Atac armat în Cairo, în noaptea de Revelion. Doi creştini, ucişi când cumpărau ceva de băut


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 01 Ianuarie 2018 14:27
Categorie: Stiri externe
egipt, masuri de securitate in Cairo

Un nou atac asupra creştinilor copţi din Egipt.

Doi egipteni creştini care se aflau într-un magazin de băuturi alcoolice au fost ucişi într-un atac armat în noaptea de Revelion în apropiere de Cairo, au afirmat luni surse de securitate şi judiciare, potrivit AFP.

Victimele făceau parte din importanta minoritate de creştini copţi din Egipt şi erau prieteni ai proprietarului magazinului situat în oraşul Giza, la vest de capitala egipteană.

Suspectul a venit pe un tuk-tuk (un mic triciclu motorizat folosit ca taxi) şi a deschis focul cu arma sa asupra magazinului, după care a fugit, au adăugat sursele, fără a face alte precizări.

A fost deschisă o anchetă în acest caz, fiind analizate imaginile surprinse de camerele de supraveghere şi interogaţi martori, începând cu administratorul magazinului.

Nu se ştie deocamdată dacă atacul a fost comis pentru că magazinul vindea alcool sau pentru că aparţinea unui creştin copt.

Atacul s-a produs în noaptea de Revelion, în timp ce străzile din Cairo erau pline de oameni.

Vânzarea de alcool este strict reglementată în Egipt, numai câteva magazine specializate având permisiunea să comercializeze public alcool.

Copţii, care se declară marginalizaţi, constituie cea mai numeroasă comunitate creştină din Orientul Mijlociu şi este una dintre cele mai vechi. Ei reprezintă 10% din cei 96 de milioane de locuitori ai Egiptului.

În ultimul an, zeci de creştini au fost ucişi în atentate împotriva unor biserici sau în atacuri ţintite în Egipt, majoritatea revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Sursa: Pro TV

Tags: egipt, giza, revelion, cairo,

VIDEO PROTVPLUS.RO