Rasturnare de situatie in cazul atacului cibernetic asupra Sony. Fostii angajati concediati ar putea fi de vina

Ultima actualizare: 02-01-2015 08:29
Sony

Cazul atacului cibernetic asupra Sony ar putea avea parte de o rasturnare de situatie neasteptata. Expertii care analizeaza atacul sustin ca de vina ar putea fi fostii angajati Sony care au fost concediati, ci nu hackerii din Coreea de Nord.

Cercetatorii de la Norse Cybersecurity sustin ca sase fosti angajati ar putea fi responsabili de compromiterea Sony, argumentand atacatorii ar fi trebuit sa cunoasca bine sistemele companiei pentru a naviga si accesa anumite informatii, potrivit The Guardian.

Norse nu face parte din ancheta oficiala, insa a informat guvernul american despre ipoteza sa, desi nu dovedeste nimic deocamdata. Ancheta Norse a inceput de la o lista de angajati concediati de Sony in mai.

Unul dintre cei sase fosti angajati la care se face referire lucra pentru Sony de zece ani si avea o experienta indelungata in privinta sistemelor tehnice. De asemenea, angajatul s-ar fi plans pe retelele sociale de concedierea sa.

Intre timp, cei de la FBI exploreaza posibilitatea ca hackerii care au atacat Sony sa fi provenit din alta parte, ci nu din Coreea de Nord, invocant lipsa capabilitatii tarii asiatice de a derula un astfel de atac.

Initial, FBI-ul a afirmat ca detine "suficiente informatii care arata ca guvernul nord coreean este responsabil de atac".

Si Marc Rogers, seful de securitate de la Defcon, a afirmat ca cei care au derulat atacul ar fi avut nevoie sa cunoasca sistemele Sony.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO