Robotul Bruce Pepper, noul "angajat" al aeroportului Zaventem. Ce face pentru calatori si cu ce informatii ii ajuta

29-06-2017 09:19


A inceput sezonul concediilor si marile aeroporturi din toata lumea sunt zilnic adevarate furnicare. In acest context, calatorii care vor ajunge pe aeroportul Zaventem din Bruxelles pot primi ajutor din partea unui angajat mai putin obisnuit.

Este vorba despre un robotel umanoid, care pare sa fie de mare ajutor.

"Numele meu e Bruce Pepper. Sunt noul angajat al aeroportului. Sunt incantat sa va cunosc", se prezinta robotul.

Robotelul umanoid ii intampina pe pasageri imediat dupa ghiseele de predare a bagajelor. Poate "citi" biletele si da informatii despre zbor, cum ar fi numarul portii de imbarcare, dar ofera si indicatii pentru a ajunge acolo. Le spune calatorilor si unde este cea mai apropiata toaleta.

"E prima data cand vad un asemenea robot. Copiii se poarta natural cu el, desi nici ei n-au mai vazut unul. Cred ca pentru ei va fi o minunata amintire din vacanta" - spune un calator.

"Angajatul" a invatat si sa interactioneze cu micutii. Stie si cateva jocuri interactive ca sa-i distreze pe copii.

"Poate sa comunice cu cei mici, face selfie cu ei si stie sa loveasca pumnul. E un robot modern", este descris de catre "colegi".

Pentru adulti are recomandari diverse. Le spune ce restaurante si cafenele sunt in aeroport si ce oferte are fiecare.

In plus, stie si care este vremea in orasul de destinatie al fiecarui calator si poate oferi prognoza meteo pe toata durata sejurului.

Robotul isi va incepe munca pe aeroportul din Zaventem de luni. In aceasta saptamana se afla in perioada de proba. Dar nu ii va inlocui pe angajatii din aeroport.

Alti roboti umanoizi asemanatori ii intampina deja pe clientii unor clinici din Belgia.