Yahoo a recunoscut ca, in 2013, a fost victima unui atac cibernetic care a afectat peste un miliard dintre utilizatori

Ultimul update: Duminica 18 Decembrie 2016 07:16
Data publicarii: Joi 15 Decembrie 2016 17:44
Categorie: Smart things

Grupul de internet Yahoo a recunoscut miercuri ca a fost victima unui atac cibernetic in 2013 care a afectat peste un miliard dintre utilizatorii sai si care se adauga unei piratari precedente a 500 de milioane dintre conturile sale, relateaza AFP.

 "Yahoo crede ca o terta parte neautorizata a furat, in august 2013, date legate de peste un miliard de conturi de utilizatori", anunta grupul intr-un comunicat, indicand ca nu este in masura sa identifice pentru moment autorii acestui atac masiv.

Numele, numerele de telefon sau datele de nastere ale clientilor Yahoo au putut fi sustrase de piratii informatici, dar grupul sustine ca informatiile privind cardurile de credit sau conturile lor bancare nu au fost interceptate.

"Datele privind cardurile de plata si informatiile privind conturile bancare nu sunt stocate in sistemul piratat", potrivit Yahoo, care da asigurari ca "lucreaza indeaproape" cu autoritatile pentru a-i identifica pe hackeri.

Potrivit grupului, care se confrunta cu mari dificultati financiare, acest nou incident este "probabil" unul diferit de amplul atac cibernetic facut public la sfarsitul lui septembrie, dar care data din 2014 si care a afectat conturile a 500 de milioane de utilizatori.

Yahoo a lasat atunci sa se inteleaga ca un grup de hackeri care avea legaturi cu un stat a fost in spatele atacului si a precizat ca ancheteaza asupra cookie-urilor pe care acestia le-ar fi creat pentru a dobandi acces ilegal la conturile utilizatorilor.

Acest nou incident intervine in cel mai prost moment pentru Yahoo, care a incheiat la sfarsitul lui iulie un acord pentru a ceda gigantului telecomunicatiilor, Verizon, pentru 4,8 miliarde de dolari, servicii sale cheie, precum Yahoo Mail si Yahoo News.

Dupa ce atacul informatic din 2014 a fost facut public, Verizon s-a declarat gata sa finalizeze tranzactia la sfarsitul lui octombrie, dar a avertizat ca nu va face acest lucru "cu ochii inchisi".

Contactat miercuri de AFP, gigantul telecomunicatiilor a dat asigurari ca va astepta "evaluarea impactului acestui nou episod pentru a ajunge la concluzii finale".

"Vom evalua situatia in timp ce Yahoo isi continua investigatiile", a anuntat grupul intr-un e-mail.

iLikeIT. Cine stie mai multe trucuri: magicianul Robert Tudor sau aplicatiile de inteligenta artificiala
iLikeIT. Cine stie mai multe trucuri: magicianul Robert Tudor sau aplicatiile de inteligenta artificiala
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery