"Dezvoltarea personala si cultura generala sunt arii de interes preponderente, precum si familia, sanatatea, gospodaria. Nu sunt preocupati de distractie, ci mai degraba sa se dezvolte. Majoritatea au venituri mici si medii care vin in general din salarii si alocatii, asa ca doresc sa-si imbunatateasca statutul personal prin dezvoltare", se arata in studiul citat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Potrivit aceleiasi surse, romanii din mediul rural sunt conectati la tehnologie - jocul pe calculator este in top, devansand activitati "clasice", cum ar fi statul de vorba la bar cu vecinul, lucrul manual sau mersul la biserica.
"Pentru ei, online-ul e un mediu de conectare, si nu de afirmare. Fie cauta informatie, fie cauta conectare: 26% afla de evenimentele care se intampla in mediul rural din online", se mai arata in studiu.
In plus, locuitorii din mediul rural sunt conectati si cu brand-urile. Observa atat reclamele amuzante, cat si pe cele informative.
"Daca informatia le este utila, o vor memora si vor cumpara produsul. Chiar daca majoritatea veniturilor sunt cheltuite pe utilitati si mancare, oamenii sunt interesati de ceea ce au de spus brandurile", se mai arata in studiul citat.