BACALAUREAT 2014 PERLE. "Rolul cratimei e sa arate mai frumos expresia pe hartie"; "O expresie cu os? iOS, i de la internet"


Ultimul update: Vineri 04 Iulie 2014 07:05
Data publicarii: Marti 01 Iulie 2014 14:26
Categorie: Bacalaureat 2018

BACALAUREAT 2014 PERLE. Au inceput sa apara primele perle de la examenul de limba si literatura romana si par a fi mai spumoase ca niciodata.

Peste 140.000 de elevi au sustinut luni prima proba scrisa de la examenul de Bacalaureat din 2014. 24 de ore mai tarziu, perlele din lucrari au inceput deja sa iasa la iveala.

"Rolul verbelor la imperfect e sa intelegem ca autorul era la inceput si nu scria chiar grozav. Mai tarziu in opera artistica criticii au observat ca totul a devenit perfect, mai ales verbele", cam asa arata viziunea despre viata a unui elev, care ne explica practic "evolutia" verbului.

"O secventa temporala este cand omul se uita la ceas. Daca se uita la o harta era o secventa spatiala si daca punea o muzica era o secventa auditiva" e perla unui alt tanar care spera sa ia BAC-ul in 2014.

Si, pentru ca bomboana pe coliva sperantei sa fie completa, un elev ne explica cum sta treaba cu osul in vremurile noastre.

"O expresie moderna cu cuvantul "os" este "i-os". I vine de la internet", a scris elevul, facand aluzie la sistemul iOS al Apple. Unde i-ul vine de fapt de la iPhone :)

"Rolul cratimei e sa arate mai frumos pe hartie expresia. Daca era sa scriem "sin semne", era prea inghesuit"

"Doua motive literare sunt ca scriitorul e talentat si ca n-are servici, asa ca scrie si vinde romanele."

"Rolul interogatiilor retorice e sa-ti raspunda cineva cand nu stii unele lucruri. Doar ca nu te aude nimeni, intrebarea e doar de design. "

"Elementele de prozodie nu exista, pentru ca ne-ati cerut o poezie, nu o proza. "

"Solicit comisiei sa ia in calcul ca acest subiect este o capcana si sa ii ajute pe elevi sa nu cadem in ea. "

"Straniu- sinonim uschit"

"Laitmotivul operei lui Arghezi este copilaria, cu veselie si jocuri. Jocuri in poienite, ca pe vremea lui, nu online, ca acum. "

"As vrea sa comentez, dar nu stiu ce inseamna talazurile. Consider ca la romana puteam fi lasati cu dictionare si la matematica cu calculator. In alte tari asa e. "

"Propozitie cu expresia os: Cand i-am zis ca imi trebuie mai multi bani de buzunar, tata mi-a spus ca ofticosu roade osu."

"In poezia ''Leoaica tanara iubirea'' autorul vede dragostea asa nelinistita si agitata ca un animal fioros inainte sa se repeada la prada lui"

"Verbele la imperfect sunt imprumutate de poeti de la olteni ca ei spun cu invatai, fusei, mancai. Si au impresia ca sunt mai smecheri daca le scriu in textele lor."

"Nu inteleg de ce avem poezie cand toti copiii au zis ca nu le place poezia. Doar asa ca sa luam note mici"

"Daca as putea sa imi scriu punctul de vedere si sa fiu sincer cu aceste activitati de indrumare a lecturii elevilor as spune ca ele nu au niciun rost pentru ca oricum nu mai citeste nimeni carti. Toti preferam sa ne jucam jocul ala cu pasarile pe telefon (nu pot sa i dau numele ca se considera reclama)"

"Promovarea stilului de viata sanatos este asa ca sa mai faca unii niste bani, dar eu cred ca esti sanatos cand mananci ce iti place. Mai repede ma imbolnavesc cand mananc ceva ce nu-mi place decat o shaorma"

Si elevii din Vaslui se pot lauda cu cateva perle stralucite, culese de ziarul local “Vremea noua”. Pus sa contruiasca un enunta care sa contina substantivul “os”, un elev a scris “Iesi la tabla, cap de os”. Un altul a incercat sa impuste doi iepuri dintr-un foc: la cerinta care ii cerea sa scrie despre stilul de viata sanatos, el a raspuns ca “un stil de viata sanatos este cina Morometilor”.

Nici subiectul din Eminescu nu a scapat fara cateva perle. Iata ce au cred elevii din Vaslui despre cea mai celebra creatie eminesciana: "Luceafarul nu le dadea pace celor doi si tot le baga bete in roate, dar pana la urma s-a vazut ca iubirea invinge, iar Luceafarul si-a vazut de treaba lui”; „Catalin nu face niciun sacrificiu in schimbul iubirii, el o priveste in mod normal, natural fapt ce se intampla numai oamenilor comun”; „Catalin a luat-o in luntre pe Catalina si s-au iubit in mijlocul lacului sub privirile Luceafarului care era gelos”. Si, in fine, un elev nervos a scris „Luceafar bland vedea-te-as mort”.

BACALAUREAT 2014. Cele patru licee din Arad implicate in scandalul
BACALAUREAT 2014. Cele patru licee din Arad implicate in scandalul "SPAGA LA BAC". Elevii si profesorii vor fi audiati
VIDEO PROTVPLUS.RO
bacalaureat 2019 edu.ro
Rezultate finale Bac 2018, sesiunea de toamnă. Notele au fost afișate, promovare de 29,7%
EDU.RO REZULTATE BAC 2018 sesiunea de toamnă. Notele au fost afișate. Rată de promovare - 26,9%
REZULTATE BAC 2018. Cea mai mare medie la sesiunea august-septembrie
BAC 2018 sesiunea de toamnă. Candidaţii susţin vineri proba orală la Limba română
BAC 2018. Tânăr eliminat de la proba de Geografie. „Părea că vorbește singur”
BAC 2018 sesiunea de toamnă. Elevii susțin joi proba la alegere în funcție de profilul studiat
elev bac matematica
Elevii, supărați că matematica n-are milă de ei la BAC. ”E jale”
Subiecte și barem de corectare BAC 2018 la matematică au fost publicate
Subiecte și barem de corectare BAC 2018 la istorie au fost publicate
Subiecte și barem de corectare BAC 2018 la probele la alegere au fost publicate
BAC 2018 sesiunea de toamnă matematică. Elevii susțin miercuri proba la alegere a profilului
BAC 2018 sesiunea de toamnă istorie. Elevii susțin miercuri proba la alegere a profilului