Romania si Guatemala, in topul celor mai suparati soferi. Aplicatiile prin care tot mai multi incearca sa "fenteze" traficul
Romania este tara cu drumuri proaste, dar si cu unii dintre cei mai suparati si enervati soferi, dupa cum arata un studiu international.
In ajutorul soferilor vin telefoanele inteligente si aplicatiile care le spun cum sa ocoleasca aglomeratia, cand sa plece ca sa nu stea blocati in trafic si care sunt locurile unde ii pandesc radare.
Orice deplasare in traficul din Bucuresti este o aventura. Aglomeratia, accidentele si strazile pline de gropi ii fac pe soferii romani sa fie cei mai nemultumiti si suparati la nivel mondial.
Potrivit unui studiu facut in randul utilizatorilor unei aplicatii folosite in trafic, cei mai fericiti soferi sunt cei din Olanda si SUA. Cei mai suparati sunt cei din Guatemala, Ecuador, dar si din Romania.
Asa ca multi soferi sunt de interesati de aplicatii. Le arata cat de aglomerat este drumul pe care urmeaza sa mearga. In functie de aceste zone aglomerate, o aplicatie ii ajuta sa aleaga rutele pe care pot ajunge mai repede.
Regula drumul cel mai scurt este drumul cel mai bun nu se poate aplica in Bucuresti, un oras foarte aglomerat.
Paul Dorneanu, dezvoltator aplicatie: "Ea memoreaza in fiecare zi, la orice ora traficul inregistrat in fiecare zi pe fiecare segment de drum. Precum si timpul necesar pentru a efectua fiecare viraj in parte."
Iar un site le spune soferilor cand sa plece de acasa ca sa evite aglomeratia. Cei care au vrut sa ajunga marti la Sinaia, ar fi trebuit sa porneasca dimineata la ora 6, ca sa faca doar o ora si 34 de minute. Daca au plecat la ora 9 din Bucuresti, au facut cu un sfert de ora in plus.
Aceste aplicatii au insa si un dezavantaj: soferii trebuie sa le permita sa vada unde se afla. Cei care nu vor sa distribuie aceste informatii, afla de pe Facebook, de pilda, unde sunt amplasate radarele.