Metoda prin care orice telefon va putea fi incarcat in cateva secunde: "Este ceva complet nou"

26-11-2014 09:08


baterie telefon

O companiei israeliana a gasit o metoda prin care bateria oricarui telefon poate fi incarcata in numai 30 de secunde, iar cea a unei masini electrice in cateva minute.

Inventia se bazeaza pe nanotehnologie pentru a sintetiza molecule artificiale, iar compania StoreDot sustine ca au dezvoltat si un nou tip de baterie care functioneaza ca un burete pentru a absorbi si stoca energie mai mult timp, anunta Daily Mail.

Compania din Tel-Aviv estimeaza ca pana in 2016 vor pune in vanzare noul model de baterie. "Sunt materiale complet noi, care nu au mai fost folosite pana acum", spune Doron Myersdorf, fondatorul StoreDot.

Firma se asteapta ca inventia lor sa genereze profituri uriase, in conditiile in care, in lume, exista peste 1.75 miliarde de oameni care utilizeaza smartphone-uri. "Traim intr-o lume avida dupa energie, oamenii cauta in permanenta o sursa de energie, iar StoreDot are potentialul pentru rezolva aceasta problema. Prototipul noii baterii este bun, insa trebuie gasita o solutie in ceea ce priveste marimea lui. Este o mare descoperire", a spus Zack Weisfeld, specialist in tehnologiile comunicatiilor.

Compania israeliana incearca sa foloseasca aceeasi tehnologie si pentru a crea o baterie cu incarcare rapida, in cateva minute, pentru masinile electrice.

Sursa: Daily Mail