Mark Zuckerberg vorbeste in premiera despre introducerea butonului de "dislike" pe Facebook. Ce modificari vor aparea

Ultima actualizare: 15-12-2014 01:34
Zuckerberg

Inca de la aparitia retelei sociale Facebook, mii de utilizatori au cerut introducerea butonului de "dislike" pentru postarile negative care nu pot fi apreciate.

Intr-un interviu, fondatorul retelei sociale Mark Zuckerberg a declarat ca se lucreaza la introducerea unor noi optiuni pentru utilizatori, insa ca butonul de "dislike" nu se numara printre acestea. Zuckerberg a explicat ca o asemenea optiune nu ar aduce niciun avantaj si ca ar promova negativismul.

O astfel de functie ar putea avea sens cand un prieten virtual anunta decesul unei persoane si impartaseste o informatie despre o nedreptate sociala, dar nu i-ar "inspira" pe utilizatori sa-si intimideze prietenii care publica prea multe fotografii cu bebelusi si prea multe actualizari de stare.

"Multi oameni au cerut sa facem un buton de dislike pentru ca vor sa se poata exprima atunci cand ceva nu le place. Insa noi nu credem ca acest lucru ar fi bun pentru lume. Intelegem ca oamenii vor sa exprime si alte sentimente in afara de pozitivism, spre exemplu atunci cand citesc ceva trist sau tragic si de aceea lucram la introducerea unor optiuni care sa le permita sa-si exprime surprinderea", a spus Zuckerberg.

Fondatorul Facebook a vorbit si despre convingerea unora ca reteaua sociala e o pierdere de timp: "Mi se pare trist ca unii cred ca este timp pierdut sa incerci sa contruiesti relatii cu oamenii si sa afli ce se intampla cu ei. Pentru mine, relatiile pe care le am cu prietenii si familia sunt acea parte a vietii care chiar conteaza".

Din ianuarie 2015, Facebook va face noi modificari la reteaua sociala. Una dintre cele mai importante o reprezinta imbunatatirea functionalitatilor motorului sau de cautare interna, care ar trebui sa permita utilizatorilor sa gaseasca mai usor continutul publicat in trecut de prieteni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO